Ти какво сготви? Снимай, покажи! 114-та тема

• 166 866
  • 741
  •   2
Отговори
# 315
  • ВАРНА
 Сандвич от топла чабата с маслини намазана с билково масло,задушено свинско филе,рукула.Кладниците и разтопената гауда завършва симфонията.Сервирано с кътък с пипер и чесън.

# 316
Картофена крем супа с къри - http://lipodve.blogspot.com/2014/01/blog-post_7.html

# 317

Откакто е готов зелевият сок, у дома 1 път седмично има клин чорба

http://valia-recipes.blogspot.com/2013/01/blog-post_8.html

и икономични шницели

http://valia-recipes.blogspot.com/2012/11/blog-post_4681.html

# 318
 ridzhina, посочила съм под снимката рецептата, но ще пусна пак линка -

http://valia-recipes.blogspot.com/2014/01/blog-post_6.html
Заливката е от яйца + 2-3 с.л. какво? И на мен ми хареса рецептата  Peace

donika5, би ли споделила рецептата за ябълковия сладкиш?

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 12:06 от Sea lights

# 319

Sea lights, пропуснала съм, благодаря - 2-3 с.л. вода.

# 320
  • София
  Фокача с бяло и ръжено брашно.

# 321

Sea lights, пропуснала съм, благодаря - 2-3 с.л. вода.

Още тази вечер ще направя рецептата  Hug

Тайна, какво е това изкушение  Shocked

# 322
  • София
  Sea light,хлебно тесто с мая, намазано с масло и покрито с кашкавал. Разстилам в тавата, чакам да втаса пак, правя дупки с пръст, мажа с разтопено масло, кашкавал и пека! Много е вкусно, като се яде още топло и с чесново масло.

# 323
  • София
Супа с картофи, грах и кокосово мляко

# 324
  • София
Гледам Master Chef Korea и ги накараха да правят гофрети, та  нали съм лакоме и аз с тях.

# 325
  • София
Гледам Master Chef Korea и ги накараха да правят гофрети, та  нали съм лакоме и аз с тях.
рецепта?  Praynig Hug  

# 326
  • София
Гледам Master Chef Korea и ги накараха да правят гофрети, та  нали съм лакоме и аз с тях.
рецепта?  Praynig Hug  
Каквото се сетих  Embarassed! 2 яйца,половин чаена чаша захар,разбих на пяна, добавих брашно, прясно мляко, разтопено масло, но не съм мерила, ни колко мляко, ни колко брашно.Направих сместа гъста като кексова и пекох.Извинявай  Embarassed, не готвя по рецепти!

# 327
Добър вечер!
Отдавна черпя идеи от прекрасната тема,една от които е рецептата за гофрети.Предварително се извинявам,че немога да цитирам ника от който я "откраднах",страхотна и много сполучлива:

Гофрети:

1 ч.ч. и 2 ч.л. брашно
3 ч.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/2 ч.ч меко масло
1 ванилия

Приготовление:
Включете гофретника да загрява. Отделете белтъците на яйцата от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта и маслото. Добавете млякото и ванилията. Разбийте отново. Сипете и брашното и разбъркайте, докато сместа не стане гладка и хомогенна.В друга купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към останалата смес.
Използвайте черпак, за да гребнете от тестото и да го изсипете върху добре загрятите плочи на гофретника

Забележка: Това е за около 10-12 бр,винаги правя двойна доза.

# 328
  • София
Тайна  Hug няма проблем, просто си мислех, че в предаването са дали рецепта. Аз от години правя по рецепта, дадена ми от една сладкарница (3 яйца, 2 ч. чаши брашно, 2ч.  чаши пр. мляко, 3 ч. л. захар, 1/3 ч. чаша олио, 1 бакпулвер), но бързо омекват след изпичане (може би заради бакпулвера?) и затова съм винаги готова да изпробвам нова.
unforgiven  Hug ще изпробвам твоята тези дни, благодаря!   bouquet

# 329
  • Бургас/Пз
За мнoгo гoдини и честити празници на всички! Кактo винаги тук е мнoгo красивo, вкуснo и уютнo Simple Smile

Празнувахме 15 гoдини с пoлoвинката - Стъклена сватба и се пoмъчих да направя Тoрта със стъклена украса Simple Smile

И парченце oт нея

Етo и Къпаната питка, кoятo oт Кoледа дo днес правя вече 4 пъти Simple Smile

И едни бoнбoни "Oреo" с бял шoкoлад за именния ден на средния ми син Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт