Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 042
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • София
В тази връзка, някой случайно знае ли цените на БХС и ФМ в клиника Надежда?  newsm78

# 316
Много ми се искаше да направя ФМ,но ще е чак около 20 седмица...
БХС ми струваше 68лв, 20лв видеозона и 48лв кръвните изследвания.Проверих за ФМ при някои лекари в Стара Загора струва 100лв. май ми се видя доста,моля ако някой може да препоръча лекар за Фм от Пловдив или Стара Загора да пише...
Целувам ви!!!!    newsm51
БХС не се ли поема от касата? newsm78
за съжаление не  Confused
феталната я тя, нали.  Tired
ами да - днес дадох 100 лв за двете.Гледам момичетата и повече им излиза...и има три такива изследвания през бременността,ако решиш да ги правиш.То не е задължително,а препоръчително  Peace
Ако правилно разбирам си дала 100 общо да двете, което е по-поносимо отколкото по 100 на всяко изследване.

# 317
Не,не за всяко - за двете общо - 50 лв феталната и 44 скрининга,ама аз съм в провинцията...У столицата може повече да взимат  Mr. Green

# 318
И на мен докторката ми каза ,,На 08.01.2014г. ФМ и БХС от 16ч. и... 100лв." Mr. Green

# 319
Цоп и аз, записвам се и в юлските мами защото термина ми е на 04.08 , но ще раждам секцио, така че ще следя и двете теми.

# 320
  • София
Здравейте на всички юлски мами! Честито Рождество Христово! Чак сега се включвам да ви поздравя с празниците, защото бях в болница. Навръх Коледа на 25.12. ме приеха в Майчин дом за обилно повръщане, което започна на 24.12. и не можа да се овладее по никакъв начин вкъщи. Изкарах 5 дни, днес ме пуснаха домашен отпуск до 02.01., надявам се, че следвайки стриктно препоръките на лекарите ще се закрепя дългосрочно и няма да се наложи да оставам пак в болница. Докато бях там ме прегледа моя си доктор, който се случи дежурен на 27ми, с цел да отида на БХС, но каза, че бебчо отговаря според него на 12 седмица и иска да изчакаме до 06.01. както се бяхме уговорили в началото. Радвам се за всички вас, с хубавите резултати и стискам палци на всички като мен, които остават за след празниците  Hug

P.S.
Как мога да се присъединя към групата във ФБ?

# 321
josi_josi: Ауу ама от какво това повръщане?От бременността или вирус? Горкичката. Радвам се, че си по-добре.

Относно ранния скрининг при мен излезе 80лв - 40лв БХС и 40лв ехографския скрининг.

Радвам се за хубавите новини на момичетата минали скрининга. Много е влънуващо, нали  Simple Smile

Момичета, весело изкарване на новата година утре и нека 2014 ви донесе много здраве, радости и пухкави и здрави бебчета!

# 322
  • София
Здравейте и от мен, момичета

Не помня дали ви писах тук, но ме изписаха на 21.12 и съм си вкъщи, уж почивам или поне доколкото е възможно  Blush Освен отлепянето на плацентата (което се оказа доста голям участък) ми откриха и миомен възел с размер 6 на 4 см, но доктора каза, че сега може само да го наблюдаваме и той ми е последна грижа сега, по-важно е да износя и родя бебето. Да си призная, не се сдържах и почнах веднага да се ровя и да чета из форумите за миомни възли и т.н., но бързо се отказах и реших да не се тормозя излишно. Вярвам, че всичко ще е наред и така ми е по-спокойно Peace

Мъжа ми за сега е добре, не е вдигал рязко кръвното, само вече смени няколко вида лекарства и тепърва ще се види кои ще пие за напред. За сега няма да има операция, но има някакво срастване на клапите, което май му било по рождение, но лекарите трябва да го проследят известно време да видят дали еднократно му е създало проблем или ще се усложнява. В случай, че се усложни, може да се наложи да се намесят оперативно..., дано не се стига до там Praynig Praynig Praynig

За фейсбук групата да кажа: който иска да се включи в нея, нека ми прати на ЛС линк към профила си и ще получи покана за приятелство от мен (Веси). След като ме добавите, ще мога да ви включа в групата.

За кръвните групи
- Аз съм Б-, мъжа ми не знам каква е, но дъщеря ми е 0- и по принцип се гледа само резус фактора т.е. + или - . Детето ви може да вземе вашата кръвна група, но резус фактора на бащата или обратното.  За това майката се следи през бременността за антитела. Те са развиват, ако бебето вземе + резус фактор от бащата. Задължително при раждане се прави тест за кръвната група на бебето и ако е с + фактор, тогава майката я изследват пак за антитела и ако има се слага една инжекция. Да, наистина струва към 200 лв, но да знаете, че по принцип тази инжекция СЕ ПОЕМА ОТ ЗК. Просто лекарите се правят на луди понякога - например казват, че в момента я нямат, а трябва да се сложи до еди-колко си часа след раждането и за това пращат близките да я купят отнякъде. Така че, мами, да си знаете - търсете си правата. АЗ бях предупредила моя мъж да се разправя, ако се опитат да го изнудят, но не се стиган до там, нямах антитела.

Извинете за дългия пост! Желая ви лека нощ и утре весело посрещане на 2014-та! Не забравяйте да си пожелаете нещо в полунощ!

# 323
Щастлива жена желая ти всичко неприятно да остане в тази година!А от утре само положителни емоции и прекрасни преживявания, без болести и притеснения!!!!

Момичета нека Бог бъде с нас през новата година, да пази нас, семействата ни и малките ни бебчета!Пожелавам си една година без притеснения, без лоши спомени и без излишни нерви!Нека бъдем спокойни и щастливи!!!!И юли и август да не можем да смогнем да се хвалим една на друга колко красиви, здрави и послушни бебчета си гушкаме!!!

newsm51

# 324
Добро утро!  Hug
Щастлива жена , незнаех че тази инжекция се полага по ЗК и след аборта и раждането не са ми правили изследване за анти тела. При раждането малкия беше с моята кръвна група,но след аборта не се знаеше бебето с какво кръвна група е и си я купих, за да ми я сложат(макар,че аборта беше по медицински причини).
Нищо сега вече знам и ще си търся правата ако се наложи да ми я бият след раждането.
Аз между другото съм с хрема,запушен нос, лека кашлица, 37 температура и едно кихане пада... ooooh!  мисля да си взема физологичен разтвор на спрей за носа, смучам и медените лукчета ама друго какво да ползвам -незнам, а не ми се ще да притеснявам докториците по празниците...  Crazy
Слънчев ден на всички  Hug

# 325
  • Бургас
Добро утро момичета в последният ден на старата година!
Да си пожелаем весело посрещане на новата!
Нека тя е по-добра от старата и нека здравето,
любовта, късмета и добротата, бъдат винаги с нас,а на финала и нашите здрави и прекрасни бебчета!
Усмихнат и позитивен 31 декември, Ви пожелавам мили мами!
Бъдете добронамерени и щастливи!Старата година си отива! Всичко лошо изчистете, зад гърба си го хвърлете! На хората простете, с нов заряд се заредете! Живи и здрави бъдете! На Господ Бог да благодарим! С любов и доброта Новата Година да посрещнем! Желая Ви честити дни! Нека Бог да Ни Благослови!

# 326
Здравейте на всички и аз се записвам тук тъй като термина ми е на 30 Юли. Вече съм в 10г.с. всичко е ок и се надявам да  е така до края.Желая на всички ви прекрасно посрещане на Новата година,която всички чакаме Simple Smile

# 327
mama@cvety - Ухх дано не караш моето. При висока температура разбира се парацетамол.Дано не качиш повече, но гледай да не я качваш над 38. Ако кашляш можеш спокойно да си вземеш Стодал, но при мен само облекчава, а не помага. Питай лекаря за някакви витамини. Трябва да си подсилиш имунитета. И физиологичен разтвор за носа + инхалации.
Дано ти мине бързо  Praynig

# 328
Да се включа и аз от последния ден на старата година- да ви пожелая новата да е мирна,здрава,спокойна и много щастлива за всички ни ! Нека малките ни бебенца да порастнат големи и лятото да излезнат лесно и безпроблемно  Hug Весело посрещане на новата година  Tada

# 329
  • София
josi_josi: Ауу ама от какво това повръщане?От бременността или вирус? Горкичката. Радвам се, че си по-добре.

Относно ранния скрининг при мен излезе 80лв - 40лв БХС и 40лв ехографския скрининг.

Радвам се за хубавите новини на момичетата минали скрининга. Много е влънуващо, нали  Simple Smile

Момичета, весело изкарване на новата година утре и нека 2014 ви донесе много здраве, радости и пухкави и здрави бебчета!

Да, от бременността е, просто нормалното гадене и повръщане се обостриха много и повръщах по 15 + пъти на ден, дори без да приемам храна и течности. Наляха ме с доооста банки на системи и ме надупчиха с много инжекции венозно и мускулно, но ме вдигнаха на крака. Сега съм си вкъщи, пия лекарства през устата и съм на строга диета за захранване, за да се оправя и да не се връщам пак в болница.

Общи условия

Активация на акаунт