365 тайни от моя живот ...тема №2

• 364 202
  • 3 002
  •   1
Отговори
# 1 140
Най-добрият ми приятел не се беше появявал отдавна... днес се появи. Много се радвам, за което. ОТкакто си има сериозна приятелка, ме беше забравил. Сега разбрах, че приятелката му е бременна. Много се радвам за него, това беше мечтата му - да има дете. И много се радвам, че се появи отново.  Grinning

# 1 141
Не по темата: Психолозите не предписват лекарства, би трябвало да те изпрати на психиатър  Peace Психолозите предразполагат към разговор.

Иначе аз днес нямам тайни, освен, че съм много влюбена. Без да се насилвам.
Не зная дали е към мен, но направлението ми беше към психиатър и това ми е ясно, просто не ми хареса отношението и реших да споделя Simple Smile

Дядото на приятеля ми не е добре, закарали са го в спешното с кръвно налягане 50/30... Много се притесних, нищо, че с човека почти не съм си говорила. Та, имахме уговорка с приятеля ми, звънна ми да обясни какво става, напълно го разбирам, нищо не съм казала, както вече написах дори се притесних доста, ала си мисля, че той си е помислил, че съм се разстроила, защото е отменил срещата... Е, не съм чак такава. Едва ли си го е помислил, де, той и той паникьосан. Въй, много ги мисля нещата.
Тайната е, че много рядко се случва да ме "трогне" нещо подобно - някой да се е раболял, да е в болница.. дори прабаба ми като почина имам чувството, че насила ревах. Страх ме е да не се случи нещо с някой близък, но не знам как бих реагирала. И в момента се чудя как да го питам какво се случва, как е, без да му досаждам...

# 1 142
Мина и замина срещата с психолога.
...
Не съм разочарована много защото не очаквах нищо.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 21:05 от Естел Бързоход

# 1 143
Психолог е най-измислената и доста скъпо платена професия на света!  ooooh! Не си го помислих сега, по принцип го мисля. Да не говорим, че доста от дипломираните "психолози" не са особено наред с главата или въобще не им дреме за човека насреща... и им личи много.
Много по-необходими ти неща може да ти каже всеки непознат добър слушател(тук) с разумно мислене. Безплатно!

# 1 144
Хорхе Букай има страхотен език, невероятни просветления, чела съм откъси от негови книги и много ми допада. От съвременните автори сякаш той ми харесва най-много. Не мисля, че би написал нещо тъпо... даже във фейсбук преди време си поствах абзаци от негова книга, които сякаш аз ги бях писала....  Heart Eyes

Спортуване му е майката и творчество. И аз отивам да "спортувам" (малко силно казано).

# 1 145
Вече не вярвам в приятелството!!! Довчера се кълнях в приятелството ни,а днес....не мога да повярвам,явно не винаги е споделено.А аз очевидно съм глупава и наивна, но какво са 12 години?!

# 1 146
Психолог е най-измислената и доста скъпо платена професия на света!  ooooh! Не си го помислих сега, по принцип го мисля. Да не говорим, че доста от дипломираните "психолози" не са особено наред с главата или въобще не им дреме за човека насреща... и им личи много.
Много по-необходими ти неща може да ти каже всеки непознат добър слушател(тук) с разумно мислене. Безплатно!

Това е малко грубо. Като има търсене има и предлагане!
И защо хората да натоварват "непознати добри слушатели" с проблемите си, вместо да се посъветват със специалист. Вярваш или не психологията е наука и има своята стойност.

Психолозите на първо място са хора и те имат своите проблеми, но чак пък да не са "наред с главата" ... колкото хора не са наред с главата в твоята професия, толкова са и в моята.

И освен това смело мога да заявя, че психолозите са едни от най-щастливите хора ... вероятно има някаква причина за това.

# 1 147
Бижу, изказването ти беше не на място. Нищо не те спира да не харесваш въпросната професия, но можеше по много по-тактичен начин да го кажеш.
Това, че един не си разбира от работата и клиента не е удовлетворен след сеанса, не значи, че всички са така.
А и представи си - тук със сигурност се подвизават психолози, които обиждаш неоснователно.

# 1 148
Моля?!  Shocked  Да не казвам какво мисля, защото някой някъде щял да се засегне? За всички психолози мисля така, даже и тези, които се подвизават тук, както и за лично познатите ми такива. Това не е професия - да умееш да изслушваш хората, да им дадеш правилен съвет и да ти пука истински за тях. За това не трябва да се взимат пари. Измислица на новото време е това и имам право да мисля така колкото си искам по този повод. 
За "психолози" говоря, не за психиатри.

# 1 149
  • Варна
Бижу, съгласна съм с теб!  Peace

# 1 150
 Майката на моя приятелка миналата година и беше записала час при скъп психолог, след това тя ми каза- "Същото е като да си говоря с теб, само дето ти ми отговаряш отвреме навреме. Да ми беше купила хубави обувки по добре" Mr. Green
 На мен ми е помагал разговор със специалист.

# 1 151
Зазубрени клишета са казали на Естел. А , че е хубаво и интелигентно момиче ,
което се нуждае от малко късмет не съм се съмнявала .

# 1 152
Моля?!  Shocked  Да не казвам какво мисля, защото някой някъде щял да се засегне? За всички психолози мисля така, даже и тези, които се подвизават тук, както и за лично познатите ми такива. Това не е професия - да умееш да изслушваш хората, да им дадеш правилен съвет и да ти пука истински за тях. За това не трябва да се взимат пари. Измислица на новото време е това и имам право да мисля така колкото си искам по този повод.  

Права си - всеки има право на мнение, но не и директно да обиждаш хора, които са учили и са се трудили в дадена област, като казваш, че всички не са наред с главата. Сама разбираш, че подобни генерализации са безпредметни.

В психологията не всичко опира до изслушване и даване на правилни съвети. Има изключително много други области, в които психологът като такъв е необходим.

Например при разрешаване на конфликти в компанията. Редица психолози са провеждали изследвания за конфликтите и тяхната същност и са извеждали методи за разрешаване на конфликтни ситуации.

Ами децата преживели насилие или тежка травма. На никого не пожелавам да се сблъсква с дете, преминало през нещо такова, защото буквално ти къса сърцето, колкото и да се опитваш да си безпристрастен.

Примерите са много, това, че по филмите дават поредния американец, на който му е доскучало от живота да лежи на диванчето в романтичния кабинет на психолога, не означава, че цялата наука се базира на това "диванче".

Според мен се занимаваш с нещо далеч от тази материя и цялостното ти впечатление се базира само на общопознатата и не до там вярна представа за психолога.

# 1 153
Права си - всеки има право на мнение, но не и директно да обиждаш хора, които са учили и са се трудили в дадена област, като казваш, че не са наред с главата.
Я като така пространно ще ме коментираш и ще ми се караш, да прочетеш правилно какво написах!

...Да не говорим, че доста от дипломираните "психолози" не са особено наред с главата или въобще не им дреме за човека насреща... и им личи много.
Доста, не означава всички, уважаема.

Според мен няма значение с какво се занимавам аз според теб и как разбирам професията "психолог". Според мен такова нещо не съществува във формата, която предлага изслушване и съвети на хората.
Психиатри трябват доста, да ти кажа, само като вървя по улиците и го оценявам... а "психолозите" въобще не ме интересуват. Половината от тях изобщо не знаят какво значи тая дума психология. Пак обърни внимание на количеството, не са всички.  А останалата половина, която става за нещо, е добре да се преквалифицира в психиатри, та да върши истинска работа, когато става въпрос за работата, която трябва да се свърши по такава причина, която изисква намесата на квалифицирани специалисти, занимаващи се с разстройствата на човешката душевност.
Нямам какво да кажа повече по въпроса. Няма да ме убедиш с каквито и да е примери.

# 1 154
Не се карам (извинявам се, ако звучи така) и нямам никакво намерение да убеждавам когото и да било в каквото и да било.  Нямам какво повече да кажа. Всеки е свободен да признава или отрича каквото реши и да живее живота си, по начина, по който го разбира.  

Моля?!  Shocked  Да не казвам какво мисля, защото някой някъде щял да се засегне? За всички психолози мисля така, даже и тези, които се подвизават тук, както и за лично познатите ми такива. Това не е професия - да умееш да изслушваш хората, да им дадеш правилен съвет и да ти пука истински за тях. За това не трябва да се взимат пари. Измислица на новото време е това и имам право да мисля така колкото си искам по този повод.  

Общи условия

Активация на акаунт