Банята - 20-та тема

• 130 591
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Щом сега го строиш помоли да ти направят една стена просто, с която да отделиш електрическите уреди, на която ще можеш да монтираш например от онези врати-хармоники. Помещението наистина е доста голямо и спокойно ще побере пералня, че и сушилня с рафтове за препарати и място за кофи, подочистачки и пр. 

# 961
  • Варна
А според вас не е добра идея да има ел. уреди в банята ли? Аз си го представям с добре уплътнена душ кабина...би трябвало да няма вода, но пък влагата си остава Thinking

# 962
  • София
Доста хора имат пералня в банята, но носи риск. Винаги е хубаво да са отделно, а в твоя случай е възможно. Душ-кабините протичат, коритата им се пукат. Нас който не ни срещна, той не ни разубеди за такова чудо. Отделно от това някой ден може да решиш да я махнеш. Тогава ще имаш проблем с това къде да денеш пералнята. Разгледай блогове за обзавеждане и ще видиш колко варианти има за достатъчно големи пространства.

# 963
  • София
Може да не правиш стена от тухли, можеш да направиш от тези стъклените стени, ако се сещаш...
Можеш да вградиш пералнята, аз бих помислила и за сушилня, в предверието към банята.

# 964
  • Варна
Смятах да я вградя, но пък от един магазин ме разубедиха тотално да я държа в такова помещение, тъй като платката на пералнята не била защитена и повредата не била гаранционна...та сега махаме пералнята от банята...и остава още по-голямо помещение Simple Smile) Мисля душ кабината да е всъщност само врати от тавана до земята...да няма прагове... Thinking

# 965
  • София
Колебая се между няколко варианти за баня. Коментирахме я в темата за дизайн по аматьорски, но поствам и тук за да чуя още мнения

Лично на мен повече ми харесва вторият вариант - по-тъмните плочки правят много лек прехода от декорацията към светлите плочки. Гласувам за вариант номер 2  Wink

Lady April,
ще очаквам с нетърпение да покажеш снимки на готовата баня Simple Smile

Jorjeta, подкрепям варианта, предложен от Ваня - и аз мисля, че това е най-удачният вариант - пералня, сушилня, препарати - всичко на едно място. Пък е и по-безопасно да се отдели така

Ох, сега видях новият отговор Simple Smile Къде мислите в такъв случай да сложите пералнята?

Аз днес успях да покажа баните на един ВиК майстор, който в петък ще започне с ремонта - в едната баня трябва малко да се покърти - да се сменят местата на тоалетната и мивката, за да бъде като по проект (общата баня). В петък ще доведе и плочкаджия, на който ще покажа баните и проетите та да си каже цената. Ако всичко е ок - в понеделник ще започнат да лепят плочки. Тук имам въпрос - специално за лепене на плочки какви са средно цените? Разбирам, че има значение дали има фризове и декорации и от това варира цената, но все пак ми е нужно нещо за ориентация (едната баня няма нищо, само 4 плочки с декор, а втората има доста фризове и декор)

# 966
Jorjeta, като видях твоята схема за банята все едно видях моята. Ето виж:
Скрит текст:
размерите са някъде около 3,80 на 1,80 при мен и вратата е точно там и успях да вместя пералня и сушилня. Би могло и едно над друго като колона, тъкмо да спестя място, но уредите не са ми нови и засега смятам че е добре и така. Замислено е да има параван, но все още не сме смогнали с парите да отделим двете помещения. В действителност банята и плочките са по-хубави от проекта, но няма снимки, като снимам ще покажа, ако някой се интересува. Айде стига съм досаждала.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 20:17 от Bunnyslava

# 967
  • София
Смятах да я вградя, но пък от един магазин ме разубедиха тотално да я държа в такова помещение, тъй като платката на пералнята не била защитена и повредата не била гаранционна...та сега махаме пералнята от банята...и остава още по-голямо помещение Simple Smile) Мисля душ кабината да е всъщност само врати от тавана до земята...да няма прагове... Thinking

При теб има как да се отделят на практика две части на помещението, тъй че не се отказвай, а потърси още варианти. Ако направиш душ пространството плътно затворено, както си писала, с по-свестен вентилатор влагата много бързо ще изчезва.

# 968
Здравейте! Много съм притеснена относно прагът който ми сложи майсторът за душ кабината. Майсторът ми не го залепи върху плочкитем, а го вгради и се оказа че сега има луфт между прага и стената поне един пръст /и то от двете страни/ Не е залепен за двете стени. И сега какво правим??? Направо ми е болно и не знам какво да правим. Моля дайте съвет.

# 969
Днес при нас започна ремонта. Майсторите избиха всичко в банята, оставиха ни без врата, само с 1 гола тоалетна и то без казанче. Утре и нея махат и започват да изменят водопровода. Кефф!!! Crazy  Проектът не мога да го кача, но е съвсем опростено поради малкия размер на банята( тоалетна, мивка и душ).  С бюджета тотално го закъсах, че си избрах плочки извън лимита, който бях определила, ама майната му. Пък и да беше само за плочките  Laughing - направо ужас.  Rolling Eyes Ако ММ не ме изгони сега, няма кога да е  Wink Ще гледам като завършим банята ще постна някоя снимка " преди и след"

# 970
  • София
Здравейте! Много съм притеснена относно прагът който ми сложи майсторът за душ кабината. Майсторът ми не го залепи върху плочкитем, а го вгради и се оказа че сега има луфт между прага и стената поне един пръст /и то от двете страни/ Не е залепен за двете стени. И сега какво правим??? Направо ми е болно и не знам какво да правим. Моля дайте съвет.

Къртите плочките около прага.Вадите прага и го залепвате наново и слагате плочките.Иначе така рискувате да протече пода.

# 971
  • Варна
В@ня, ами принципно беше идеята такава да се направи както трябва, НО както казах и човека с уредите малко ме разубеди...и решихме да направим помещение в коридора (той също е с правилна форма) в което да сложа пералнята, препаратите, дъска за гладене и т.н...пак с врата от тавана до пода и така...а за сушилник за сега не искам   bouquet
Bunnyslava, наистина са еднакви помещенията и даже като гледам твоето направено така, си мисля да уголемя пространството за къпане, въпреки че не планираме да имаме вана... Crazy
Момичета, много сте полезни...благодаря много за мненията   bouquet

# 972
  • София
В коридора пак е готино. Важното е да не се чудиш как да я завреш между печката и мивката Simple Smile
Успех!

# 973
  • Варна
 В@ня, а...нямам място там за пералнята  Grinning  bouquet Благодаря отново   bouquet

# 974
Jorjeta, а прозорци в банята имаш ли ????
На схемата не видях  newsm78
Виж на моя калпав проект има 2 прозореца даже.... мисълта ми е, че влагата излиза мнооого бързо и за уредите не съм видяла проблем. А иначе щом имаш и друго помещение - ми направо страхотно.... какво по-хубаво от това. Аз имам само едно помещение за WC-баня-перално и т.н. ... коридора е много малък и така. Щом имаш още едно помещение си супер - браво - ще го измислиш. Ииии после пусни снимки да се похвалиш... Успех !!!

Общи условия

Активация на акаунт