Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 105 809
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 2 235
  • Ямбол
ОК, щом казваш, аз вече казах, че не ги виждам и не смятам да ги виждам.

# 2 236
  • DE
Появяват се когато влезеш в някоя тема

Отвратително, знам че са необходимост, но по този агресивен начин ще ме откажат да посещавам форума  ooooh!

# 2 237
  • София
дането, adblock

Като гледам скрийншота ти, ми се струва възможно тая реклама да не е част от сайта. Виж първо дали не пише Нещо такова под нея. Ако е така пусни една антивирусна. Аз наистина този чаршаф не съм го срещала засега.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 11:18 от Елл

# 2 238
Много моля Др. Йоткер да си точи в неговото си каренце, а да не закача моето. И М-тел ако обичат да си навиват елхичката по-вдясно...
Така де, аз не им навлизам в пространството, те що ми бъркат в интимитета?

# 2 239
И аз ги виждах тези килими и дори в началото си мислих, че това не е тема а само страница с реклама, но се оказа, че тема има, но е много надолу след въпросния килим.
С аdblock проблемът се разреши  Grinning
Обичам рекламите и въобще нямах намерение да инсталирам adblock, но с толкова агресивни и неприятни реклами, бях принудена   Rolling Eyes
В момента и проблемът с Dr. Oetker се разреши  Grinning

# 2 240
  • София
Значи дивите лопери трябва да напишат с големи червени букви ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА специално за нерегистрираните потребители, които искат да зарадват с новата визия Simple Smile
Първа точка в инструкцията трябва да съдържа линк към АдБлок

# 2 241
  • DE
Елл, благодаря  smile3525

# 2 242
  • София
Значи дивите лопери трябва да напишат с големи червени букви ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА специално за нерегистрираните потребители, които искат да зарадват с новата визия Simple Smile
Първа точка в инструкцията трябва да съдържа линк към АдБлок
И тогава дивите лопери със сигурност ще бъдат нашляпани, но не от потребителките  Sunglasses

# 2 243
  • гр. София
Продължавам да имам индикация в Отговори за 1 нов отговор, но не ми излиза в коя тема е.
И все още бутон Нови отговори не ми работи и трябва да рефрешвам цялата страница.

# 2 244
  • Пловдив
На мен пък това с отговорите ми работи.  Rolling Eyes Всеки път са различен брой, в зависимост от това, в коя от темите, в които съм писала има нов отговор. Общо взето нямам проблеми със сайта, а само с визията му. Но гледам да се абстрахирам. Дано само наистина да вземат предвид желанието на потребителите, форумът да си остане в този вид за регистрирани.  Praynig

# 2 245
На мен пък това с отговорите ми работи.  Rolling Eyes Всеки път са различен брой, в зависимост от това, в коя от темите, в които съм писала има нов отговор. ...

работи еднократно и ако искаш да актуализираш страницата и да видиш дали някоя друга тема има нов отговор повече не актуализира информацията

# 2 246
Продължавам да имам индикация в Отговори за 1 нов отговор, но не ми излиза в коя тема е.
И все още бутон Нови отговори не ми работи и трябва да рефрешвам цялата страница.

изчистете кеша, най-вероятно ще помогне

# 2 247
  За който не е чел, това е мнението на шефа от предишната тема!

Цитат
Здравейте,

Казвам се Иван Николов и съм изпълнителен директор на НЕГ.БГ АД - компанията, която менажира BG-Mamma.

Искам да благодаря на всички вас - независимо дали пишете положително, отрицателно, аргументирано или не, за това, че отделяте време да изказвате вашите мнения и тревоги за новия дизайн. Това за пореден път доказва, че не аватарите, рекламите или каквото и да било друго правят БГ-Мамма обществото, което е, а самите вие.

Бих искал още тук да заявя директно и в прав текст, че за нас най-важното нещо е BG-Mamma да бъде полезна, а това автоматично означава, че най-важни сте вие, нашите потребители, тъй като без вас нямаше да има съдържанието, което днес помага на толкова много хора, ежедневно.

Обръщам се към всички потребители, които смятат, че пишат в тази тема безсмислено: считам за много важно да отбележа, че всяко едно мнение се чете внимателно, независимо, че не му отговаряме веднага. Ние вземаме предвид всеки един градивен коментар, колкото и отрицателен да бива той независимо с какъв тон е написан.

Ще се опитам да отговоря на няколко въпроса, чисто принципни.

1. Защо правим всички тези промени?

Дизайнът, който ще стартира в понеделник, е първата от поредица промени и нововъедения, които смятаме да пуснем през идната 2014 година. Форумът сам по себе си е остаряла технология, която има нужда да се адаптира/ъпгрейдне с оглед да предостави на максимален брой потребители търсената от тях информация. В момента тук има купища безценна информация, която не е структурирана по правилен начин, за да бъде максимално удобна за масовия потребител (често нерегистриран). Това е така, защото през всички 11 години от създаването си - BG-Mamma - като платформа не е предложила по-удобен начин за въвеждането на тази информация. Мога да ви дам безброй примери - като започнем от рецепти (не ви ли се е искало да видите какъв брой продукти ще са ви необходими, ако например искате да сготвите 10 порции от дадена рецепта, вместо 4, както е написано в темата?) и преминем към съвет за какви храни е препоръчително да се избягват по време на бременност.

Ние не искаме BG-Mamma да остане "просто" форум. Ние искаме и работим в посока да я направим платформа за съдържание. Ще ви дам прост пример: ако потребител има нужда от помощ и търси тук "Избор на столче за кола", то той ще попадне в тема, в която има над 80 страници отговори и за него ще бъде много времеемко да прочете всички мнения (без да броим на колко оф-топика ще се натъкне), за да си отговори на въпроса. Идната година ще предоставим възможност на потребителите да виждат темите и в синтезиран вид, където ще бъде систематизирана полезната информация от вашите мнения с цел в рамките на 1 страничка бързо, лесно и ясно да мога да получа отговорите които търся - че дори да сравня различни гледни точки по този въпрос.

2. Защо смаляваме аватарите и защо местим информацията за публикували мнението над самата публикация, вместо както в момента - отляво?

Във BG-Mamma на дневна база влизат над 250 000 потребителя (да, ние сме 5тият по посещаемост български уеб сайт). 95% от тези потребители не са регистрирани, не пишат тук - просто консумират съдържанието което вие създавате за тях. Много често те попадат тук през Google, търсейки нещо конкретно. Нашата цел, обаче, е да им покажем че тук има и друго съдържание, което може да им бъде полезно и интересно освен това, за което първоначално са попаднали тук. Това наложи и създаването на сайдбара, където например 15 секунди следкато е станало Земетресение в София - ние вече сме сложили темата за това в "Интересното днес".  Да, ние не сме новинарски сайт и точно в това ни е силата, че тук потребителите ще могат да видят вашия отзвук, вашите коментари и мнения за земетресението, вместо да четат писанията на някоя новинарска агенция и/или журналист по темата. Нима това не е най-ценното, което да покажем на всички?

Тук е важно да отбележа, че тази колона е основната причина за преместването. Рекламната площ като такава не се е увеличила и промяната не е направена с цел повече приход от реклама.

За да ви успокоя - възнамеряваме да направим функционалност, чрез която с минаване на мишката в/у потребителя и/или аватара му - той да се увеличава, така че нито една от вас да не губи своята идентичност.

В допълнение потребителите, които не искат да виждат аватари и подписи - ще имат тази възможност, като с един клик ще активират настройка, чрез която разстоянието между отделните публикации ще се свежда до абсолютен минимум, с минимална информация като името на потребителя публикувал мнението придружено от дата и час.

3. Реално намалява ли се колоната за четене на тема и увеличава ли се рекламното пространвсто?

Колоната за четене е намалена точно толкова, колкото да събере дясната колона. Освен това колкото по-голяма е резолюцията на екрана ви - толкова по-голяма ще бъде и колоната за текст, тъй като тя се оразмерява според екрана ви. Т.е. ако имате по-голям монитор - даже ще имате повече пространство за четене на мнения, отколкото до сега.

4. Рекламната политика и ад блокърите

Също много важно да се адресира са и т.нар "дразнещи" реклами, които закриват съдържание. Уви, в 90% от случаите рекламите ни идват готови от клиентите и техните обслужващи агенции. Ние нямаме контрол в/у цветове и поведение на самите реклами. Това, което можем да направим обаче е да ограничим такива, които закриват съдържание. Новата ни рекламна политика от 2014 година набляга в тази посока, така че искам да ви уверя че такива реклами ще стават все по-малко или казано в прав текст - почти ще изчезнат изцяло. Друга тенденция е, че рекламите ще стават по-интерактивни - не от гледна точка на подскачане, а на функции които ще предлагат, както и че ще се стараем да ги показваме само на хора, които по един или друг начин знаем, че биха се интересували от продукта предлагащ се в тях.

В заключение бих искал да кажа, че вероятно ще изникват още много въпроси, оплаквания и препоръки. Ние четем и ще продължаваме да четем, както и ще отразяваме в продукта всяко едно градивно нещо, което пишете. Моля, проявявайте търпение и толерантност.

Сърдечно ви благодаря за вниманието.

Като стана дума за реклами...увеличават се 2013г, за да ги намалите 2014г?

# 2 248
И на мен ми е много интересно за картинките на темите, дето се въртят....  много тъпо ми се струва.

# 2 249
Предлагам в таб Всичко да се отваря предишната начална страница с всички форуми и подфоруми . Peace

Общи условия

Активация на акаунт