Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 053
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • гр. Варна
Здравейте момичета  bouquet
Вчера имах час за фетална морфология,но докторът ме върна,защото бебчето не отговавя на седмиците си.И този лекар потвърди мнението на предният,че има разминаване на плода с 2-3 седмици.Иначе всичко с бебчето е наред и новият ми час е за 11.01

# 286
Добро утро!  bouquet
Звездичка,така ми казаха в болницата ,,няма страшно с твоята кръвна група е, те момчетата обикновенно се раждат с кръвната група на майката"
А като заявих на майка ми ,че малкия е мойта кръвна група и тя  Shocked ,,Значи мъжа ти не му е баща" и аз се опулих и си викам ,,тази полудя", аз в живота си не съм била с друг мъж...
При мен пък интересното е,че баща ми е 0-,  майка ми е А+, а аз съм А-
Не ги разбирам тези кръвни групи как се получават, но нещата са факт.
veli1983 явно повечето ще ходиме януари на ФМ,явно в следващата ни темичка ще коментираме предимно това и пола на бебчетата  Heart Eyes

# 287
  • гр. Варна
При мен има голямо разминаване в седмиците,което доста ме притеснява,но вече имам 4 прегледа и две мнения на лекари,че всичко е наред и се развива бебчето както трябва.Поне си помня и датите на половите контакти,но все пак се притеснявам и то доста.

# 288
И при мен има разминаване. Е,не е чак толкова голямо,но има. Сигурна съм,че всичко ще е наред,а януари ще има да ги разглеждаме и да им се радваме на бебоците на ФМ... Мисля, че е нормално да се притесняваме и да ги мислим, то коя майка не се притеснява за рожбата си, но на финала Юли ще се поуспокоим  Hug

# 289
  • Варна
mama@cvety, и по-странни случаи има с кръвните групи. Майка ми е А+, а баща ми В+, докато моята група е В-. Откъде се взе този отрицателен резус фактор не знам. Бях се вкарала в някакъв филм, но после попрочетох малко по темата и се оказа, че било рядко срещано, но възможно, нещо като сините очи през поколение.

veli, не се тревожи, довери се на лекарите си. Щом казват, че се развива нормално, те си знаят работата.

Момичета, малко благородно ви завиждам, че си виждате бебоците. Аз при колкото и лекари да ходя, все са им обърнати мониторите към тях и изобщо не си правят труда да ми показват бебето. Последният от феталната морфология дори снимка не ми пусна.

Да се оплача, нещо покрай празниците са ми се раздразнили червата и постоянно ме присвива корема. Вече 4-5 вечери подред се събуждам към 12-12.30 часа с присвиващи болки около пъпа. Понякога минава като стана и се размърдам, ако не пия но-шпа и ми минава, но е неприятно.

Имам един малко тъп въпрос към мамите, на които вече им личи. Коремчетата ви само долу ли са издути? Защото моя започва малко над пъпа и ми се струва странно, защото ниско долу не е чак толкова подут, колкото в горната и средната част.

# 290
  • гр. Варна
Mar_bella и моят корем е така,на мен ми е втора бременност и сега доста рано имам отчетливо коремче,което си личи вече доста.С първата ми бременност корема си пролича чак началото на 6 месец,а сега имам вече такъв корем въпреки,че съм 10-11 г.с.

# 291
Здравейте момичета Simple Smile
Как сте?
Аз още си влача моя грип. Вече една седмица кавам до 38-39 понякога. Пълен кошмар. Никога не съм била толкова болна през съзнателния ми живот!

Освен това много ми се е запушил носа. Ама зверски!! Какво ли не пробвах, нищо! Накрая ми позволиха капки за нос, но те закрепват положението за час-два и после айдеее. Пък и ме е страх да не прекаля с тях. Чувала съм, че по време на бременност носът ни се запушва двойно повече, тъй като ни набъбва лигавицата  #Cussing out Накой дали има нещо да ми препоръча за този нос?
Пробвала съм физиологичен разтвор, мед в носа, лайка в носа. Някой има ли мнение за шуслеровите соли No 4? Колебая се дали да си взема. Подходящи са за бременни, но не съм сигурна дали имат ефект.

Леле направо издъхвам. Егати ваканцията, егати чудото. Надявам се поне при вас всичко да е наред!

Mar_Bella:  Доколкото знам е задължително на ФМ да ти пуснат снимка. Това си е един вид доказателство, както каза моята.

# 292
  • Варна
Ами да се надяваме, че не ме е излъгал. Даде ми един лист, на който нанесе данните за БХС, но ми го взеха при вземането на кръв. После се сетих, че АГ ми поиска да му покажа резултатите и се върнах да си поискам някакво заключение. Написа на един лист стойността на гънката и че има носни костици и ми пусна една снимка, на която обаче не се вижда бебето, а само някакви размери - никой от тях обаче не е за гънката.

# 293
Здравейте мами Simple SmileПърво Честита Коледа на всички Simple SmileЗаписвам се и аз в темичката.Моят термин е 12.07,втора бременност,от Стара Загора съм,ще ви следя с интерес Hug
Здравей!Добре дошла!   bouquet Къде ходиш на ЖК?Къде ще правиш ФМ?(ако правиш)Къде мислиш да раждаш?Търся мами от Стара Загора да помогнат за избора на лекар и Мбал Св. Георги или НиаМед..

Имам един малко тъп въпрос към мамите, на които вече им личи. Коремчетата ви само долу ли са издути? Защото моя започва малко над пъпа и ми се струва странно, защото ниско долу не е чак толкова подут, колкото в горната и средната част.

Във фейсбук групата сме качили снимки на коремчетата,ако не си там - заповядай Simple Smile

Здравейте момичета Simple Smile
Как сте?
Аз още си влача моя грип. Вече една седмица кавам до 38-39 понякога. Пълен кошмар. Никога не съм била толкова болна през съзнателния ми живот!

Освен това много ми се е запушил носа. Ама зверски!! Какво ли не пробвах, нищо! Накрая ми позволиха капки за нос, но те закрепват положението за час-два и после айдеее. Пък и ме е страх да не прекаля с тях. Чувала съм, че по време на бременност носът ни се запушва двойно повече, тъй като ни набъбва лигавицата  #Cussing out Накой дали има нещо да ми препоръча за този нос?
Пробвала съм физиологичен разтвор, мед в носа, лайка в носа. Някой има ли мнение за шуслеровите соли No 4? Колебая се дали да си взема. Подходящи са за бременни, но не съм сигурна дали имат ефект.

Леле направо издъхвам. Егати ваканцията, егати чудото. Надявам се поне при вас всичко да е наред!

Mar_Bella:  Доколкото знам е задължително на ФМ да ти пуснат снимка. Това си е един вид доказателство, както каза моята.

Горката, много ми е мъчно че трябва да минеш през това...но важното е бебо да е добре, гадния вирус скоро ще мине.Желая ти да избуташ този ужасен период и бързо да го заличиш с хубави преживявания и емоции.   newsm51

Момичета аз с тази ФМ супер много се обърках вечееее......Звънях на клиники и лекари в Пловдив и Стара Загора да запазя час,но половината не работят на 30,а другите не правят толкова ранна фетална...всеки ми казва 18-20 г.с.
 Дали мога да я пропусна, защото вече съм в 12 г.с. и няма къде да отида.Важна ли е и какво се установява?

# 294
Първо Честита Коледа на всички мами! Щастлива нова година, изпълнена само с положителни емоции и много здрави бебчета!
На момичета, които ни съобщиха тъжни новини(може и да не ни четат вече), но им пожелавам бързо възстановяване и дано Господ скоро ги дари отново с щастието да носят бебчета в себе си.

Nina_88, аз също съм от Стара Загора, не съм си правила ФМ, който и да питам ми казва, че е рано. Направих си само БХС в Германо- българската лаборатория. Живот и здраве ще направя ФМ, както ти си написала в 18-20 г.с., най-вероятно при д-р Тодоров.
Моята бременност я следи д-р Узунова, но тя не работи със здравна каса.На ЖК се записах при д-р Качаров.

Mar_bella, БХС си го плащаш и е по желание, те са длъжни да ти дадат екземпляр с резултата, който си остава за теб, другият екземпляр на лекаря.

# 295
Здравейте и весели празници на всички!  Close-mas: santa2

Имам една чуденка в последно време. Дали е нормално още отсега да съм издута, да не ми стават вече дънките и да имам болки в таза? При вас така ли е?  newsm78 С първата бременност всичко това започна да се случва чак към четвъртия месец. С когото споделя, ме гледат странно и викат едва ли не да ходя на доктор да се консултирам. Много подута се чувствам и коремът определено ми личи, не че преди нямах, ама сега е още повече. Като килограми съм качила най-много един.  newsm78 Като легна и се опитвам да се изправя, започва да ме боли тазът от едната страна.

# 296
  • Варна
petty, и аз съм така. Много съм подута и ме болят тазовите/седалищните кости. Понякога като изляза и ми е трудно да вървя, сякаш се получава някакъв блокаж отстрани. И глезените ме болят вече. Ходих на ортопед и ми даде твърди ортопедични стелки, но за таза само ми вдигна рамене.

# 297
Здравейте момичета,

Бих искала да се запиша при вас. Терминът ми е на 7 юли, втора бременност. Направих ФМ преди седмица, БхС също и всичко е наред. Също така, докторът беше доста сигурен, че ще е момиченце Wink
Как бих могла да се включа във Фейсбук групата ?

# 298
Моят корем също е доста по-голям в сравнение с първата бременност в тази седмица.. Започнаха да се питат, дали не са близнаци  Grinning Значи не е само при мен..

Но доста повръщам все още, и ме боли долу корема след това... Да не говорим като кихна колко боли. Два дни имах киселини - май предпочитам да ми се повдига и да повръщам вместо да имам киселини  ooooh!

# 299
Тук съм. След дни на мъки с кода под картинката сега успях да го напиша правилно  Grinning Сега ще видя какво се е променило докато ме нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт