Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 103 704
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 270
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
нещотърсачка

Love is everything
 местожителство:
 в китна прашна Тракия

Аз съм бясна, защото харесвам точно сегашния семпъл, елегантен, удобен, ненатрапчив и интелигентен вид на БГ-Мамма. Новата версия ми прилича на зле направена пластична операция. Резултатът е грозен и нефункционален. Най-хубавата начална страница имат Гугъл! Crossing Arms

Kally May , отново поздравления за компетентното мнение!  newsm10

Пак да помоля - оставете ни да имаме избор със стара или с нова версия да ползваме форума!
......

# 271
Още не мога да го преценя новия облик  Wink

За сега няма нещо,което да ме дразни . Все още е ново и го опознавам .

profi_1, как става това в мнението ти снимка да бъде публикувана заедно с текст , който да е разположен успоредно на нейната височина ?

# 272
Такаааа!
След като в последните 5 часа разцъквах напред-назад и накрая изчетох всичко в текущата тема, да се изкажа и аз  Blush .
Като извадих конструктивните забележки на всички писали дотук в тази тема - (Labrador   202uu), направих списък с най-належащите промени, както и няколко предложения от мен самата.
Визията на основната страница на сайта наистина е по-търговска, т.е. хваща окото в шареното си пространство и така "хваща" и новопопадналите тук. Това, обаче, не се харесва на свикналите на подреденост, пригледност и стил отдавна-ползващите форума.
Ето защо, господа шефчета, ви предлагам няколко промени пак в стил: "И вълкът сит, и агнето цяло!"  Wink . Винаги има решение, стига да се намери правилното такова. Не твърдя, че моето е правилното, но ето ви все пак няколко предложения и препоръки.

Бъгове за оправяне:
1. В табовете "Всичко" и "Активни теми" липсва страницирането на темите. В таб "Нови отговори" го има; за "Следени теми" - не знам как е, защото аз нямам такива теми.
2. Като се влезне някъде, извън заглавната страница, панелът "Бързи връзки" изчезва и всичко се измества наляво. Това не знам всъщност дали е бъг или просто работите върху това все още.
Предложението ми е панелът "Бързи връзки" да е навсякъде, където човек "ходи" из Форума - така хем ще му е под ръка, хем ще балансира страниците - темите ще са пак в средата на екрана, както е в заглавната страница.
3. В "Профил"--> "Покажи последни публикации" и "Пощата" страницирането е вертикално, като някои от линковете-страница не водят доникъде.

Предложения:
1. Панелът "Бързи връзки" - нека там да е списъкът на всички Форуми. За подфорумите очевидно няма място в този панел, но поне основните форуми да ги има. Право беше едно момиче (извинявам се, че не запомних точно), което се възмути, че липсва "Проблемното забременяване" например - изключително важно за форум БГ-мама. Такива пропуски са недопустими.
И след като в този панел няма място за целия списък на подфорумите, запазването на синьото падащо меню отгоре, е просто задължително!
2. Запазете визията на темите - при четене и при писане - както е била досега!!!
3. Списъците на подфорумите - хубаво е да се промени подредбата им:

Вместо:
Скрит текст:

Да бъде в
- първата колона:   Януари, Февруари, Март, Април,
- втората колона:   Май, Юни, Юли, Август,
- трета колона:       Септември, Октомври, Ноември, Декември
- четвърта колона: Общ отчетен "Бременност и раждане",
                                Сдружение "Настоящи и бъдещи майки",
                                "Имена"

Както и:
Скрит текст:

Да бъдат:
- първа колона: Общ отчетен "За бебето и детето", "Детски ясли и градини", "Деца в училищна възраст", "Близнаци"
втора колона: Родени 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
трета колона: Родени 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

В сегашната подредба ми трябваше два пъти повече време на погледа, за да открия 2007г. - съгласете се, че мястото на 2007 не е след 2004, както и 2009 не е след 2006.

4. "Правила, условия и указания", "Помощ", "За нас" и "За реклама"
Прекалено важни са всичките, за да са почти невидими в бледосиво, с мъъънички буквички под ОГРОМНИЯ хороскоп. Моето предложение за местоположението им, като нека са изведени на бутони. Думата "Препоръчани" е излишна; оставете само бутоните - достатъчно на видно място са, достатъчно големи и от ОГРОМНА полза, както за потребителите, така и за вас.
Скрит текст:

5. Списъците с темите.
Разбирам, че аватарът пред всяко заглавие на тема балансира визията, но нужно ли е да е именно аватарът на човека, пуснал темата?
Моето предложение е да измислите графична иконка за всеки форум и подфорум (така както сте направили на част от тях в панелчето "Бързи връзки") и тази иконка да балансира визията, вместо аватарите на потребителите. Намалете шрифта на заглавията на темите, но го удебелете, за да се вижда и за да се побират повече заглавия без нуждата от толкова често скролване. Линкът "Виж новото" да е на бутонче до името на темата, в свободно самостоятелно пространство - в пъти по-лесен начин за цъкване с мишката.
Пример:
Скрит текст:

Допускам че двете поленца за отметки към "Маркирай като прочетено" и "Спри следенето" е моментен бъг, тъй като са едно под друго и не става ясно кое поленце за коя дейност се отнася.

Това е засега!
С огромната молба, (знам, че ще се повторя) - темите при четене и при писане да си останат същите като досега  Praynig !

БЛАГОДАРЯ!

Кали Мей smile3501

Дано да се намери някой да те прочете и да пооправи част от нововъведениятаPraynig

# 273
  • Ямбол
Другото, което забелязах сега - липсва надписа "ново" до заглавията на темите, т.е. индикация, че има нов пост, който не си прочел. Мен това ме улеснява, тъй като преглеждам много теми в доста подфоруми.
Има го пак, но е прекръстено на "Виж новото", пак е розовко, но е изнесено в дясно на табличката с темите.

# 274
Новият ВИ облик блокира Мозила и то така, че единствения изход е Windows Task Manager.
Това да не е на принципа "Ти ще ми блокираш рекламите, аз пък ще ти блокирам браузъра (засега само него). Щото аз пък съм велик и т'ва си е моят сайт."

# 275
Липсва ми списъка с теми, в които съм писала и които следя - сега ми се явяват само, ако има нов отговор в тях, а преди можех да ги видя всичките, без да има нови постове. Ако ми потрябва някаква информация от тях, без да е писал някой, трябва да ги търся отново в съответните форуми и подфоруми!

# 276
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Извън конструктивните мнения - какво трябва да се се случи, че част от скъпите потребители да разберат, че на подобен език и тон мястото им е на друго място, ако въобще някъде възпитанието допуска да се държиш, все едно някой непременно ти е длъжен?

# 277
  • Варна
Дано да отстранят скоро проблема със списъка на личните съобщения. Трябва ми информацията от едно старо съобщение, а не мога да достигна до него по никакъв начин, с тези неактивни, вертикални номера на страниците. #Crazy Надявам се, че работят по отстраняването на бъговете.

# 278
Липсва ми списъка с теми, в които съм писала и които следя - сега ми се явяват само, ако има нов отговор в тях, а преди можех да ги видя всичките, без да има нови постове. Ако ми потрябва някаква информация от тях, без да е писал някой, трябва да ги търся отново в съответните форуми и подфоруми!

Аз също си искам всичките теми, за които съм натиснала ИЗВЕСТИЯ, не искам да чакам да има написано ново мнение, за да ми излязат. Имаше теми, които нарочно си пазя, за да си преглеждам. Сега къде да ги търся??

Не ми харесва и тези теми да излизат на първа страница, защото се стремя да я избягвам заради прекалената шарения. Както беше досега, си беше идеално!

ВСИЧКИ ТЕМИ и АКТУАЛНИ ТЕМИ за мен са напълно излишни. Кой ще тръгне да преглежда ВСИЧКИТЕ ТЕМИ в един форум? Виж, да са новини и да искаш да видиш какво- що се е случило и то в рамките на деня, но всичките теми???

Огромна сменяща се картинка на първа страница  ми се вре в очите със "Гоблени", "Правителство" и "Секс за първи път"?!+?!+?, когато ме запратите там против желанието ми при натискане на ИЗВЕСТИЯ или ОТГОВОРИ от лентата горе.

И един въпрос:

Според вас колко пъти на ден човек си чете хороскопа???

Поздравления за конструктивните предложения на Kally May

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 10:17 от Бубче

# 279
На кого са нужни да се виждат аватарите на автора пуснал темата, само натоварва очите с излишни картинки Tired...за огромния хороскоп нямам думи  ooooh!

# 280
  • Ямбол
Извън конструктивните мнения - какво трябва да се се случи, че част от скъпите потребители да разберат, че на подобен език и тон мястото им е на друго място, ако въобще някъде възпитанието допуска да се държиш, все едно някой непременно ти е длъжен?
Вместо "+1", ще кажа, че заставам и аз зад това мнение.
Освен всичко, ако няма лигавщини, можем да си бъдем даже и полезни взаимно.

# 281
С кого да сме си полезни като вече почти 20 страници има мнения и въпроси и нито един отговор?

# 282
Лилянa , а ти как стигна до старата връзка за нови отговори ?
Аз не мога да я намеря . Blush

Благодаря за линка , но би ли обяснила къде е ?

# 283
Вместо "+1", ще кажа, че заставам и аз зад това мнение.
Освен всичко, ако няма лигавщини, можем да си бъдем даже и полезни взаимно.

+1  Peace

Иска ми се тази дясна, много широка колона (с хороскопите, които аз лично не чета), да е скрита и , ако е възможно, да се показва със стрелка например, за тези, които желаят да я видят.

# 284
  • Ямбол
Лилянa , а ти как стигна до старата връзка за нови отговори ?
Аз не мога да я намеря . Blush

Благодаря за линка , но би ли обяснила къде е ?
Имам я на запаметена отметка на браузъра.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт