Литературен спамо-чат - 3 тема

• 35 043
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Сега пък,пак съм в стария вид.Леле ooooh!
Айде докато съм така да ви споделя,че вчера гледах филма"Крадецът на книги".
Хареса ми.Който иска и има регистрация в Замунда,може да си го изгледа.Малко е далеч от книгата,но пак е въздействащ.

# 676
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Аз от снощи не съм влизала във форума. Дори днес не съм имала удоволствието да видя новата визия. Поне си спестих яда. А фейс нямам, няма  ида си направя. Ако отново сменят облика, ще пиша тук, но не знам дали рядко, или както досега съм го правила. Не мога без тези теми, с които съм свикнала. Намерих много сродни души, изградих и виртуални /засега/ приятелства. Има неща, към които се привързвам и заради тях съм готова да направя много. Дори  и неща, които са против волята ми.

Досега четох книга. Поне оползотворих полезно времето си и не видях новата изгъзица на мамата.  Mr. Green

# 677
Здравейте!

Аз от снощи не съм влизала във форума. Дори днес не съм имала удоволствието да видя новата визия. Поне си спестих яда. А фейс нямам, няма  ида си направя. Ако отново сменят облика, ще пиша тук, но не знам дали рядко, или както досега съм го правила. Не мога без тези теми, с които съм свикнала. Намерих много сродни души, изградих и виртуални /засега/ приятелства. Има неща, към които се привързвам и заради тях съм готова да направя много. Дори  и неща, които са против волята ми.

Досега четох книга. Поне оползотворих полезно времето си и не видях новата изгъзица на мамата.  Mr. Green
Коя книга чете? Simple Smile

# 678
  • на североизток от Рая
 Тази -

# 679
Обичам Стефан Цанев, но тази-не съм я чела.... Embarassedпризнавам без бой! Laughing

# 680
  • на североизток от Рая
 А аз си признавам без бой, че това ми е първата книга, която чета от него. И я започнах заради споделено мнение от съфорумка. Иначе едва ли щях да посегна към автора.  Blush

# 681
  • Пловдив
Здравейте!

Аз от снощи не съм влизала във форума. Дори днес не съм имала удоволствието да видя новата визия. Поне си спестих яда.

# 682
Благодаря, момичета!  Hug 
Убедена съм, че тези неща се изтрастват и отминават, засега правим каквото можем и се надяваме на най-добрата развръзка. Детенцето е добре, не е вдигала темепратура след уикенда, така че се надявам този път да е успяла да се пребори. Засега - да чукна на дръвo! - няма кашлица.

Да сте здрави всички и много да се пазите от този грип навън! Simple Smile

здравей, пробвахте ли сироп "Гринтус" за деца? Цял декември беше с кашлица нашият - само това, след инхалации с вентолин 10 дни кашлицата намаля, но не спря, продължихме сиропът и след 2 седмици беше ок. Минахме без АБ Simple Smile
Сега се пазим с ехинацея капки на д-р Тайс, да чукам на дърво едно шише изпи за 4 седмици и не е имало проблем Simple Smile

# 683
alen mak, благодаря, този сироп не съм го давала на Антония, но мъжът ми го пие и е много доволен, така че препоръчвам и варианта за възрастни.
 Hug

Скрит текст:
Проблемът на моята дъщеря не е кашилицата всъщност, защото и почти я няма, а това, че прави бронхиални спазми, които сериозно затрудняват душането и то ги прави почти без никакво предизвестие - малко хрема, ниска темепратура един ден и през нощта я чувам как започва да диша хрипащо и коремчето й се свива интензиовно по един много специфичен начин... Не е ясно точно защо се получава така, обясниха ми, че някои деца имат изразено чувствително бронхиално дърво и явно тя е от тях. След като извървяхме много дълъг път в диагнози, проби, грешки и нови спазми, в момента е на превантивна терапя с локални кортикостероиди, което си е точно за астматици. Мъчно ми е, но пък лекарите й ме уверяват, че това не е истинска астма и че няма да е завинаги. И така.
Оплаках се пак, за коео се извинявам и "скривам" текста. Simple Smile

# 684
  • София
Scaramouche, а пробвали ли сте да я заведете при хомеопат?

# 685
Kally May, снощи спомена "Огън" на Стивън Кинг и ми направи впечатление, че я сравни със "За мишките и хората". Днес веднага я потърсих (книгата на Кинг), но е изчерпана. Понеже не съм
чела нищо от Кинг все още, а искам да опитам нещо, което не е страшно  Simple Smile, та затова ми стана любопитно за тази книга.

Дали би се съгласила да ми я изпратиш за прочит, понеже спомена че я имаш?

# 686
  • София
Ели, дано не те разочаровам и да ти се сторя като някаква "гад", но с книгите на Стивън Кинг не се разделям дори временно. Правила съм компромис само с единици случаи.
Дано не ми се разсърдиш за отказа  Praynig !
Но да ти кажа, че за първо запознаване с Кинг "Огън" не е за теб.
По-добре прочети първо "Джойленд", 22/11/63, "Зеленият път", "Подпалвачката".
Ако ти харесат като стил, фантазия на автора и удовлетворение от прочетеното, можеш да продължиш нататък.
Аз много харесвам "За мишките и хората"; "Огън" се доближава до нея чрез главния си герой и безнадеждността. Като история, обаче, нямат нищо общо. Просто любовта ми към Стайнбековото произведение провокира любовта ми към Кинговото такова. Иначе, ако се абстрахирам от тези си емоции, книгата не е кой знае какво.
Мярнах ето тук, че може да се намери и поръча.
Извинявай още веднъж  Embarassed !

# 687
Kally May, благодаря ти за изчерпателния отговор. И няма нужда да се извиняваш, разбирам те напълно.  Hug

Значи ще си закупя "Зеленият път", тя поне е в продажба, и ще започна с нея.

# 688
  • На планетата Земя
"Зеленият път" я има и в електронен вариант, ако ползваш четец....

# 689
  • Пловдив
Kally May, благодаря ти за изчерпателния отговор. И няма нужда да се извиняваш, разбирам те напълно.  Hug

Значи ще си закупя "Зеленият път", тя поне е в продажба, и ще започна с нея.

Доста неща има на Стивън Кинг в читанката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт