Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 940
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
delizabeth: Супер новини! Много е сладко като маха и аз много се смях. Направи ми впечатление, че спомена за цитонамазка утре. Допитай се все пак до доки дали е удачно при това зацапване(макар и еднократно) да се прави?

Относно сухия въздух се замислих дали наистина да не допринася. Ами аз спя на доста надуто парно. Ще взема да пробвам това с кърпата. На закачалка ли се слага или я пльоскам на радиатора?

# 571
delizabeth: Супер новини! Много е сладко като маха и аз много се смях. Направи ми впечатление, че спомена за цитонамазка утре. Допитай се все пак до доки дали е удачно при това зацапване(макар и еднократно) да се прави?

Относно сухия въздух се замислих дали наистина да не допринася. Ами аз спя на доста надуто парно. Ще взема да пробвам това с кърпата. На закачалка ли се слага или я пльоскам на радиатора?

Не я пльоскай на парното, защото ще изсъхне веднага Simple Smile))
Аз моята я закачах на касата на вратата, но хавлията ми беше големичка, не беше съвсем кърпа за ръце. Успех!  Hug

# 572
Ако можеш върху радиатора да закрепиш канче с вода също върши работа.Едно време имахме акумулираща печка в стаята ни и майка ни слагаше канче с вода и разни билки за аромат Simple Smile

# 573
  • Бургас
Момичета, резултатът ми от БХС е чудесен.Аз да си кажа пак, че си разчитам на фм основно.

# 574
Сетих се, че продават едни специални нещица, които се закрепят на радиатора. Пълни се с вода. Имитира две шишета и отгоре с капаче с дупки.
http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/aksesoari … za-radiator-16891
Преди десетина години си купих едно пластмасово. Можеш да си измайсториш с шишета от минерална вода, но трябва да са от по-стабилно PVC, а защо не  и от стъкло, да ги вържеш две с конец за гърлата, да пуснеш едното шише от едната страна, другото от другата.

# 575
Мерсии. Мисля да пробвам това с хавлията и това с шишетата или буркан/канче под радиатора.  Grinning

Lilac: Браво и честито !

# 576
Довечера и аз ще пробвам това с хавлията че и ние сме на парно и може наистина да оказва влияние! newsm78

# 577
Момичета, резултатът ми от БХС е чудесен.Аз да си кажа пак, че си разчитам на фм основно.
Браво! Радвам се, че всичко е наред, дано така до юли. И аз чакам моите резултати от БХС. На 12.01 ще са готови!  Hug

# 578
  • София
mademoiselle90, честит годеж! Много щастие, любов и весела сватба ви желая Simple Smile
Sunny kiss, действително не е наложително да се ползва зимен кош за лятно бебе. Идеята на зимният кош не е нещо друго, ами това, че за новородено е по-удобно и по-закрито от лятната количка. А от началото все пак те нямат имунна система, и е хубаво да са по-закрити от външният свят, че и от слънчевите лъчи също. В продавалника има много добри попадения за колички, ако се следят редовно.Няколко от нашите ноемврийски майки си купиха от там и останаха много доволни.
diyana_mihova, че и другите мами, не се подлъгвайте да купувате сгъваема кошара за постоянно легло на детето си - вие не спите на походни легла все пак, нали? Ние, освен стабилното дървено легло купихме и сгъваема кошара на малкият, като спи при моята баба да му е удобно, до колкото е възможно, пък и тя на 75 близо да може да иде до тоалетна по някое време и да го оставя в кошарата на безопасно. Ползвали сме я общо десетина пъти. Ако мислите, че ще ви е нужна при пътувания - повечето хотели разполагат с такива кошари, а даже и да решите да купувате - погледнете отново продавалника - там има направо нови такива.
*Lilac* , и аз вече на 2-3 пъти го усетих, че чак се зачудих защо толкова рано. Предният път в 17 или 18 седмица го усетих. Струва ми се много рано, но, определено е бебето - вече няма как да сбъркам усещането с, примерно, къркорене на червата или нещо друго. Браво за БСХто  Hug
За домашният доплер - момичета, не прекалявайте с тези неща. Не знам дали знаете как действа доплера на ехографите? До колкото ми бяха обяснили, всъщност се пуска звук, който се отразява в бебето и се връща обратно - и този звук всъщност на самото бебе не му е приятен ама хич. Едно е да ви го пускат да чуете сърчицето един път в месеца, друго е да си го пускате постоянно.
Petq T, най-богат избор наистина е във Вис Виталис и Хиполенд. До МД има магазин Дундьо - там също имаха голям избор от колички (Дундьо имат оказион срещу входа на Шейново, ако някой реши да гледа втора употреба колички). "Ново бебе" пък са представители на x-lander, на тях май им
е най-богата гамата на тази марка. Ако се сетя за още някой магазин - ще ви кажа Simple Smile
Мравчето  Mr. Green Mr. Green има колички, които посоката на коша се сменя в зависимост от желанието на майката (бексата е такъв вариант). Нека ти покажат.
PoCu, ABC design съм чувала наистина са много добри колички. А защо си сменила 3, като гледам от линийката ти си с едно детенце? Аз, да си призная честно, лятото си купих лятна на бертони, че да е по-лека, че бексата да я слагам и свалям от колата бе започнало да ми тежи доста.. е, кефих й се 2 дена за лекотата, ама тези колелца малки им се изтри грайфера за отрицателно време и направих егати мускулите за да маневрирам с нея .. друго си е бексата.. може да е тежичка за сваляне/слагане/слизане по стълби, но не усещаш изобщо като я буташ..
Мимето14, към 5-6 месец бебетата започват да седят лека полека. Моят беше големичък и коша му беше къс, та вече бяхме в седящият вариант, макар и сложен в по-легнало положение. Но имам познати, чийто бебета бяха доста по-дребнички и си ги возеха до 7ми месец в зимният кош.
klimentinaa, чиполино лумикса най-много ми хареса от тези, които си показала точно заради големите гуми.
MiRa^ , стискам палци за ФМ. Да разкажеш после.

Сега видях, че са ми готови резултатите от скрининга - всичко е супер, даже, странно, но са по-добри от колкото с предната бременност (даун беше 1:9000, а сега е 1:33000)

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 11:56 от plesure

# 579
  • Пловдив
plesure, ние имаме  дървена и сгъваема кошара. Повече съм използвала сгъваемата. Какво й е лошото? Има си хубав матрак, все пак е най-важен за леглото. Детето не се удря в стените и си свиква с леглото. Никога сме нямали проблем при пътуване. В дървената слагаме обиколници, и чудо. Промушваше си ръцете или краката през решетката.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 12:32 от pival

# 580
  • София
plesure, ние имаме  дървена и сгъваема кошара. Повече съм използвала сгъваемата. Какво й е лошото? Има си хубав матрак, все пак е най-важен за леглото. Детето не се удря в стените и си свиква с леглото. Никога сме нямали проблем при пътуване. В дървената слагаме обиколници, и чудо. Промушваше си ръцете или краката през решетката.

Обиколници не съм слагала никога от друго съображение, и не съм имала проблеми. Да, в съня си понякога си изкарва ръцете/краката между решетките, но по същият начин си ги маха от там - нито него го притеснява, нито мен. Права си, че матрака е най-важното нещо в едно легло, но в кошарата, какъвто и матрак да сложа когато малкият стъпи в единият ъгъл примерно, и матрака се повдига веднага в другият. Не знам честно казано до колко килограма издържат кошарите, но като почне да скача вътре, и ми се струва че ще го продъни - а е едва 11кг. Дървеното легло го взехме с идеята да се ползва до дупка, както се казва, после кошарата се трансформира в нормално легло. Сега ще се наложи да купуваме още едно бебешко легло, но този път мислим да вземем обикновена дървена кошара, без шкафчета и люлеещ механизъм - за баткото, а сегашното легло ще е за новото бебе.

Общо взето, всеки си има мнение и по различен начин вижда нещата, има различни приоритети. Аз смятам, както казах, че човек, даже толкова малък, трябва да спи в нормално легло.

# 581
  • Пловдив
Големият много се удряше и будеше в дървеното легло. Вечер се будеше, като си изкара ръцете. Малкият го изгледах изцяло със сгъваемата кошара и нямах никакъв проблем. Той беше 13 кг на една година, кошарата издържа. Да, всеки си решава. Аз само казвам плюсове и минуси Wink

# 582
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, но покрай многото почивни дни с малкия и мъжът ми вкъщи почти не ми остана време. Вече съм "свободна" Laughing
Изписали сте много! После ще се връщам да чета.
Утре предстои и моя голям ден - ФМ и БХС! Много съм притеснена - преди 7 години нямах никакви терзания, но сега колкото повече съм чела и зная, толкова повече ме е страх. Старая се да не мисля лошо, но просто това е по-силно от мен. Радвам се за вашите добри резултати и си пожелавам и аз да се похваля.
Отивам да хапна и започвам да ви чета от начало. Stop

# 583
Здравейте мами!
Моля ви препоръчайте ми добър частен гинеколог в Пловдив.

# 584
Явно за ФМ в 20 г.с. моята лекарка е имала предвид, че само на 4 места са добрите специалисти, щом има на толкова много, но това си е нейно мнение явно.

А иначе аз много се колебая между сгъваема кошара и дървено легло и наистина не знам кое да предпочета. Кошарата се ползва докъм 1 г. ли? Спомням си, че аз лично си спях в дървено легло с решетка до към 5-6 г. Споменът ми е ясен, защото бях с гипс на едната ръка, който спуках именно в решетката на леглото. Така ще ще събирам мнения и ще реша в последствие. Много ми харесват бебешките люлки, но явно никак не са практични.

Общи условия

Активация на акаунт