Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 940
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
здравейте момичета  Hug
след умуване цяла седмица къде да се запиша на ЖК, която ще е просто формална (заради болничните), тъй като моята лекарка не работи с касата, най-накрая измислих да посещавам една в квартала и е крайно време да отида тази седмица да е запиша (в 14 г.с. съм, с очакван термин 5 юли, за "протокола"  Laughing).
не знам как е при вас, но с тази ми бременност изглежда страдам от някаква форма на безсъние - снощи например ми се се събират максимум 4 часа сън. усещането е че съм в някаква просъница и уж спя но всъщност всичките ми сетива са изострени, чувам всичко и мозъка ми не спи... случвало ли ви се е това? напоследък все по-често ми се случва и докторката ми препоръча валерианл глог и мента, но не съм пила, кръвното ми е ниско а и не съм стресирана, съвсем спокойна се чувствам.... Rolling Eyes
1905vv, стискам ти палци - и аз бях така с липсата на терзания преди 6 години, но годинките ми напредват Simple Smile
видях, че сте на вълна колички и бих споделила личния си опит, макар че всеки най-добре ще наприви своя избор. аз например не бих си купила никога триколка както и количка с двойни колела, много е важно да има обаче по-голям багажник. синът ми се роди 2007 г. на която зимата в софия не беше както сегашната и ако не бяха големите единични гуми на количката му нямаше да можем да мръднем никъде. освен това по прекрасните софийски улици и тротоари, това  ми беше перфектното решение.  другото й преимущшество беше удобния кош за бебето, достатъчно просторен, тъй като гледах картинки на разни майки в градинките по квартала, които са си купили колички с много тесни кошове, в което на бебетата им е тясно и после си купуваха нови.....
лятната избрах да е лека и да се сгъва компактно, беше на чико, трябва да проверя модела, макаяр че чикото като цяло са твърде нежни и лесно се пецакват. Confused

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 13:41 от elpet

# 586
Явно за ФМ в 20 г.с. моята лекарка е имала предвид, че само на 4 места са добрите специалисти, щом има на толкова много, но това си е нейно мнение явно.

А иначе аз много се колебая между сгъваема кошара и дървено легло и наистина не знам кое да предпочета. Кошарата се ползва докъм 1 г. ли? Спомням си, че аз лично си спях в дървено легло с решетка до към 5-6 г. Споменът ми е ясен, защото бях с гипс на едната ръка, който спуках именно в решетката на леглото. Така ще ще събирам мнения и ще реша в последствие. Много ми харесват бебешките люлки, но явно никак не са практични.

Аз малкия го отгледах до 2г и 2 месеца в тази кошара - по-издутите са по-добър вариант- перфектна  е- можеш да я местиш - удобна е за пътуване, стабилна и здрава. И сега като бяхме на море в нея спа - а той не е дребен в момента гони 1 местър - което в малко над средното за възрастта му.
На 2г и 2 месеца обаче се прехвърли през решетката и му направихме голямо легло с малка преграда отстрани от тези да не изпадат и оттогава си спи в детската стая на на него. Но сега за малкия пак тази кошара ще ползвам живот и здраве -- за мен поне  моя метод на гледане на дете това е перфектният вариант.

За феталната морфология 20 седмица аз ходих при доц, Томова и след седмица две пак ще звънна да си запиша час при нея - препоръча   ми е д-р Илиева от Вита и не съжалявам  - освен всичко друго тя  еи детски кардиолог и гледа и сърцето - цената преди 5 месеца при нея беше 100лв за късна фетална, като дава  диск и снимки на бебо - много обяснява много съм доволна. Ето и линк с контактите и http://www.docenttomova.bg/index.php?p=2

# 587
По повод сухия въздух бих посъветвала да си купите овлажнител, ще ви трябва после и за бебето

# 588
  • София
Привет, момичета! На мен току-що ми се обади д-р Чавеева, че резултатът от БХС също ми е ок, както беше и ФМ (и двете ги правих на 6.01.) - много се учудих, че са толкова бързи. Докторката е много внимателна, обяснява подробно всичко, специализирала е в Лондон, доколкото разбрах, така че я препоръчвам.
Хубави съвети сте дали за количките, благодаря.   bouquet

# 589
  • Бургас
MAMA_SANCHO, на 02,01 си записах час за втората фм отново при доц.Томова, тя ми прави и първата.
Сега записват за феврурари, съветвам те по -рано да се обадиш.

# 590
За количките също смятам, че трябва да е лека и маневрена, аз ще ползвам стара си количка Peg perego (3 в1), извозила е две бебета в две по две последователни години и живот и здраве трето, не е мръднала и най- важното колелата са с амортесьори

# 591
Здравейте момичета ! И аз в събота бях на ФМ,взех и баткото с мен  Wink Той беше толкова развълнуван,определено му повлия доста добре. Сега всеки ден ме пита как е бебчето  Wink За мен също беше много вълнуващо,с бебчо всичко е наред Simple Smile Сега ще чакам да излязат и кръвните изследвания. Пуснаха ме в болничен,за 30 дни,не можах да разбера но май на всеки 30 дни ще ми го подновява  Thinking И аз не съм много наясно с тези неща,важното е че няма да има проблем да съм в болничен до края на бремнноста Simple Smile
Искам и аз да се включа във Facebook групата Simple Smile
Avencis отиди в Селена http://www.agselena.com/ ,който и лекар да избереш,според мен няма да сбъркаш. Аз родих първото си дете там и съм доволна,сега пак ходя там на консултации при д-р Топалова. Надявам се,че съм ти била полезна Simple Smile
Много се радвам за всички мами с добри резултати Simple Smile Все така да сме до края абсолютно всички  Hug

# 592
MAMA_SANCHO, после махаш ли горната част на тази кошарка да спи детето на долната или не? Не ми е ясно до кога се събира в тази горна част, вижда ми се малка.

# 593
  • Пловдив
Това май е стойка за повиване.

# 594
  • София
MAMA_SANCHO, после махаш ли горната част на тази кошарка да спи детето на долната или не? Не ми е ясно до кога се събира в тази горна част, вижда ми се малка.
MAMA_SANCHO и аз имам същият въпрос и можеш ли да пуснеш на линк тази кошара, че от снимката не се ориентирам каква е точно (фирма, модел и каквото има още там) за да мога да я потърся наживо?

# 595
  • Варна
Аз се завърнах от ФМ. Пуснах и БХС. Всичко е в реда на нормалното - имаме си носна костица, гънката ни е 0.9, бебо изглежда здраво и прекрасно бебе. Доктора пита какво ни е първото дете - викам момче и той "ако пак е момче, какво ще правите".. ами викам ще си го гледаме, как какво, защо момче ли е? И той "ами то е рано да се каже още... на този етап клитора и пениса са кажи речи с еднаква големина, та има време". Обаче ММ му каза, че се надявам на момиче, а той има предчувствие за момче и доктора заключи, че единия от двама ни ще познае.  hahaha Накрая заключи, че сигурно ММ ще познае. Та явно ще съм мъжка мама.  Crazy Обаче понеже не беше категоричен, ще тая надежда още известно време.  Blush

Аз смятам, както казах, че човек, даже толкова малък, трябва да спи в нормално легло.[/color]
Сигурно затова синковеца от към 5месечен спи при нас, та досега.  Joy  Това в кръга на шегата разбира се.  Hug Нашата е дървена, но не трансформираща.  Wink

# 596
MAMA_SANCHO и аз имам същият въпрос и можеш ли да пуснеш на линк тази кошара, че от снимката не се ориентирам каква е точно (фирма, модел и каквото има още там) за да мога да я потърся наживо?
м
Да това е стойка за повиване- иначе е на 2 нива- на първото май беше до към 8-9 месеца ще те излъжа - абе почна да се изправя и след това го свалихме долу. Има си и музика и лампичка вградена. Иначе е на Cangaroo модел Siesta . Ето линк http://www.slunce-bg.com/product/399/koshari-za-spane-i-igra-can … a-green-grey.html - икам да ви кажа че не е мръднала - много е здрава и съм супер доволна че я взехме - малко по- скъпа беше навремето но за мен е идеалният избор

На времето я имаше във вис виталис , а ния си я купихме от малечко на околовръсното - оттам си взехме направо и матрака.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 18:15 от MAMA_SANCHO

# 597
  • София
MAMA_SANCHO, благодаря  Peace

# 598
Ох... и аз сега се върнах от ФМ...направо ужас  ooooh!
Каза,че матката ми е ниско и се е обърнала,натиска ме с апарата по корема,за да може да види по-добре,гледа ме и вагинално пак на 3Д,пак през корема,пак вагинално... По едно време си помислих,че нещо с бебето не е наред,но за щастие всичко е в рамките на нормалното. Взеха ми и кръв за БХС-чакаме резултатите другата седмица.
Взеха ми секрет за микробиология и цитонамазка-беше ужасно и... ми се появи зацапване. Доки каза 2-3 дни почивка и така...
За пола видяхме,че има нещо между крачетата, ама не можа да се види дали точно е момче (каквото-такова, живо и здраво да е).
На 07.02. съм пак на преглед.
За темата за количка и креватче си имаме-ще ползваме тези от баткато,стига ММ да не прещрака пак нещо Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1120 - това намерих за кървенето на носа
а това http://baby2see.com/gender/external_genitals.html за как се развива пола на бебето в опр.седмици

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 21:04 от mama@cvety

# 599
plesure Ами смених 3 защото не съм добре Joy Омръзваха ми,ама тоя път няма да се олива само една ще е  Rolling Eyes За кошарите да кажа-ние имаме дървена от тези 3в1 дето се водят.Сега ще си купя преносима,малко съжалявам,че и предния път си взех такава.Огромна е,заема много място,детето като започна да се изправя и все се удряше някъде,чиста работа преносима и после едно хубаво детско легло,според мен.Браво на всички за хубавите новини за ФМ и БХС,дано само хубави неща си споделяме момичета Hug Едвам ви изчетох между другото кога изписахте толкова много? newsm78 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт