Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 105 881
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 2 145
  • на брега на морето
Защото създателите на сайта не се интересуват дали хората гледат рекламите, а дали цъкат върху тях. Отчита им се кликането, пък било то и погрешка.

Осъзнавайки това не кликам, а чакам да се разкарат сами. Ако ми подскачат върху четивото се разкарвам аз.

# 2 146
  • Варна
Геният на някои български рекламисти край няма. Wink Още си спомням какво ме прекърши в посока АдБлок - банер в дир-а на някаква вафла, при преминаването с мишка върху която без всякакво предупреждение имаше оглушителен звук "ХРУС!!!".  Laughing Както кротко си браузваш и получаваш лек инфарктец.

Laughing  Мен ме нави рекламата на ясновидката, която излизаше като последен пост във всяка тема.

# 2 147
  • София
  явно при различните монитори и различните резолюции се вижда по различен начин - на малките е сгъчкан в ляво форума, на

....
Не може да се пишат програми на всеки да му е удобно, според монитора.Но може да се постараем , да опитаме ....
Може, може, и още как!  Peace
Тестът се нарича изравняване на дизайна и се прави винаги преди пускане на сайта онлайн.
Диви лопери, ако пък използвате новия HTML5, там машинката ще го свърши туй вместо вас - автоматизирано, лесно, мързеливо и практично!

Стандарта е човешкото око да възприема текст от лист тетрадка голям формат без 2,5 см за полето в ляво  . Има и стандарт колко да е ширината ,височината на  буквите , разстоянието между тях и разстоянието между редовете. Къде ли са сега тези стандарти?Очите ми са изтекли едно време  при ремонт на пишеща машина да, печатащи устройства  с лупа да гледам шрифта.   Кой ни е крив че си купуваме монитор "кино" и искаме да го гледаме от 5 метра, вместо в киносалон.

Комбинацията от Ctrl + скрола на мишката увеличава/намалява всеки сайт, включително и шрифта.  Peace Което обаче не значи, че е елегантно спрямо потребителя да го караш да се поти допълнително над гениалните ти хрумвания.

Протестите не вършат работа.    
АЙДЕ БЕ!
Не вършат работа такива протести, в които аудиторията тихо и овче си показва плакатите, ден след ден. В които аудиторията държи нейните действия да не бъдат изтълкувани като "агресия", "липса на възпитание и култура".
Но винаги са вършели работа протестите с реални агресивни действия.
Ако вземе поне половината от редовната аудитория тук да се изнесе към фейса, например, за месец... глей кво става.
Но дали?

# 2 148
Ами освен и аз да благодаря на Mamma, не знам какво ми остава.
  bouquet
Дошла съм тук заради една конкретна тема (не съм мама, нямам деца и нямам намерение да имам, това е мой личен избор и, смятам, правилен по много причини, поне засега); в пребиваването си на форума намерих още 2-3, които са ми интересни и полезни, и като цяло бях (и съм) доволна от общуването и сходния интерес, които намерих на Бг-мамма... ще ми е мъчно (и ще загубя много в обувно и парфюмено отношение, па и в книжно), но си монтирах ад-блок специално заради безумната нова версия и дори с него не я намирам за приемлива за мен.
Не мисля, че щях да опитвам да използвам форума, ако когато първоначално дойдох тук, бе изглеждал по този начин.
Не смятам да го използвам, ако започне да изглежда по този начин.
И много извинявайте, Mamma,
но "Архаичен вид" и "нарастнал трафик" са извинения за залъгване на идиоти, пък уж повечето потребители тук не са. Поне аз определено не съм.
Също толкова архаичен е видът на МНОГО, ако не всички добре посещавани форуми и у нас, и в чужбина. И осъвременяването им не се състои в обезумняване на вида им. Ако и когато се пипа едно иначе работещо нещо е, за да се подобри и оптимизира, което новият вид на бг-мамма дори не доближава. Не заради рекламите. Ако искате да вадите пари от форум, наемете компетентни специалисти да го направят - не некомпетентни. Визуален дизайн, маркетингови проучвания, юзабилити, други разни ценни думички... сещате се.
Направата на "информационна платформа" от един форум е занятие безполезно и нерентабилно, но това си е ваш домейн, вие си правете каквото искате. Само ще дам пример с един друг форум, на който съм чест гост; там имаше сайт като придатък на форума... до време. С отминаването на годините собственикът осъзна, че сайтът няма какво да донесе на потребителите и не генерира трафик. Сега вече има само форум...
Тъй или иначе, да обобщя, че се разприказвах:
- прекаленото обновяване ще ме накара да напусна, заедно с голям процент от потребителите ви. Жалко за което, защото Бг-мамма е полезна и интересна, И генерира много трафик, защото го посещават много хора.

# 2 149
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мда, за пореден път наблюдаваме старата народна мъдрост, че нещо, градено с години, може да се разруши за дни или дори минути. И нямам предвид само сайта, а едно много важно нещо, започващо с буквата д и завъряващо на -рие.

Макар да кибича основно в Клюкарника, в сегашната ситуация най- много ми е жал за групите за болни деца, благотворителност, осиновяванията и пр. Хвърляла съм по едно око и там хората наистина получаваха много ценна помощ. Сега елегантно ги набутаха в ъгъла, да не пречат докато си проверяваме хороскопа или се учим как да разберем дали сме бременни /за тези, които са проспали последните 20 години/. Но, предполагам, тези групи ще го преглътнат, та те и в реалния живот са скрити зад другите, все пак кой обича да се сблъсква с нелицеприятното. А виртуалният живот е отражение на реалния. Нали, Иван?    

# 2 150
  • София
Вселена, не си съвсем права.
Точно сега, във "Активни теми" ми излязоха доста теми за ХБ деца, които преди никога не съм поглеждала.

# 2 151
Активните теми ги имаше и преди .
Но сега няма никаква диркектна видимост към основните подфоруми .
Трябва да ги търсиш в падащи менюта .
Ако знаеш кое къде е , де . Naughty

# 2 152
Аз явно съм крайно неориентирана, но сума неща не мога да намеря... кърмаческия, хранене с АМ, родители в чужбина,  самотните родители,  искащите да имат деца и още няколко подфорума...

За сметка на това пък има хоби , филми , на пазар , рецепти , туризъм - пълен справочник за забавления ! Mr. Green

# 2 153
  • София
Аз явно съм крайно неориентирана, но сума неща не мога да намеря... кърмаческия, хранене с АМ, родители в чужбина,  самотните родители,  искащите да имат деца и още няколко подфорума...

За сметка на това пък има хоби , филми , на пазар , рецепти , туризъм - пълен справочник за забавления ! Mr. Green

намерих ги, след като се оплаках, 2 дни ги дирих тези неща, които не са  просто в бързи връзки, а са в някаква  тясна, малка, незабележима лентичка горе, с падащи менюта....
Къде-къде по-удобно щеше да е в бързите връзки, да ги бяха вкарали, чрез някаква структура...

# 2 154
Активните теми ги имаше и преди .
Но сега няма никаква диркектна видимост към основните подфоруми .
Трябва да ги търсиш в падащи менюта .
Ако знаеш кое къде е , де . Naughty

Новият потребител нито знае кое къде е, нито ще му се занимава да клика дълго време из всички възможни връзки и препратки, та да види има ли нещо интересно или няма. Затова старата начална страница я смятам по-удобна за потребителя, защото там можеш да видиш веднага какво предлага форума и да си кликнеш директно на желания подфорум. Аз от старата начална страница узнах за някои интересни подфоруми, които иначе едва ли бих открила, занимавайки се да кликам насам-натам.

Много трудно се печели лоялността на потребителя, но много лесно се губи. А според мен силата на този форум е точно в лоялността на редовните, регистрирани потребители, които правят форума и създават съдържанието му. Не в случайните прелитащи нерегистрирани, попаднали тук чрез Гугъл.

# 2 155
Геният на някои български рекламисти край няма. Wink Още си спомням какво ме прекърши в посока АдБлок - банер в дир-а на някаква вафла, при преминаването с мишка върху която без всякакво предупреждение имаше оглушителен звук "ХРУС!!!".  Laughing Както кротко си браузваш и получаваш лек инфарктец.

Joy Joy Joy

Ох, скоро не се бях смяла така!
Но моля ви, не давайте идеи - току виж ги приложат към подобренията тук.  Mr. Green

# 2 156
Цитат на: Teresa of the Faint Smile link=topic=755330.msg26998126#msg26998126

Затова старата начална страница я смятам по-удобна за потребителя, защото там можеш да видиш веднага какво предлага форума и да си кликнеш директно на желания подфорум.

Да , точно това казвам и аз .
Сега изобщо не можеш да разбереш какво точно съдържа форума . ooooh!

# 2 157
  • София
Липсата на начална страница с Подфорумите е голям недостатък, така си е!

# 2 158

...но "Архаичен вид" и "нарастнал трафик" са извинения за залъгване на идиоти, пък уж повечето потребители тук не са...
Вероятно точно архаичният вид е бил причина за нарастналия трафик.

# 2 159
  • Варна
Защото създателите на сайта не се интересуват дали хората гледат рекламите, а дали цъкат върху тях. Отчита им се кликането, пък било то и погрешка.

Осъзнавайки това не кликам, а чакам да се разкарат сами. Ако ми подскачат върху четивото се разкарвам аз.

Кликването на x-чето също ли се брои? Не бих се учудила

Общи условия

Активация на акаунт