МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 363
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета !!!

И аз нещо не смогвам напоследък да чета и пиша, нещо съм се зарибила по някакви тъпи игрички във фейсбук та направо съм се престрастила Simple SmileSimple Smile

Аз малко бях настинала , но поне се разминах само със сополи и то как ги излекувах да ви споделя Simple Smile В събота сутринта се качихме на Витоша на Алеко да дърпаме уж малкия с шейната ( то се оказа , че сняг почти няма  Rolling Eyes) и там на чист въздух и моя нос се отпуши и се оправих Simple Smile

И ние нищо не сме купили още, ама заради тия грипове скоро не сме стъпвали в никой мол, а аз он лайн не обичам да пазарувам, та скоро време трябва да направя и аз първата момичешка покупка Simple Smile Не знам дали споделих, но по последен преглед е 100 % момиче, та сега пък ми стана едно такова притеснено и нереално как ще гледаме момиченце Simple Smile

Някой беше писал за козметиката за бебе . Аз ползвах първата годинка Mustela Stelatopia , това е сериата за суха кожа и много добре се отразяваше на малкия, за дупе пак ползвах на Мустела кремчето за подсичане, бях взела и на Мустела едно шампоанче за коса против крусти , та не знам дали то повлия , но нямахме тоя проблем. Сега вече като порасна минахме на по-евтиничко вече сме на Бочко Simple Smile  Та първоначално сега пак смятам да ползвам на Мустела нещата.

Това е за сега от мене Simple Smile Лек ден и прегръдки на всички  Hug

# 556
  • offshore & overseas
Здравейте и от мен!

Аз все още крепя леглото вкъщи (е, покрай леглото крепя и отгор' отгор' и домакинството, няма как). Чат-пат и по малко „служебна” работа отмятам. Mr. Green

Днес, за щастие, съм относително добре, а коремът ми - относително спокоен, чак по едно време се зачудих туй бебе живо ли е. Ама мръдна и се успокоих. В кошмарната нощ преди няколко дни си  направих експеримент с поставяне на Утрогестан вагинално. Бяха ми го предписали при предния болничен престой, пък не го прилагах, ама сега като се уплаших... Дали е имало ефект, надали, защото сложих само веднъж.

Може и аз вече да губя жеУЕзо, защото се чувствам една такава вяла и отпаднала. А може да е и защото не пия напоследъкът толкова кафе, което на фона на недоспиването може да е смазващо. Но си пийвам, де, едно-две нес кафета с мляко. Или по-скоро обратното - млека с нес кафе. Можело до 5/ден. Ама 5 какви, тъй и не разбрах. Но това съм го чела из нетя, не съм се консултирала с гинеколог.

Мен туй, което най ме мъчи, е запекът. Нищо не помага, всичко позволено пробвам, включително Лактулоза/Дуфалак. Спрях го накрая, защото единиственият ефект от сиропчето бяха много и вонливи газове. Sick Sick Sick Не ми се вярва всичко да усвоявам, почти без остатък, макар че винаги я има и тази възможност. Просто, при мен хронично ленивите черва, по време на бременност (и кърмене, но там не чак толкова) стават кошмарно лениви. Знам, че е опасно, но когото и да питам, ми дава все решения, които така или иначе прилагам без ефект. Остават ми свещичките Ева-кю, с тях има частичен резултат, но не ми се иска да опирам до тях, защото при мен водят до контракции. Днес ще приложа едно, де, то ми писна вече.  #Cussing out #2gunfire

Друго тревожно е (хаха, да си имам тревогите), че девойките, както се вижда от лентите им, скоро имат рд (на 31.1 и на 4.2.), а аз не съм във форма. Баща им е оставил органиЦацията на мен. И мисля да му отмъстя (в разумни граници), като просто похарча пари за рд в клубче. И тази година нямам сили за повече. Е, то ще има и повече, торти и снимки в ДГ, и това през 4 дни. Миналата година окапах само покрай тия деятелности, та на баш партито бях една бУеда сянка. Ся поне ще съм бУеда сянка с корем. hahaha

Амонитке, радвам се, че се разписа така пространно, както ти обичаш. Laughing Според мен минималното обезщетение влиза в ход още с 45-дневния болничен. Ама не съм се интересувала. Инак и при мен дереджето е същото. Ще се справим някакси, де ще ходим.

Покупки още не съм правила, ама все повече ме засърбяват ръчичките (ах, провокаторки такива!). Само че и аз покрай лъв ми съм станала толкова скръндзлива. За каките ако е нещо, няма да се колебая нито за секунда (то само за тях се харчи извън храна и сметки), ама за бебето не знам. Особено по отношение на дрешки, бебефони и пр. глезотии. Ще си доставя много радост, знам, но за кратко. А после... ще ми трият сол на главата и ще се чудим как да вържем месеца. И все пак, мисля и премислям. Crossing Arms

Не знам дали да се похваля, ама от сурвакарските пари на щерките им купихме една кухня от Икеа (е, после се оказа, че било само едната част, ама и така става). Мче, тя по-хубава от наЩа, „възрастната” се оказа (то наща е като бомбоубежище, всяка ще е по-хубава). Много са щастливи (аз също, напирам да си играя на манджи, по-лесно е отколкото да готвиш наистина).

Уф, пък напоследъкЪТ, така да не ми се снима, иначе щях да ги фотна и да ги кача, за да ги видите колко хубаво си играят, или поне за тези от вас, които имат ФБ. Е, и останалите, де, които проявяват интерес.

vpd, мен ако питаш, не си отишла при правилния лекар, затуй не са видели пола.  Ако си от Сф, можеш да посетиш всеки един спец по ФМ и ще ти го кажат със 100% сигурност. Не знам иначе какво имаш предвид под, кога се ходи на 4Д. Може да се ходи по всяко време, без ограничения. Или ти питаш, кога най-хубаво се вижда бебето? Или може би нямаш предвид 4Д, а ФМ (фетална морфология)?

Ей, олях се, но вие си ме знаете. Скип, скип, скип... Twisted Evil

П.П. Таничка, честито ти момиченце, ти пък как тъй мимоходом го подмяташ. Трябва с фанфари да се съобщават тия новини.

П.П.1 За покупките, много ясно, че ще ти е странно. Не че съм пазарувала много за девойките, но сега вече ще трябва. И не че ми е притеснено, а по-скоро още нямам мерак. И Мустела ще ги бойкотирам пак.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:20 от Мяуче

# 557
Здравейте  Hug
Да ви питам и аз нещо. Тези сгъваемите бебешки кошари до каква възраст се използват,
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14298&cat=106 като ги гледам ги дават до 3 години, някоя мамче ако е използвала такива нека да сподели опит.
Каката има такава и ще стане на 4 годинки http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12850&cat=105, та мисля дали за бебче да и купувам от тези сгъваеми кошарки, или за каката да и купя детско легло, а бебче да спи в тази  newsm78. Какво ще ме посъветвате, само да кажа, че всички ще спим в една стая и затова искам да не ни е много тясно и затова ми е трудничко да реша ooooh!

# 558
  • Бургас
Здравейте мамита  Hug
Добре дошли на новите май-чета   bouquet

бейли ще пробвам с витамин С задължително, понеже моите венци нищо не ги оправя  newsm78

Аз покупки още не съм правела също, тъй като трябва да стоя вкъщи и да лежа, но при първа възможност ще си набележа поне някои нещица.

Отивам на ЖК и ще разбера от какво ме боли посред нощ толкова зверски кръста Cry
Тази нощ пак се превивах около 5-6 часа, дори повърнах  Sick
Тръгвам!

# 559
Mигленче, дано не си като мен, но за съжаление е така. Ако се осигуряваш над минимума, тогава разлика между болничния и обещетението по майчинсво до навършване на 1 г няма...т.е. взимаш 90% от сумата на осигуряване . 2-рата година всички взимат минимума - 340лв. Кофти работа за такива като мен, прецакани тотално от работодателя ..! Sad

Е Танче, официално честито ! Hug Аз щях да летя от щастие и веднага да съм накупувала сто неща..Wink

Мяуче, почивай до колкото можеш, хубаво е че си по-добре. Тоз проблем със запека е много кофти работа. Аз бях така миналата бременност и попринцип. Но направих едно "пречистване" преди време и от тогава нямам проблем. Не знам то ли ми помогна, случайно ли е ,ама е факт и съм много доволна.
За РД на девойките пак добре, че са през толкова малко дни, та можеш да ги направиш наведнъж. Това не си е малко предимство ! Харчи на воля , докъто може, пък после ще му мислим  Mr. Green Аз така съм решила, няма к'во от сега да се тръшкам. Дори се ослушвам нещо за септември за няколко дни до Гърция да скокнем евтинко..да го платя сега, че после няма да има  Laughing
Супер за Икейската кухна , да ви е честита на всички у дома Wink - и аз искам  Crossing Arms

Фибс, ако ще сте в една стая май е по-удобно за сега кошарка сгъваема да вземеш, а каката да си остане на трансформиращото. По-евтиния вариант е и по-малко заемащ място. А след около 3 години да го помислиш да направите някакво двуетажно направо.
Аз сега вместо да купувам бебешко ще поръчаме двуетажна една конструкция за детската стая ( хубавото е , че имаме такава ) и ще ползвам леглото на баткото в началото, или спалнята..както до сега с баткото и после да си имат готови две големи легла. А сега таткото да спи с баткото в детската, докът ний будуваме с бебето Simple Smile

Ех Мираа, доста неприятно. Щом и до повръщане си стигнала, явно е доста силна болката, което си е притеснително. Пиши ни веднага, когато се върнеш ако можеш ! Стискам палци да не е нещо тревожно  Peace

# 560
  • offshore & overseas
...направих едно "пречистване"...
А за какво „пречистване” става дума (и защо е в кавички)? За хранителен режим ли (гладуване напр.), или за някаква процедура?

Чувала съм за хидроколонтерапия, йонна детоксикация (туй не го знам какво е, дори се съмнявам да е читаво) и пр.

Мира, стискам палци! Спокойно! Hug

По всички практически въпроси съм гола вода, затуй съвети ще се въздържа да давам. Ние ще се организираме както дойде. Много пъти съм казвала, че искам каките да си имат собствена стая с двуетажно легло, но не знам дали ще ни се отвори възможност (да закупим обзавеждане, да разместим и ремонтираме) преди раждането на бебето. А след това, я камилата, я камиларя. Laughing

Важно е според мен те двете вече да се поотделят офицЯлно (а неофицЯлно пак ще си се приспиваме и гушкаме). То и те си го искат, много са важни, като затворят вратата например, да не ги гледаме кви ги дробят в хола, където са им игрушките.

И пак да си кажа, аз, противно на Амонитка, мисля, че щом влезем в 45-те дни преди термина, започваме да взимаме минималното обезщетение (310 лв. в момента). Не съм го проверявала, някой има ли по-компетентен да ме поправи/да потвърди?

Да не забравя да честитя и тук рождения ден на по-малката щерка на бейли. Да ти е жива и здрава и да  расте щастлива и безгрижна!! Пък довечера все пак да си отбележите по някакъв скромен начин празника. Пък тя с кака и приятелки после ще се повесели по-сериозно.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:23 от Мяуче

# 561
Момичета идвам ад ви почерпя с успешно взети изпити с отлични оценки   bouquet. особено ми беше важен изпита по право на ЕС

От снощи имам някакви неприятни усещения в кръста не знам не е точно болка а по скоро някакво напрежение .  Днес с ужас установих че съм качила 5 кг . Но пък аз последните  седмици буквално ядях каквото ми паден . Поне тази нощ бебоците явно бяха в почимак от първенството и бяха на резервнат скамейка и си поспах повечеко . Естественно не ме подмина сутрешното гадене но вече му свиквам приятелят ми милият ес притеснява повече от мене . Доволна съм че карам сръвнително лека бременност защото не иска мда пропускам лекции и упражнения .

За козметиката аз съм накупила неща на Neutral защото чувам страхотни отзиви за нея и реших да я изпробвам купила съм някой неща и на Нивеа защото аз тях ис ги харесвам като цяло .  Имам голямо желание за бебе пазар он нямам време излизам в 8 се връщам в  7 вечерат а когато  съм свободна помагам в една кантора или съм на курс . Сега в Петък ще пропусна университета и ще напазаруваме с мъжо някой нещица .

Детската стая върви с пълна сила и само се надявам архитеркат да си свърши рабатата и да направи това което ние искаме . Едва ли стаята ще е напълно завършена до Май такаче и нашата спалня подготвя за новите семейни членове докато се настаняат в покойте си .  

Амонитке

На мен 4 та бъдещи хокейсти не ми пречат на това което искам да постигна . Да курса е по време на майчинстов и е безплатен . В момента карам такъв курс по холандски за  сертификат CNaVT . Записала съм се на 2 онлайн курса напълно безплатни .

Утре ще ходим на преглед с таткото Heart Eyes  да види и той 4 те си гордости и той .

Мацки желая  ви хубав ден

аз ще изчезвам и сигурно чак утре ще пиша защото и курсова имам да правя .

А пък и довечара ще имаме гости момчетата с които мъжо е бил на мисия в Афганистин .

До утре  Hug

# 562
Мамчета, вижте какво намерих в сайта на НОЙ което тотално ме обърка  Thinking

" Условия за придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане:
За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:

към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж, като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател. "
Какво значи сега това, нали от януари 2014 го направиха най-малко година и половина осигурителен стаж???  Shocked

Искрено ви се извинявамче отново повдигам тази тема, въпреки, че е коментирана доста пъти, но съм малко обуркана и моля за помощ???  bouquet  bouquet

# 563
  • offshore & overseas
Пуф, това е нещо съвсем различно и посочва кой има право на обезщетението (всеки, който е събрал общо 12 месеца стаж с осигурителен риск за майчинство, аз например имам поне 8 години) и няма общо със срока, който се взима, за да се изчисли дневната база на това обезщетение. Мисля, че този срок вече е 18 (а не 24) месеца, ама назад от датата на термина ли е, или от 45-те дни, виж това вече и аз не знам.

# 564
Мяуче е права.
Пуф, Това, което си писала се отнася за това кой има право да получава обезчетение.
А иначе размера се изчислява от последните 18 месеца, преди 45-дневния болничен!

# 565
  • Бургас
Върнах се от ЖК. Бебчо е добре. За първи път му чухме тоновете със някакъв отделен от ехографа уред. Много интересно беше.
За болките ме пратиха на бързи изследвания на урина. Станаха буквално за 3-4 минути.
АГ-то каза, че най-вероятно са песъчинки в бъбреците да пия но-шпа и много течности и ако продължава да ме боли така силно да отида в петък и сигурно ще ме приемат в болницата на системи. Надявам се, тази нощ да се спи повече  Praynig
malko_angel4e_ Браво за взетите изпити. Завършила съм право и знам какви усилия са нужни за вземането на изпит.   Hug А при теб с тези 4 бебока си е направо впечатляващо.

# 566
amonita благодаря ти  Hug

Бmalko_angel4e_ браво за взетите изпити  Hug

# 567
Здравейте. Сори че така за бързо само... Аз да попитам, усещам се че понастивам или съм лепнала някакъв вирус, и ми се иска да вземам вит С. Имате ли идея при бременост до колко милиграма на ден могат да се вземат? Не ми се иска да ходя при личната лекарка, там в чакалнята едно че чакам половин час при болни, а и ме е страх да не лепна нещо.
Хубав ден на всички   bouquet

# 568
Добро утро мили мами  Hug

Днес ми е едно такова много хубаво настроението безпричинно Simple Smile

Амонитка и аз си мислех, че ще се засиля да пазарувам некви рокли, ама сега като разбрахме със сигурност все се оцелва някво хубаво време и сме на вънка и така и в един магазин не съм влязла Simple Smile А и таткото ни все ме реже да идеме до някой мол, че сме щели да пипнем грип с малкия, та чакаме да мине грипната епидемия  Laughing

Утре съм на фетална и аз, ще ви споделя после какво интересно са ми казали Simple Smile

# 569
Здравейте !

Танче, успех, чакаме те Wink Абе има време, ще купувате тепърва Simple Smile

Ангелче, браво за амбицията и за постигнатите резултати до тук ! Щом имаш желанието, ще намериш и начина...Simple Smile

Мира, а какво излезе на резултатите, всичко ок ли беше?
Мойте кръвни и урина вчера излязоха - всичко е ок. Еритроцитите са ми само на долната граница, ама това май е нормално.

vpd , мисля че можеш да си пиеш както нормално би пила. Аз пия по 3-4 хапченца от малките сутрин и вечер, или 1 ампула, или 1 таблетка Цетебе..зависи какво съм си взела. Но сега през бременноста не съм пила. Сега пия фрешове.

Мяуче, в кавички щото аз така си му викам, а официално не знам как се води. Правихме го с ММ преди около 4 години може би. Прави се 4 литра напитка на ден от греипфрут, портокал, лимон и дестилирана вода ( при липса и минерална става ). Но съотношението не го помня. три дни пихме само това, по 4л на ден, без храна. После внимателно захранване и се води, че ако имаш проблем някакъв се "отпушва". Е аз ходих на 3-4 дни до тоалетна, ако не пия всеки ден чай ( сена - майчин лист пиех ), а от тогава без помощ всеки ден. И изобщо цялостно много добре ми повлия.
Все му се каня пак да го направя, но сигурно ще е след като спра да кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт