Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 103 721
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 255
И за мен новият облик е по-скоро объркващ. Не че съвсем не ми харесва, отдавам го на факта, че си бях свикнала със стария. И понеже не ми се търси из новото разположение на темите, съм доволна, че са запазили втори ред непроменен ( там, където са основните форуми и от там влизам, където ми трябва).

# 256
Очите ми станаха на понички. Чудя се дали околоочният крем, който тествам в момента, не ми понася, или форумът Simple Smile. Такава разноцветна заря е в момента началната страница, че ми е почти невъзможно да чета. При цялата ми добронамереност не мога да кажа, че ми харесва. Знаците на хороскопа постоянно ми се набиват, снимката в средата превзема екрана. Бързите връзки вляво ми харесват. Като цяло прилича на новинарски сайт, не на форум.

# 257
  • София, България
Всичко е сгъчкано в ляво!  Shocked Такъв сайт не съм виждала ни-ко-га!  Shocked

# 258
Как мога да си разгледам всички теми, на които съм натиснала"извести", а не само тези, в които има нови отговори?Има теми, които не са заключени, в момента никой не пише, но има полезна за мен информация.

Открих  Grinning  Като се влезе в профила и от него в Известия и Е-мейл се виждат и темите без нови публикации.
Имам 20 страници "известия", обаче ми показва само първа страница, другите ги има като номер, но не се зареждат да покажат темите.

# 259
Всичко е сгъчкано в ляво!  Shocked Такъв сайт не съм виждала ни-ко-га!  Shocked

Подписа ти много ми се върза с поста ти  Mr. Green

# 260
  • София
Като цяло, ако не трябваше да "ходя" всеки път на първа страница при натискане на "Нови отговори", нямаше да ми пречи, защото другото си е същото... Видях темите, които сте изнесли като интересни, на мен не са ми, не пиша нито в една от тях. Хороскопа си прочетох, благодаря, жалко само, че са някакви дрънканици. Общо взето, мога да конкретизирам, че нямам нужда от началната страница, ако има как да не се ходи там, ще е добре.

# 261
  • в сърцето на един мъж...
Оставиха ни да са наиграем в тази тема, без никой да ни обръща внимание. Трябва да се признае обаче, че сайтът стана уникален. При всеки потребител и всеки път изглежда различно.   Mr. Green

В момента е на принципа тука има, тука нема Joy Joy Joy

# 262
Не става. Изморява очите, визията не е издържана, добре, че темите все още са в стария вид.
Ако целта е била да се поразчисти терена от любопитни навлеци- ще има ефект. Ако трябва да се спре притока от нови потребители- гарантирано ще свърши работа.
Дизайнерът да си сготви тапията и да се надяваме, че безплатно си е поиграл.

# 263
  • Варна
Не знам дали щото очаквах апокалипсис Mr. Green, но началната страница я намирам нормална и не ме дразни.  Rolling Eyes Снимките от слайда не са ми проблем, а който го дразнят, може да скролне леко надолу, като менюто с подфорумите също слиза. Нали все пак и нещо цветно трябва да привлече погледа на някой нов потребител.
Оттам надолу единственото цветно са ми аватарите от темите.
За каква цветна трагедия и претрупаност говорите?

Има много неща, които не съм проучила още. Peace

# 264
  • София
Такаааа!
След като в последните 5 часа разцъквах напред-назад и накрая изчетох всичко в текущата тема, да се изкажа и аз  Blush .
Като извадих конструктивните забележки на всички писали дотук в тази тема - (Labrador   202uu), направих списък с най-належащите промени, както и няколко предложения от мен самата.
Визията на основната страница на сайта наистина е по-търговска, т.е. хваща окото в шареното си пространство и така "хваща" и новопопадналите тук. Това, обаче, не се харесва на свикналите на подреденост, пригледност и стил отдавна-ползващите форума.
Ето защо, господа шефчета, ви предлагам няколко промени пак в стил: "И вълкът сит, и агнето цяло!"  Wink . Винаги има решение, стига да се намери правилното такова. Не твърдя, че моето е правилното, но ето ви все пак няколко предложения и препоръки.

Бъгове за оправяне:
1. В табовете "Всичко" и "Активни теми" липсва страницирането на темите. В таб "Нови отговори" го има; за "Следени теми" - не знам как е, защото аз нямам такива теми.
2. Като се влезне някъде, извън заглавната страница, панелът "Бързи връзки" изчезва и всичко се измества наляво. Това не знам всъщност дали е бъг или просто работите върху това все още.
Предложението ми е панелът "Бързи връзки" да е навсякъде, където човек "ходи" из Форума - така хем ще му е под ръка, хем ще балансира страниците - темите ще са пак в средата на екрана, както е в заглавната страница.
3. В "Профил"--> "Покажи последни публикации" и "Пощата" страницирането е вертикално, като някои от линковете-страница не водят доникъде.

Предложения:
1. Панелът "Бързи връзки" - нека там да е списъкът на всички Форуми. За подфорумите очевидно няма място в този панел, но поне основните форуми да ги има. Право беше едно момиче (извинявам се, че не запомних точно), което се възмути, че липсва "Проблемното забременяване" например - изключително важно за форум БГ-мама. Такива пропуски са недопустими.
И след като в този панел няма място за целия списък на подфорумите, запазването на синьото падащо меню отгоре, е просто задължително!
2. Запазете визията на темите - при четене и при писане - както е била досега!!!
3. Списъците на подфорумите - хубаво е да се промени подредбата им:

Вместо:
Скрит текст:

Да бъде в
- първата колона:   Януари, Февруари, Март, Април,
- втората колона:   Май, Юни, Юли, Август,
- трета колона:       Септември, Октомври, Ноември, Декември
- четвърта колона: Общ отчетен "Бременност и раждане",
                                Сдружение "Настоящи и бъдещи майки",
                                "Имена"

Както и:
Скрит текст:

Да бъдат:
- първа колона: Общ отчетен "За бебето и детето", "Детски ясли и градини", "Деца в училищна възраст", "Близнаци"
втора колона: Родени 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
трета колона: Родени 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

В сегашната подредба ми трябваше два пъти повече време на погледа, за да открия 2007г. - съгласете се, че мястото на 2007 не е след 2004, както и 2009 не е след 2006.

4. "Правила, условия и указания", "Помощ", "За нас" и "За реклама"
Прекалено важни са всичките, за да са почти невидими в бледосиво, с мъъънички буквички под ОГРОМНИЯ хороскоп. Моето предложение за местоположението им, като нека са изведени на бутони. Думата "Препоръчани" е излишна; оставете само бутоните - достатъчно на видно място са, достатъчно големи и от ОГРОМНА полза, както за потребителите, така и за вас.
Скрит текст:

5. Списъците с темите.
Разбирам, че аватарът пред всяко заглавие на тема балансира визията, но нужно ли е да е именно аватарът на човека, пуснал темата?
Моето предложение е да измислите графична иконка за всеки форум и подфорум (така както сте направили на част от тях в панелчето "Бързи връзки") и тази иконка да балансира визията, вместо аватарите на потребителите. Намалете шрифта на заглавията на темите, но го удебелете, за да се вижда и за да се побират повече заглавия без нуждата от толкова често скролване. Линкът "Виж новото" да е на бутонче до името на темата, в свободно самостоятелно пространство - в пъти по-лесен начин за цъкване с мишката.
Пример:
Скрит текст:

Допускам че двете поленца за отметки към "Маркирай като прочетено" и "Спри следенето" е моментен бъг, тъй като са едно под друго и не става ясно кое поленце за коя дейност се отнася.

Това е засега!
С огромната молба, (знам, че ще се повторя) - темите при четене и при писане да си останат същите като досега  Praynig !

БЛАГОДАРЯ!

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 01:18 от Kally May

# 265
  • в сърцето на един мъж...
Kally May   202uu

# 266
  • София
Другото, което забелязах сега - липсва надписа "ново" до заглавията на темите, т.е. индикация, че има нов пост, който не си прочел. Мен това ме улеснява, тъй като преглеждам много теми в доста подфоруми.

# 267
Кали благодаря ти  Hug
Много се надявам  да четат и тези които трябва и да си вслушват в съвети  Praynig

И отново благодаря на Кали   bouquet,която отделя толкова време и се старее да поднесе професионално и синтезирана всичко това ,което ние се опитваме да кажем и  с точни предложения за промяна!

И аз моля за същото ,нека  темите при четене и при писане да си останат същите като досега  Praynig Praynig Praynig толкова добре и рационално подредени са !

# 268
Не може ли Ново от всички форуми и Хороскопи да могат да се скриват по някакъв начин? Така тези, които не искат да ги виждат, могат да си опростят изгледа на първата страница. Както Кали Мей е написала, шаренкото и претрупанкото ще привлече погледа на новия потребител, но не се харесва на стария, свикнал на по-изчистен дизайн. Аз по принцип харесвам по-изчистените неща и с радост установих, че тия картинки, които ми се показват съвсем централно, се махат като скролна малко надолу.

Стрелките вече работят и темите се сменят. Мисля, че може и без аватарчетата пред отделните бързи връзки вляво. Да се опрости малко дизайна ...

Но като цяло и аз предпочитам стария изглед и старата първа страница, където веднага си намирах това, което ми трябваше. Още един глас изгледа на темите при четене и писане да си остане, както в момента! Оставете поне едно нещо на старите потребители, което те харесват.  Peace

# 269
  • На земята, която е всъщност звезда.

Имам 20 страници "известия", обаче ми показва само първа страница, другите ги има като номер, но не се зареждат да покажат темите.

И при мен така.

Общи условия

Активация на акаунт