Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 956
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Здравейте!Видях я и аз тревата,но не се сещам какво може да е newsm78
Чета ви,но понеже нямам нищо за казване и показване си мълча Grinning
Ако има именици днес,честито!!!
Нели
Скрит текст:
Много относително това с подаръците,свекърва ми например обича да и подаряват парфюми и бижута,може шал или някакъв подобен аксесоар,ако и подаря тиган ще ми го блъска в главата Mr. Green,майка ми предпочита нещо практично,предимно за дома,и на тиган ще се зарадва Grinningцветята вървят и при двете Grinning
Маце,моите кученца с петунията продължават да цъфтят на терасата,имам и няколко зокума които също са си екстра,за сега не е имало голям студ,зокумите съм ги сложила в един кашон.
Дано скоро имам нещо цъфнало да ви покажа.
Лека вечер!

# 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте дами и Весела Коледа. Днес с часове се рових в google за името на ето тази трева. Някой да знае?

от вчера си мисля, че това е някакъв вид каменоломка и се опитвам да намеря снимка, но все други тревички ми излизат  Blush

# 137
  • Бургас
Като спомена каменоломка,май е от този род.
http://gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=126
не мога да преценя дали е същото

# 138
Благодаря дами, просто исках да разбера дали въпросната трева може да се гледа вкъщи (и как). И странното е, че е доста разпостранена по камъните, а не мога да открия нищо за нея Simple Smile

# 139
  • DE
andronika , и аз рових, но не видях такава...може би е нещо подобно
Солейролия (Пампаска трева) - Soleirolia

# 140
  • ГОре на черешата...
Ей ги две сини цветенца  Wink:

Скрит текст:

Малко спам към Нели -

Скрит текст:
от снощи се закрастих с един пъзел, подарен отдавна на децата, ама ненареждан, че огромен и с 1500 части - после как ги съхраняваш, Нели - искам да го залепя, евентуално рамка и да го окача като картина, но как става самото залепяне? А после рамка - ако го занеса за рамкиране като гоблен ще ми отрежат главата - почти метър е дълъг...

# 141
Здравейте другарчета.
Благодаря за поздравите. Поздравявам всички имали поводи за празнуване. Нямах време, нямам и компютър. Simple Smile Ще изстърпя още седмица така.
Танче, писах в фейса, но пиша и тук. Благодаря много за картичката. Не знам кое птиченце е пошушнало адреса, но предполагам.  Hug  Heart Eyes
Снощи като се прибрахме от разходка ме чакаше в  пощенската кутия.
Мариетка, страхотни са ти цветята.
Може ли да кажа от моя опит какво правим ние с пъзелите.
Ако ще го прибираш разцепваме на части колкото да влезе в кутията и слагаме така разделен внимателно вътре. На стената имаме един с лампи. Имаше рамка към него. Има специално лепило което се продава. Ние го сложихме върху един весник и мъжът ми обилно намаза с гъба на всякъде. Целта е да се слепят парченцатта. Процедурата я направихме и обратно. Виси на стената без проблем вече година.
Да покаже цикламата която цъфна точно на Коледа.  Heart Eyes Семенцата ми бяха подарък от Чародейка ( не пише отдавна тук) преди много години. Излъгах я да цъфне тази година.  Heart Eyes
Скрит текст:
Вчера си купих една грудка амаралис. Дано изкара при мен ще ви го покажа. Реших че щом само детето се сети да ме поздрави за празника и почти с подръчни материали да ми направи подарък и зарадва ще се зарадвам отделно и аз. Това си ми е мой подарък.
Лек ден на всички.

# 142
andronika , и аз рових, но не видях такава...може би е нещо подобно
Солейролия (Пампаска трева) - Soleirolia

Едни добри хора, дето явно разбират от разни треви го издириха, оказа се, че е това - Cymbalaria muralis. Сега ще чета как се гледа Simple Smile

# 143
  • София
andronika, не знаех как се казва растението, но съм го виждала в саксия, с друго цвете на една тераса. Студоустойчиво е и много непретенциозно. Много бързо нараства. Така че спокойно можеш да го гледаш в саксия. Simple Smile

# 144
Вече си поръчах и семена и ще го садя като пристигнат Simple Smile надявам се, че няма проблем за саденето през зимата, все пак няма да го държа съвсем на студено

# 145
  • София
Растението е студоустойчиво и няма да има проблем.

Вчера, като се прибирах, минах през пазара и си купих една Austrocylindropuntia subulata. Имам 2-3 саксийки с този сукулент, но за 0,50лв. не се отминава цвете! Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 14:04 от Amiamo

# 146
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета!
Да, имах имен ден вчера, не, че съм празнувала или приготвяла нещо. Чупнете си едно бяло шоколадче за мое здраве
Скрит текст:
Много се радвам, че всички картички, които пратих са стигнали да получателите си- и няма как да е иначе след като Непослушко ги пусна в кутията най- старателно една по една  Laughing

Едната ми сенполия май прави семенна кутийка. Ако станат семенца ще ви искам съветите, защото там хич ме няма. Като четох Мацето как обясняваше, че вече са изкарали семената при тях замалко да се изкуша да се заоглеждам и аз, обаче като знам от колко семенца нищо не е станало.... Cry Докарвам ги донякъде и после някак си ги уморявам  ooooh!
Хубав ден от мен!

# 147
Здравейте момичета!Бях показала моята хризантема жьлтата .изрязох я и сега пак цьфти и то в такьв цвят newsm78 и кампанулата                              имам и цьвнали теменужки ама утре .Хубава вечер!

# 148
  • ГОре на черешата...
Ах, Рачето, истински слънчица...как ми липсва лятото...нека иде по-бързо!

Аз съм готова вече, но щастието ми не е пълно - липсва едно парченце. Къде ли сме го погубили, утре пак ще търся.

Скрит текст:
[/spoiler]

# 149
  • на североизток от Рая
Раче, грейна страницата с твоите цветя.  Simple Smile

Мариетко, много хубав пъзел си наредила. Но жалко, че липсва парченце. Дано да го намерите, но ако не успеете, вземи лист от лъскаво списание /каталог на Ейвън например/ и от него изрежи парченце с нужната форма. Правено е това от момичетата от темата с пъзели и съм виждала как стои. Не бие на очи. А за лепенето на пъзела,  Thinking,
Скрит текст:
само един залепен имам, не ми е голям опита с това. Бях редила преди мнооого години пъзел от Мтел, давах ги в училищата. Като го наредих, го обърнах и върху всяко парченце капнах силиконова капка. Отгоре с натискане поставихме парче шперплат. Доста натискахме, но явно здраво се е захванало, защото държи дълги години. Този пъзел го поставих на стената в класната си стая. Толкова освежава стаята, много е красив. Обаче аз напуснах и вече не знам каква е съдбата му.
Можеш да погледнеш в пъзел-темата, на първа страница има разни инструкции - как се лепи пъзел, как се прибира в кутия и разни полезни съвети.
Но ако имаш някакви други въпроси, отговорът на които липсва там, питай ме.

Общи условия

Активация на акаунт