Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 970
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Мравчето  hahaha hahaha hahaha А да са чували, че има летни колички, които пак детето е към майката. Grinning Впрочем това беше още един от минусите на моята количка - летния вариант беше само напред. Впрочем и аз смятам да си вземе хубава количка с напълно легнало положение и да пропусна коша за новородено. Тъкмо става още по-компактна.
Мимето14 зимния кош е по правилно да се нарече кош за новородено, тъй като обикновено там бебето седи, докато не започне да сяда. Моя опит показва, че го ползвахме до 5тия месец, ама ние си бяхме октомврийско бебе и такъв един кош е действително по затворен и подходящ за зимата. Имаше мама с летен вариант и порт бебе.  Wink
PoCu браво за хубавите новини от прегледа. Дано след повтаряне на урината не се налага антибиотик.  fingerscrossed
bumble111 моя е вечно запушен, до кървене не съм стигала, ама вечер по едно време беше ад - носът запушен по инерция дишам през устата, тя пресъхва, гърлото ме заболява, а бе гадничко е, но не е болка за умиране. Дано все пак скоро приключи.
Аз днес съм на ФМ следобяд, ще споделя после надявам се добри новини. Снощи имах някакви притеснения, дано лекарят ги разсея.  Praynig

# 556
  • Бургас
Мира, стискам палци за феталната морфология днес! Hug

# 557
Извинявам се за глупавия въпрос, количките три в едно имат ли зимен кош

# 558
  • Варна
Извинявам се за глупавия въпрос, количките три в едно имат ли зимен кош
3 в 1 са летен кош, зимен кош и кошница за кола.  Peace

Мира, стискам палци за феталната морфология днес! Hug

Мерси!  Hug

# 559
Да,ясно коша за новородено се води зимен кош.

# 560
Момичета, сетих се нещо. Моята лекарка ми каза, че Феталната морфология в 20 г.с. се прави само на 4 места в София, съответно в клиника Вита, където ходя аз, не я правят и тя щяла да ме запише при някаква доцентка, не запомних името. Вие имате ли представа кои са тези 4 места? За едното знам със сигурност, че е клиника Фемина, но другите.

# 561
  • Варна
На първа страница на темата пише:
Марков-София
Мазнейкова - София
МЦ Фемина - София
Болница Вита - София
Вероятно са тези.

# 562
Petq T , според мен това са пълни глупости , с първата бременност ранната ФМ я правих в Тина Киркова , втората в 20 седмица в МЦ Марковс , и трета в 32 седмица в Фемина . Сега с втората бременност правих в МЦ СВ.Петка в Борово , там ще я правя и в 20 седмица. Сигурна съм , че и в Майчин дом . Токуда и Надежда правят ФМ в 2о седмица.

# 563
Здравейте и от мен , относно количките не мисля да е с отделен зимен кош , спряла съм се на три модела http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11291&cat=66   http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11826&cat=66 или http://www.bebe-best.com/cangaroo-kombinirana-kolitchka-andji-an … 2013-p-49216.html
Трите са идентични с пълно легнало положение.От трите най - много ми харесва първата в черно и лилаво , но има още доста време .
Първата ми количка беше със зимен кош , вярно че за зимно бебе , но се използва само до четвъртия му месец .Другото важно за мен е да е с големи гуми , много по маневрени са от тези с малките гуми.
Относно количката на  MIMA (кожената ) да хубава е , но според мен детето ще завира в тази количка. Все пак това е кожа , лятото като я напече слънцето вътре става парник.А летния кош има постелка само за гръбчето и дупето , крачетата са в пряк допир с кожата. Според мен единственото хубаво нещо на тази количка е дизайна , нищо друго.
До сега колкото и коментари да съм чела няма такива оплаквания, но живот и здраве ще ти кажа от личен опит дали е така!

# 564
Petq T , според мен това са пълни глупости , с първата бременност ранната ФМ я правих в Тина Киркова , втората в 20 седмица в МЦ Марковс , и трета в 32 седмица в Фемина . Сега с втората бременност правих в МЦ СВ.Петка в Борово , там ще я правя и в 20 седмица. Сигурна съм , че и в Майчин дом . Токуда и Надежда правят ФМ в 2о седмица.

Мда и според мен са глупости. Аз си записах час за втората ФМ в Тина Киркова, но знам, че има на много други места.

Леле момичета как успявате да мислите за колички от сега, не знам. Страх ме е дори да си помисля. Още твърде рано ми се вижда.

# 565
малко съм извън нашумялата тема за количките и ФМ/БХС, но моля виии искам и аз във ФБ групата smile3514
Писах на щастлива жена на ама засега нищо. Покана ли трябва да получа?

# 566
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Аз също съм със запушен нос от 1 седмица и да си призная търпя колкото търпя и си пръскам капки за нос, след което няколко часа мога да дишам нормално. Гледам да не ми влизат и стигат до гърлото а бързо издухвам нослето. По въпроса за количките и на мен ми се струва, че е рано да мисля за тях и да търся. Покрай вас придобивам представа за това какво е хубаво и се търси и после ще ми е по-лесно да търся, но това ще е 7-8 месец евентуално. Последните два месеца смятам да купувам абсолютно всичко. Дай Боже да върви всичко наред до край, а като си събрал паричките за една-две седмици се намира и купува всичко! На всички  лека бременност и добро настроение! На ФМ ще се записвам другата седмица и се вълнувам много.

# 567
Здравейте, маменца!
Днес сутринта още в 8 бях кабинета на доки. Гледаха ме и почна да се смее, докато разбера, че се смее на бебо... Simple Smile))
Гледам ка маха с ръчичка и пак, и пак. Казаха, че нямам отлепяне на плодния сак, но въпреки това ми изписа утрогестан. Утре пак ще се гледаме, че по план график съм си за изследвания, цитонамазка и т.н.
Снощи доста се стреснах, аха да обеля очите...добрах се до спалнята, съпружето едва ми долови пулса, оказа се, че съм доближила границите на кръвното 95/70.  По принцип съм с ниско кръвно, но долната граница не ми се е качвала толкова. Доки каза, че може да ми е паднал хемоглобина, може и да се дължи на друго, но утре, като ме набодат тук и таме ще стане ясно къде и какво.
Та така с моите истерии Simple Smile
Успокоих се засега!
Лека бременност на всички!  Hug

# 568
  • Варна
Според мен не е рано да се мисли за количките и другите по-едри покупки. Особено при количките, има много неща, за които да се следи. Тъй като са най-скъпата покупка, човек трябва да знае какво се предлага и да си планира разхода. За мен е важно точно количката да е нова, защото знам, че често им се чупят колелата или започват да скърцат. Има и добри по-нискобюджетни колички за хора с ниски доходи като мен, например.
За други неща съм решена, че ще са втора употреба - дървена кошара и столче за хранене, най-малкото. Има много изгодни неща и в Продавалника и по разни оказиони.

За втората ФМ е важно да е при наистина добър специалист, защото вече се гледат много повече неща и може би е добре да се направи в 18-19 седмица, защото абортът по медицински причини (да чукна на дърво на никого да не се наложи) е до 20 седмица. Обикновените гинеколози са карали обикновен курс от няколко часа и не съм убедена, че са най-добрия избор. Затова си трябва специалист, който се занимава основно с това.

# 569
Здравейте и от мен! Аз също съм със запушен нос от 1 седмица и да си призная търпя колкото търпя и си пръскам капки за нос, след което няколко часа мога да дишам нормално. Гледам да не ми влизат и стигат до гърлото а бързо издухвам нослето. По въпроса за количките и на мен ми се струва, че е рано да мисля за тях и да търся. Покрай вас придобивам представа за това какво е хубаво и се търси и после ще ми е по-лесно да търся, но това ще е 7-8 месец евентуално. Последните два месеца смятам да купувам абсолютно всичко. Дай Боже да върви всичко наред до край, а като си събрал паричките за една-две седмици се намира и купува всичко! На всички  лека бременност и добро настроение! На ФМ ще се записвам другата седмица и се вълнувам много.

С първата бременност имах такъв проблем, носът ми често и кървеше, мислех си отначало грип, синузит и др., но се оказа, че просто въздухът в стаята където спя е по-сух заради парното. Тогавашният доки ми препоръча да мокря една хавлиена кърпа и да я закачам в стаята. До сутринта тя изсъхваше... Та да ви кажа честно проблемът спря. Това беше все пак преди 11 години. Нямаше овлажнители за въздух разни и т.н. Навън е доста влажно сега от мъглите, а в домовете не толкова и може би затова се получава така, не знам. Надявам се малко да съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт