МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 361
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Отново се включвам на половината докъдето съм изчела...но няма да имам време а и ще забравя какво искам да кажа Grinning
Честит рожден ден на Зори със закъснение малко, но вчера не съм видяла. Да си жива и здрава и много щастлива, и да имаш едно хубаво и здраво бебче май месец Simple Smile Желая ти всичко най хубаво  newsm59
Амонитка забравих да питам утре ще е , преди ме осигуряваха на 2 часа на 120 лева,  а сега от 1 месец на 8 часа на 320 лв., все ще е минимално майчинство, но поне да е от момента в който родим, а не като родим и болничен...после майчинство.
Щях да коментирам и темата която видях че доста е скандализирала всички, такива изказвания не мисля че са редни, дори и да си го е мислела...но всеки има мнение, надявам се всичко да е наред при всички само и ви го желая  Hug

А и забравих най-важното...вчера бяхме на ФМ , видяхме си малкия сладур , всичко му е наред което е най най най важното , всички да сме живи и здрави и сме със  stork-boy сини гащи 
newsm44
Радвам се че е добре и всичко е наред Simple Smile

Вече хубава вечер от мен и утре ако ми остане време ще ви дочета и ще си допиша Simple Smile

# 631
Ха прибрахме се във вкъщи  Mr. Green
miloto73  не е улична търговия те тези който са насядали по улицата предлагат само прясно пък и леко ме е гнус от тях.  Sick Мястото от което аз взимам се намира на самия зеленчуков пазар и имат сергия, но млякото е в хладилник и имат разрешително от хеи + БДС сертификат. Правят го монаси в Конявската планина която е преди Кюстендил. Ходили сме там и хигиената им наистина е на ниво. Предлагат сирене и кашкавал, но са малко скъпички в сравнение с някой от магазина само че си заслужават парите. Поне за мен де.
daria_66 много са хубави нещицата, със здраве да ги ползва.
miglena_vl честити сини гащи   bouquet
Стискайте палци че утре съм на ЖК  #Crazyвсеки път ми е много притеснено.
още веднъж благодаря на всичко за хубавите пожелания нека бъдат част от живота на всяка една от нас!
Момичета аз отивам да се правя на домакиня  clean clean clean prostor 1ironing newsm28 newsm79 1dishes hang

# 632
  • Бургас
Здравейте. Днес времето тук е цял ден дъждовно и мрачно.  Crossing Arms
Позволих си да изляза само за да си взема болничния и да го дам да ми го занесат в счетоводството, че аз бачкам в друг град и не е желателно сега да пътувам.
Тези песъчинки в бъбрека не знам кога ще ги изхвърля, но нощем яко ме мъчат и в тази връзка искам да попитам до колко но шпа-та можем да пием на ден????
През 1 час се събуждах миналата нощ от силни болки в десния бъбрек и не знам да не навредя на бебчо с много но-шпа. Rolling Eyes

eva_bor Добре дошла и безпроблемна и лека бременност   bouquet

daria_66 дрешките са супер сладки. Благодаря за сайта, много ми хареса и най-вече това, че дрехите са английски,а се доставят от България. Та и аз ще поръчвам от него това-онова  Laughing

miglena_vl Честити ви сини гащи  Hug Супер е това, че с бебчо всичко е на ред. Дано със всички бебоци да бъде така,както и с техните мами  Praynig

Днес се пробвах да направя 1 кекс, но нещо не ми се получи много сполучлив  hahaha
Някой да има подходяща рецепта? newsm78

# 633
Ха прибрахме се във вкъщи  Mr. Green
miloto73  не е улична търговия те тези който са насядали по улицата предлагат само прясно пък и леко ме е гнус от тях.  Sick Мястото от което аз взимам се намира на самия зеленчуков пазар и имат сергия, но млякото е в хладилник и имат разрешително от хеи + БДС сертификат. Правят го монаси в Конявската планина която е преди Кюстендил. Ходили сме там и хигиената им наистина е на ниво. Предлагат сирене и кашкавал, но са малко скъпички в сравнение с някой от магазина само че си заслужават парите. Поне за мен де.
 Екологичночистата храна е в основата на доброто здраве! Така че, абсолютно съм убедена, че си заслужава парите млякото от тази Конявска планина! Аз също не консумирам Активия! StopНо не съм си избрала една-единствена марка...

# 634
Mira_AST неприятна работа са тези камъни дано по-скоро се отървеш от тях и болешките да отминат.
miloto73 Откакто родих и почнах да се замислям какво всъщност ям. И честно казано откакто ги открих тях се чувствам много по добре пък и зеленчуците им имат вкуса от едно време, а не онзи пластмасовия. Пък и ние имаме малка градинка в покрайнините на София и каквото мога сама си отглеждам. Детето си го храня с каквото набера, а това което нямам купувам от там. Напълно се отказах от млечните продукти по магазините след като тя получи липса на калции и в следствие на това гъбички по ноктите . А точно през този период ядеше много млечни продукти. Така че момичета колкото и глупаво и банално да звучи търсете бабите по пазарите техните продукти със сигурност са торени с оборска тор (извинявам се ако някой го е гнус от това). Ох тази тема ми е болно място съжалявам ако съм била досадна.   bouquet

# 635
Mira_AST неприятна работа са тези камъни дано по-скоро се отървеш от тях и болешките да отминат.
miloto73 Откакто родих и почнах да се замислям какво всъщност ям. И честно казано откакто ги открих тях се чувствам много по добре пък и зеленчуците им имат вкуса от едно време, а не онзи пластмасовия. Пък и ние имаме малка градинка в покрайнините на София и каквото мога сама си отглеждам. Детето си го храня с каквото набера, а това което нямам купувам от там. Напълно се отказах от млечните продукти по магазините след като тя получи липса на калции и в следствие на това гъбички по ноктите . А точно през този период ядеше много млечни продукти. Така че момичета колкото и глупаво и банално да звучи търсете бабите по пазарите техните продукти със сигурност са торени с оборска тор (извинявам се ако някой го е гнус от това). Ох тази тема ми е болно място съжалявам ако съм била досадна.   bouquet
Прекрасна ти е темата, защото и аз съм върл привърженик на екологичната храна!

# 636
Добър вечер маминки!
Мяуче, прекрасно казано! .
Цитат
..нищо друго да нямам, но обич ще имам за трите си деца в изобилие.
По този повод се сетих за едно детско стихче запечатано дъбоко в ума ми:

"Любовта ми не е пита,
та да късаме парчета
за отделните мечета, -
......
- Гледай пътя през Балкана,
щом по него се минава,
по-широк и хубав става.
Тъй и обичта на мама
само става по-голяма,
щом като обича двама/трима."  Heart Eyes

Ева, добре дошла! Приятно и леко бременеене и здраво бебоче на финал  Grinning
Дария, много сладурски дрешки  Grinning Да си ги ползвате със здраве! Пропуснала съм намаленията в този сайт, уж гледах по едно време. Мисля да поръчам от Джордж, набелязала съм някой неща че са на сметка. Некст са прекрасни, но са ми скъпи. В Ларедут има намаления, но нищо интересно не виждам...от другаде не съм поръчвала изгодно.
Мигленче честити сини новини!
Зори, палчета от мен щом имаш нужда  Hug
Мира, бързо да овладеете ситуацията с бъбреците.;.пий повечко чайче от липа.

# 637
http://www.otmanastira.com/?page_id=41, Zori87 това ли са продуктите, аз също мн внимавам какво и откъде купувам, че ние с малката се алергизираме от нищо дето се казва Simple Smile
Дария, дрешките са супер сладурски, честито и от мен, струва ми се, че скоро ще отскоча до магазина им Simple Smile
Добре дошла на новото майче, ще си чакаме заедно и ще си "бъбрим"

# 638
Здравейте, мамита! Simple Smile
Влизам само да отбележаа, че съм тук. Попрочетох последните постове и гледам, че темата върви ведро Simple Smile Аз днес следобед се върнах от болницата. Бях три дни там заради силни контракции. През цялото време бях на системи, а първата вечер бях много зле. Вчера и днес малко поизлъгах, че се чувствам чудесно, за да ме изпишат. Е, не ми е и кой знае колко лошо, но имам нужда да лежа. И се радвам, че съм в моето си легло, готвя си каквото ми харесва и...в къщи си е най-хубаво Simple Smile

Нямам сили да пиша повече засега. Ще гледам утре да се мярна за "добро утро" Simple Smile
Приятна вечер, момичета! Simple Smile

# 639
Dariq страхотни дрешки,ще следя магазина им.

Карола бързо възстановяване и си почивай повече.

Миглена честито момченце.

Ева добре дошла в редиците,тук ще си помагаме взаимно!!! Simple Smile

Относно имената,голямо чудене е при нас.Не искаме на никой да го кръщаваме,дори и само буквата.Уж се спряхме на 3 имена за момиченце,тази вечер му казвам на моя мъж да помислим малко.Той взе да се колебае за тях.Дава ми предложения за други имена,на мен не ми харесват.Тези на които се спряхме първоначално са -Ивайла,Рая и Радина.Вие какво ще кажете.Макар, че има още време.

Момичета   bouquet

# 640
От трите имена Ивайла ми харесва най-много Simple Smile Иначе момичешки имена, които ми харесват са Радка и Незабравка (представям си ги близначки), Калина, Марта, Бистра, Ралица. За тези се сещам Simple Smile

# 641
Добро утро май-чета, още не съм наваксала с четенето, но ще пиша по малко защото ще си забравя мисълта Grinning Като звънне телефона или дойде някой в офиса и до там с намисленото...иначе днес трябва да си направя и реферата че в понеделник ми е първия изпит, ама се моткам изобщо не ми се захваща/не че имам избор де/.
Силк изключително полезна ми беше специално на мен, поне от това което разбрах няма да вземаме под 340 лева нито в 45 дневния нито в другите два болнични, през цялото време ще сме на 340 лева, което е направо страхотно, а и това за бащите е супер...ако им дадат да се възползват от работата или работодателя не го бърка това...
Моникет легълцето е страхотно и аз също съм намислила нещо такова...такова е в представите ми...не съм харесала точно определено но ще е нещо като това Simple Smile
Звездичка много се надявам да се справя на изпитите, че ще ми дойде нанагорнище  втория семестър ако закъсам сега...
Ние не сме взели да пазаруваме но всички казват че няма смисъл от много дрехи, защото ги слагаш по веднъж два пъти и умаляват...растат бързо бебенцата Simple Smile
Мами гледах по назад бяхте писали че пазарувате от някакви сайтове дрехи за бременни, ако има някакви които са хубави дайте линк да ги разгледам че при нас нищо не си харесвам...
Аз също съм за Теодор Simple Smile Ние все още не сме мислили имена, но трябва да започваме ... накрая може да стане и в последния момент да го измислим...
Eva_bor добре дошла и леко бременеене Simple Smile
Страхотно че ще раждаме като вече ще е топличко и няма да мислим само достатъчно топло ли е за бебето и ще можем да се разхождаме навън и вечерта ще излизаме...и тъкмо докато дойде зимата ще се е поосаферило малко няма да е съвсем дребничко Simple Smile
Дариа страхотни са ти покупките , тези в бежавко много ми харесаха, стават и за момче и са много сладурски...

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 10:48 от miglena_vl

# 642
Добро утро, мамита! Simple Smile Айде на кафето Simple Smile

Днес съм с Гала, надявам се по-късно и с някой хубав филм Simple Smile
Желая прекрасен ден на всички! Simple Smile

# 643
  • Враца
Зори от имената аз съм за Теодор. С ММ имаме едно разбиране от хората, които познаваме и не бихме кръстили с подобно име, защото смятаме че името си носи някаква карма. От тази гледна точка Адриан-овците, които познавам не са много читави хора.

За храненето с кисело и прясно мляко аз покрай моята племенница и заради проблем със жлъчка от около година и половина изцяло смених начина си на хранене. Всичко, което се похапва в къщи е домашно - разбирайте и бисквити, и торти. Първоначално ми беше много трудно, защото ми беше лесно да си взема пакет бисквиит за сутрешното кафенце от магазина или готови кюфтенца от хипермаркета. Сега наблягаме на домашните и понеже селото ни е наблизо баба ми  и родителите ми се стараят всичко да има в градината. Зеленчуци лятото почти не купувам, плодове също. Киселоот мляко си го правя сама като купуваме веднъж седмично 5 литра и си квася.  Мислех, че е много сложно но се оказа детска работа като сложиш бурканчетата в тенджера с вряла вода и за 1 нощ млякото е  готово.  Млякото го купуваме от една ферма, сертифицирана за биородукти и каймака е повече от 1 пръст. Вкуса няма нищо общо с купеното кисело мляко, което е само сметана и добавки в по-голямата си част. Мюслито започнах да си го правя сама с домашно сушени плодове и е страхотно. Лесно е човек да изсуши банани на чипс или ябълки лятото

За дрешките моя съвет е понеже виждам, че бодитата са с долно закопчаване. Тъй като след раждането на племенницата ми бях постоянното присъствие и общо взето черпех опит. По-лесния вариант за обличане на бебе е закопчаване отдолу догоре. Особено когато е първо бебенце е сложничко с промушване н аглавичка и т.н. При нас по някаква случайност от Ларедута подобни дрешки бяха в повече и определено бяха предпочитани пред тези само с долно закопчаване на бодитата.

# 644
  • Burgas
Добро утро и от мен!
Каролка бързо възстановяване  Peace
От вчера моята бебка ме рита много ниско долу, чак едно такова "вътрешно" я усещам, не мога да обясня, както трябва  Embarassed На някой случвало ли му се е да получава ритничета толкова ниско?

Общи условия

Активация на акаунт