Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 967
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Наистина грейна страничката с цветенцата на Рачето,пет пъти ги преглеждах днес Simple Smile много слънчево.
Аз днес правих инспекция,почистих сухите листа и полях малко където имаше нужда,ама то трудна работа,тясно и пренаселено на стълбите,един час се мотах да ги прегледам едно по едно.Да не казвам какъв боклук направих,нали висят и по парапета,та голямо чекнене беше.С една кофа ходих и два пъти я напълних Confused Искам пролет  Cry
Мариетка,пъзела е страхотен и на мен ми дойде на акъла това което Нели е предложила,да изрешеш някакво парченце от нещо лъскаво,дано все пак си го намерите.

# 151
Аз се появявам за бър и изчезвам за неопределено време отново.
Раче, все едно слънце грейна. Невероятни са.
Денима, при мен също има много сухи листа и цветове, теменужките и те са в ужасно състояние но няма време. Гледах че има цъфнали мушки, а тези от тази година са направо сухи. Ще ги почистя и аз и ще ги полея , но да се поразредим из нас.
Скрит текст:
Виктория продължава да ми боледува. Днес ходихме по спешност отново на доктор. Добре че беше само на 20 километра от нас. Предния беше на около 40 и нагоре километра.
Девичка, разплака ме.
Скрит текст:
Вики като видя писъмцето и ме пита > пак ли от някоя леля цветарка имаш писмо.  Laughing Обаче го разгледа външно много добре, опипа и каза май не е само картичка, ще го отворя аз.  Joy Точно като малко дете подскача около мен. Такива търсих тук, но не намерих. Благодаря ти от сърце.  Heart Eyes  Hug Марките и те са страхотни, влизат и те в колекцията. Аз по принцип забранявам да ми се пращат неща различни от картичка, че не идват, но това явно е изключение.
Мариетка, много си бърза. Браво.
И нещо цъфнало днес.

Лека вечер на всички.

# 152
  • Пловдив
Бързо включване от мен

Детската градина- част от нея, всъщност

Тук от близо месец се е заотварял цвят-гигант

Синьото мини, което си купих преди време наистина се оказа пъстролистно

Хайде, ваш ред е!

# 153
  • на североизток от Рая
Танечка, тъкмо се поуспокоихме на тема `теменужки` и ти пак разбута огъня.  Laughing Много са ти хубави. А тази с големия цвят като се отвори напълно, покажи задължително. Много съм любопитна как изглежда.

Аз също си имам детска градина. Обаче не съм ги снимала. Днес най-после се сетих, че батерията на фотоапарата е за зареждане  и я сложих. Утре по светло ще снимам и ще покажа теменужени листа. Щото такова имам.  Whistling И постоянно ровя из пръстта да видя дали не се подават листенца. А за цъфтеж,  ooooh!, ще има да чаааакам.

Днес купих каланхое за майка, за РД. Ще й го сложа в керамичната фигура, дето ви казах, че й купих. Гъсто е, тъмнорозово, към цикламено. Трудно избрах. Исках да е теменужка с много цветове, но не бяха много хубави. Цветовете бяха като щръкнали над листата и не ми харесаха.

Хриси, каква красива орхидея си имаш.  Heart Eyes Като усмихната е.

Хубава вечер!

# 154
  • Пловдив
t_tabakova, невероятна е тази теменужка, такова нежно розово цветче, направо спира дъха.И големият цвят е красив.Ще ми е да го видя, като се отвори.
И аз засадих моите с пусналите мустачки коренчета.Сега чакам листенца Laughing

# 155
Привет, цветарки!  Hug
Пуснах нова тема вчера, а сега открих тази тема и може би трябваше направо тук да попитам...  Rolling Eyes
Някоя от Вас отглежда ли такова чудо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=757175.0 ?

# 156
  • на североизток от Рая
desex , наистина си имаш чудо. А това зеленото отгоре мъх ли е?
 Аз за първи път виждам такова растение. Със съвет не мога да помогна как да го гледаш, но мога да потърся из нета. Обаче досега никъде не съм срещала такъв вид гъба, дали ще намеря инфо?!

# 157
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет, цветарки!  Hug
Пуснах нова тема вчера, а сега открих тази тема и може би трябваше направо тук да попитам...  Rolling Eyes
Някоя от Вас отглежда ли такова чудо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=757175.0 ?
много е интересна Simple Smile
на цвят прилича на шиитаке, но формата не е тази  Thinking може би е pink oyster mushroom

със сигурност не е сребърна, но не съм сигурна дали е розова Hug

Crazy имало и червена

# 158
  • на североизток от Рая
Доби, изумително.  Crazy В саксията по друг начин ми изглежда. Какви неща има из природата...

# 159
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Доби, изумително.  Crazy В саксията по друг начин ми изглежда. Какви неща има из природата...

на мен ми се струва, че на последната снимка са снимани от долната страна Blush и че силно напомнят формата на кладниците  Blush

попаднах на сайт с органик  Rolling Eyes комплекти за отглеждане на гъби в домашни условия  Crazy какво ли няма по света. а колко е природно не знам Hug

ето още една снимка на pink oyster гъба  Blush вече от "правилната" страна

и да допълня   Blush

на етикетчето пише mystic nature това е от гуги Wink

http://mysticnature.nl/en/assortiment.html - познай си я Hug

Joy Joy това било  Joy Joy лекарство за венерически болести http://mysticnature.nl/en/assortiment/3-assortiment/13-vermiljoenzwam.html

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 21:10 от st. Dobri

# 160
  • в огледалото на живота
Хекси, Hug
Радвам се,че писъмцето е стигнало и при теб!

Таня,бебета ти са много свежи  Simple Smile
Моите всеки ден ги проверявам дали случайно не са се отворили вече,но ще чакам още явно... Blush
И къдравелката е много хубава  Heart Eyes

Сега да питам,то рано още но наскоро разглеждах семена за цветя и имам въпроси:
-латинки,вербена и карамфилчета трябва ли да садя семенцата февруари и после да разсаждам или директно април да ги мятам в сандъците?
Баш цветарките  да се изкажат по въпроса?

# 161
  • DE
Малей, егасиму... и аз си имам такъв паразит гъбов, само не в саксия, ами в градината. Появява се всяка година на един дънер. На няколко пласта-като чадъри в кафяво и бежово с жълти ивици по края.
Ама като не знам, че било екзотика, колкото пъти мина покрай дънера, му играя по един ритник(на гъбата де). Става едно голямо и твърдо нещо като засъхне. Нещо подобно. Не знаех, че се отглеждат в саксия- но пък красиво!
desex
, не мога да ти дам съвет...освен по пътя на логиката-какво обича една гъба:сянка и влага.

Хекси, като от кадифе е-страхотна!
Табакова, ама наистина гигански цвят ще да е, те листата по-малки май- от кой сорт е?
Девичке, аз не съм от "баш", но, споделям само:
семенцата на върбинки- слагам още Януари в тарелки
семена на латинки- Април направо в градината
За карамфилите не знам
Раче, цветенцата вътре ли са? Много са свежи!

# 162
  • Бургас
Привет!Много интересно е станало в темичката,тази гъба ме заинтригува и мен  Crazy
Теменужките на Танчето са супер,за много цвят да стисна палци fingerscrossed
Моите са в почивка  Sad Чакам цветове на други красоти ама като гледам как върви за осми март ще ви показвам hahaha
Тъй, сега по въпроса на Девичказа семената,латинките са едри,аз винаги си ги сея директно,спокойно можеш да ги разположиш както ти харесва.В градината пак директно си ги буча,само,че изчаквам да се затопли времето.
Другите семена които си споменала са ситни,аз правя разсад.Вариант е също да си ги насееш в сандъче или съда в който ще живеят и после да ги разредиш,иначе ако са на гъсто ще си пречат и няма да се развият нормално.
Мацето вече ти е отговорила  Wink А какъв ти е карамфила,че те много сортове.Ако е многогодишен ще ти цъфне следващата година.
Мацехващай гъбата за ушите и в една саксия на видно място  Laughing
Между другото вчера щъках из двора,много сухо бре Whistling,днес мислех да полея малко ама пак не сколасах и открих две вербени,свежички и оперени.Тук там има и още някоя петуния.

# 163
  • DE
denima
и аз правих днес обиколка из ранчото...не е сухо при нас, че валя. Но гледах, шубраци и храсталаци напъплили. Никак не ми хареса Sad като свирне големия студ и ще прецака всичко.
За розите много се притеснявам.
Гъбата е огромна, те май са две на дънера до оградата. Другото лято ще ги снимам Mr. Green

Открих под една елха петунии-зеленички и свежи.
Наистина, тези температури не са обичайни за края на Декември.
Днес засрамена, взех една кофичка и почистих сухи клонки и листа от мушкатата и фуксиите.
Полях и бучнах кибритени клечки, че доста мухички са се разхвъркали на около.

# 164
  • в огледалото на живота
Добро утро!
Матце,баш цветарка си недей срокмнича сега... Simple Smile
Аз досега не съм правила разсад,директно съм сяла в саксиите но освен калдаръмче/дето навсякъде вирее/друго не съм експериментирала и затуй като новобранец питам  Blush

Денима,ей тези си харесах,но ако имаш поглед върху други сайтове сподели моля:
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC … %D0%B8.html?u=500

http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B5 … %D1%81.html?u=592

http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD … 0%B0.html?u=96222

Общи условия

Активация на акаунт