Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 043
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
От няколко дни имам болки горе при гръдния кош ребрата където са малко се стреснах понеже си боли дали някоя от вас има такива

# 301
Добро урто  Hug
Angels 359 идея си нямам за болката в гърдите  newsm78 (за бюста ли имаш в предвид) ако е в бюста то повечето ни болят...
petty Аз питах докторката за по-бързото подуване на корема при втора бременност и тя ми отговори,че корема вече един път се е издувал и вече мускулите не са чак така стегнати и сега бебчето спокойно си расте и си прави място по-лесно,а за болките в ханша каза, че таза се разширява, за да може по-лесно да излезе бебето
mabelle Добре дошла  Hug много се радвам за мамите,който вече си имат пол на бебоците-вече ще слагаме на 1-ва страничка розови и сини щъркелчета   Mr. Green

# 302
Момичета, отдавна не съм се включвала, но да се оплача  Cry Напоследък ми се случва да повръщам сутрин, а досега ми се беше случило 1 път и то една вечер в 6 г.с. Не е ли нормално в тези седмици вече да спре това, а не тепърва да започва  ooooh!
Има ли някоя в моето положение?

# 303
Може би всичко е много индивидуално,аз съм от тези,които повръщат най-много веднъж седмично,поне засега,а през останалото време забравям,че съм бременна,но имам една приятелка,която започна да повръща след 4-ти месец,не се притеснявай,може да е нещо временно,аз лично се радвам,колкото и странно да звучи,като ми се догади,поне така знам,че всичко е наред!

# 304
Здравейте и от мен!
Терминът ми е на 31.07. за това ще се радвам да се присъединя към вашата темичка!
За повръщането и гаденето, аз имам същия проблем, не само сутрин ами почти през цялото време Sad
На мен по- скоро ми се гади и рядко ми се случва да повърна, но ми се ще да повръщах поне, че да ми олеква Sad
Даже вече много малко храни ми понасят и се чудя какво да ям изобщо Sad
Единственото, което ми помага горе долу е дъвченето на ментова дъвка орбит, ако искате може да пробвате, надявам се и при вас да помага Simple Smile
Но с гаденето вече почнах да свиквам, но имам и цистит, който напоследък се обажда всеки ден Sad На вас случвало ли ви се е? По принцип си го имам и от време на време ми припомня за себе си, но напослък взе да е по- често, а има дни в които не излизам изобщо и си стоя на топло в нас. Обикновено пия Нелидикс, но четох в листовката, че не се препоръчва за бременни, а от раните урологични чайове ми се повръща Sad Някакви съвети?  newsm78

# 305
Момичета, отдавна не съм се включвала, но да се оплача  Cry Напоследък ми се случва да повръщам сутрин, а досега ми се беше случило 1 път и то една вечер в 6 г.с. Не е ли нормално в тези седмици вече да спре това, а не тепърва да започва  ooooh!
Има ли някоя в моето положение?
Аз започнах да повръщам преди три седмици, като в момента го правя дори по няколко пъти на ден, повръщам и през нощта!  Sick И на мен ми е странно..

# 306
Мамчета и аз сега се връщам от БХС.Много съм доволна, с бебо всичко е наред!Прегледа беше дълъг, бебо не се спираше на едно място и докторът едва успя да го измери.Така позираше, вдигнало крачетата нагоре и подпряло главичка с ръчичката.. Много миличко ми стана. Май с всеки следващ преглед го заобичвам още повече!ММ и той се развълнува, ходи да се хвали на всеки...Според всеки ще е голяма панта,но и аз през тези важни 3 месеца бях непрестанно притеснена и изнервена...
Измериха някаква гънчица на вратлето,която също беше в норма.Кръвните изследвания ще са готови след 08.01. Но и аз  не смятам да им обръщам много внимание и да се притеснявам излишно...
Попитах за пола,но още било мнооогоо рано...Така ми се искаше да разбера, но доки каза 16-20 седмица...има страшно много времееее....
Оказа се че не съм качила килограми, а дори съм свалила 1кг,но не се притеснявам...като се има в предвид повръщането ми, даже малко съм свалила...
Много ми се искаше да направя ФМ,но ще е чак около 20 седмица...
БХС ми струваше 68лв, 20лв видеозона и 48лв кръвните изследвания.Проверих за ФМ при някои лекари в Стара Загора струва 100лв. май ми се видя доста,моля ако някой може да препоръча лекар за Фм от Пловдив или Стара Загора да пише...
Целувам ви!!!!    newsm51

# 307
  • София
Привет, мацки!  Wink
Аз също съм от тези, на които коремчето им личи  Blush, но така е с всяка следваща бременност. Даже за нова година съм на гости и се чудя какво да облека - или ще е нещо, с което личи, или нещо с което се предполага... блузка с висока талия примерно.  Crazy
Beruška, аз при предишната бременност имах цистит и лекарят ми ми предписа Монурал (прахче), което се приема еднократно и всичко изчезна. Цената му е около 15 лв., но все пак се консултирай с лекар.  Peace
С повръщането слава Богу нямам проблем...  Whistling

# 308
Nina_88 честито за хубавите новини!!! Само такива да споделяш  Hug
blessed** мерси за съвета, ще потърся в аптеките, надявам се да има, че за съжаление не съм в България Sad
А по принцип опасен ли е цистита за плода?

# 309
Здравейте и от нас Simple Smile  Ние сме добре. Онзи ден бях на ФМ и БХС. Всичко е наред, но беба е по-малка с няколко дни, а и не беше застанала както трябва и не успяхме да премерим  ноната костица. Иначе всичко е наред Simple Smile Резултатите от БХС ще са готови на 03.01 и ще ги проверя по интернет. Гледам говорите си за коремчета - оххх и моето вече личи, а първия път чак в 5 месец беше видим. Даже и с кг съм напред - с 3 отгоре и първия път ядях като обезумяла първите 3 месеца, а после се успокоих, дано и сега да е така . С Ники качих 8 кг, моля и сега да е така. Ами това е засега от мен, желая ви весело посрещане на новата 2014 г.

# 310
  • София
Beruška, до колкото знам, не е добре циститът да става хроничен и трябва обезателно да се лекува. Не подценявай проблема и отиди на лекар, ако можеш!  Peace

Скрит текст:
Заболяването цистит свързано ли е с опасност за нормалното протичане на бременността и състоянието на плода?

Възпалението на пикочния мехур (цистит) е честа инфекция по време на бременността. При навременни и правилни мерки циститът се лекува за няколко дни и не оказва влияние върху протичането на бременността. Ако обаче циститът не бъде излекуван и се повтаря често, има риск да се засегнат бъбреците. Заболяванията на бъбреците могат да застрашат нормалното протичане на бременността и да доведат до спонтанен аборт. Ето защо профилактиката, както и навременното и адекватно лечение на заболяванията на пикочните пътища са от голямо значение.

# 311
БХС ми струваше 68лв, 20лв видеозона и 48лв кръвните изследвания.Проверих за ФМ при някои лекари в Стара Загора струва 100лв. май ми се видя доста,моля ако някой може да препоръча лекар за Фм от Пловдив или Стара Загора да пише...
БХС не се ли поема от касата? newsm78

# 312
за съжаление не  Confused

# 313
феталната я тя, нали.  Tired

# 314
феталната я тя, нали.  Tired
ами да - днес дадох 100 лв за двете.Гледам момичетата и повече им излиза...и има три такива изследвания през бременността,ако решиш да ги правиш.То не е задължително,а препоръчително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт