МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 361
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
На мен ще ми е второ бебе, ама да не би да мислите, че си спомням как се облича, съблича, къпе и храни? Направо изпадам в ужас понякога, даже ме е страх как ще го държа това човече малко! Ама знам, че като го видя, ще ми дойде от вътре.
dely, при мен така го усещам - вътрешно, болезнено, много, много ниско долу. Оказа се, че бебокът е с глава много ниско в таза и че не ме рита, а ме бута с глава. АГ-то се притесни да не би да имам разкритие, но се оказа, че всичко е ок.

# 646
Благодаря момичета за поздравленията, и както каза Мира дано при всички всичко да е наред с бебетата и мамите и техните семейства, това е най-важното Simple Smile
Една моя приятелка в 8-я 9-я месец лежа в болница с бъбречна криза...затова Мира се оправяй пий много вода да не става по лошо...
А и Мира за кекса, миналата вечер правих рецептата на мама за кес...и да ти кажа стана доста сполучлив/обикновен кекс е обаче/. Щом моя мъж дет се въздържа от коментари за ястията каза че е като купен Grinning което значи добре станал и ме пита да ли съм си записала рецептата... значи беше наистина хубав, и доста се поотплеснах ако искаш ще ти я напиша Simple Smile

Тези екологичните продукти са страхотни, като ги гледам ме изкушават в този сайт, но ако са ти наблизко да можеш да си купиш, иначе ако платиш и доставка и идват скъпичко.
Каролка аз си мисля че се губиш във ФБ , а ти в болница...бързо да се оправяш и много да си почиваш и повече никакви болници, вкъщи си е най-добре  Hug А на теб от какво ти се получиха тези контракции, пренатовари ли се или просто така?

Не се бях замисляла но wb е много права за бодитата, и аз гледах на племенника като му сменяха бодитата беше голям рев през главата докато го промушат... по удобно е с цяло закопчаване от горе до долу копченца Simple Smile

И нашия бебок специално на ФМ си беше наврял главата много ниско долу, и ме риташе горе в корема с краката, после явно се обърна и взе да ме рита ниско долу...но не е болезнено, по скоро гъделичкащо Simple Smile

# 647
  • Враца
Момичета да ви попитам нещо (сигурно ще ви се стори странно), но какво представлява при вас  ФМ. Моята АГ не спомена нищо за ФМ, но пък от друга страна освен пола мери крачета брои пръстчета. Дали аз не пропускам нещо и трябва ли да я попитам за нещо специално

И между другото съвета за кафето и шоколада преди преглед за пол при мен не оказаха влияние  Joy Младежа си се беше надупил нагоре и изибщо не искаше и за знае, че го наблюдаваме. АГ-то  се въртя и поти сигурно 30 мин докато види момиченце или момченце е. Явно че ще си е младеж с характер

# 648
Мами как ви се струва кола маска в 6 ти месец на триългълника?

Досега си ходя редовно, но с ръка на сърцето казвам,че ме е страх сега. АГ казва няма проблем (питах я началото още на бремеността).  

# 649
Момичета да ви попитам нещо (сигурно ще ви се стори странно), но какво представлява при вас  ФМ. Моята АГ не спомена нищо за ФМ, но пък от друга страна освен пола мери крачета брои пръстчета. Дали аз не пропускам нещо и трябва ли да я попитам за нещо специално

И между другото съвета за кафето и шоколада преди преглед за пол при мен не оказаха влияние  Joy Младежа си се беше надупил нагоре и изибщо не искаше и за знае, че го наблюдаваме. АГ-то  се въртя и поти сигурно 30 мин докато види момиченце или момченце е. Явно че ще си е младеж с характер

аз ще кажа при мен как в - гледа бебо, всеки орган - обяснява кое колко е, последния път за сърцето гледа 4те камери или нзн как се казват, бъбреци, стомах, мозък. Гледа кръвопоток нещо, после на 4д влючи. Много е обяснителна, но аз съм виновна,че може би не запомням всичко което казва.

# 650
Мили мами, включвам се набързо, за да споделя нещо с вас....Разбирам напълно разочарованието на моника за пола на бебето, но и другата мама реагирала остро не бива да бъде заклеймявана и обвинявана. Нямате представа как се чувства жена, родила бебе с увреждания например....Такава майка иска просто детето й да е здраво, за нея пола няма значение... Всъщност повечето майки на такива деца, биха реагирали остро на терзанията на Моника.... Недейте да съдите прибързано и двете майки- те и двете имат причини да реагират по този начин, сигурна съм!

Успешен ден, мами, повече усмивки на лицата ви и безоблачно време в сърцата ви  Hug  Hug  Hug Hug Hug

# 651
Момичета благодаря ви за подкрепата и разбирателството.Още не мога да приема факта и все све надявам другият месец да ме изненада моето АГ и предполагам докато не се роди и не го видя няма да приема факта.Решила съм нищо да не взимам като се роди сестра ми и майка ми ще вземат някои неща пък аз после ще се размърдам да си търся каквово ми трябва.Благодаря че ви има някакси когато човек си каже болката му става малко по-леко. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 652
  • Варна
На мен на ФМ ми дадох един лист, сега ще изброя някои работи, които се гледат: околоплодни води, плацента, пъпна връс, мозъчно вещество, плексуси (каквото и да  е това), сърце, грънначен стълб, скелет, горна и долна челюст - това е много важно доколкото знам, стомах, черва, бъбреци  #Crazy общо взето такива неща.

# 653
Майчета забравих да ви кажа че днес бях да ми взимат кръв и урина и микробиология да видим дали има нещо и ако има да го лекуваме.Това ми е най-гадният момент.Два дни съм отпуска аз си ги прекарах по лекари.

# 654
Здравейте момичета Simple Smile

Соник на мене всеки път като давам урина ми излиза, че имам бактерии, левкоцити, епителни клетки и като пусна стерилна урина ми излиза, че няма нищо. Стискам палци и при тебе да е замърсена пробата и да излезе, че няма нищо.

Да ви кажа вчера и за моята ФМ. На мене всеки лекар намира за нещо различно да ме притесни. ПРеди няколко дена бях на фетална ехокардиография и там лекаря го притесни, че едната артерия дето влиза в матката нещо шумяла и не бил кой знае колко добър кръвоотока , та това било притеснително, защото така се хранело бебето , та ме вика пак след месец.

Вчера на Феталната ново 20, околоплодните ми води били в горна граница , затова и ми бил такъв голям и твърд корема, тия води били един от признаците за гестациоенен диабет, та сега ще трябва да си пускам някакъв глюкозен тест, ако някой го е правил моля да сподели какво , как , що.
Другото , че ми бил много ускорен пулса, моя наистина си е все около 90 и над, това пък било признак за проблеми със щитовидната жлеза та и нейните хормони да съм била изследвала.....

Направо ме разсипаха тая бременност от изследвания.

А има ли други мами дето пият Аспирин Протект, аз го пия и вчера Марков ми каза, че той препоръчвал от 32 седмица да го спирам и да почвам да си бия Фраксипарин инжекции, които пак били за разреждане на кръвта, защото с тоя аспирин при секциото можело да се получи сериозно изкървяване... Та само това ми липсва и инжекции да си бия и ужас просто...

Вече си мисля, че явно една жена трябва да ражда докато е на 22-23 максимум, защото след това все повече и повече проблеми намират. Да не ми се обидите сега наборките за изказването Simple Smile

# 655
  • Враца
tani4ka111 в началото ми изписа да пазело бебето, след което отново за ругулиране на кръвното ми, че беше височко. Но аз на инат отказах да го пия, след което и кардиоложката ми потвърди, че не е необходимо

Бих искала да попитам да ме насочите за ФМ в София къде може да се отиде. Систъра ми ходи при една много готина лекарка, за която много се чакаше, но не помни името и. Докога трябва да се отиде и колко струва

monika898 винаги има шанс за грешка. Спомням си кръстницата на систъра преди няколко години до последно и казваха момче (частна клиника с перфектна апаратура), и разказва тя чакам момче измисли ли му име Стефан всичко точно. И казва чувам като в просъница доктора казва честито момиче и тя му казала докторе аз ще си чакам момчето и изобщо не се усетила. Така на бял свят се появи Стефани. Винаги си го имайте едно на ум. Въпреки, че каквото изчетох възможността да се обърка за момиче е голяма, но за момче не можело - е ясно, че може всичко. Затова аз си избирам две имена за да няма изненади

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 13:23 от wb

# 656
Таничка, аспирина ще ти помогне за по-добър кръвоток, даже ако ти е нисък, а го пиеш всеки ден от сега попитай за фракси. За спирането му не съм запозната, говори с АГ, но фракси в толкова късни седмици без ясна причина ми се вижда прекалено. АП масово го пият до седмица преди термина, то и фраксито я разрежда и също се спира около секцио. Иначе се гледат и двете страни, при мен от дясно е ок, от ляво е слабо, но взети заедно са ок.
Пулса е възможно и заради ЩЗ да е, но не е задължително. Хубаво е обаче да се изследва защото по време на бременност работи на пълни обороти.
За ГД, масово във Фб групата ни предстой такъв тест. Дава се кръв три пъти през час, след първото даване се пие глюкоза(нещо ужасно сладко Sick). След третото вземане е хубаво да хапнеш плод, защото от вземането на гладно на кръв и после глюкозата и това, че не можеш да ядеш до края на изследването ще ти стане лошо.

# 657
здравейте,

Каролка Simple Smile уелкъм бек Simple Smile ти защо ходиш на спа без наше разрешение?  Rolling Eyes
 Hug дано всичко е минало и бързо възстановяване  Hug
dely и мен ме рита мнооого ниско долу, понякога имам чувството, че ми бърка из вътрешностите Simple Smile
да видим като порастне още, какво ще е Simple Smile усещането
wb втората ФМ беше около 40 мин като продълителност с подробен оглед на органи, броене на пръсти, прешлени, кръвен поток сърце, кръвен поток плацента и списък от 30-тина показателя + CD (както PISSSanka е описала с подробност). Втора ФМ при мен я прави друг доктор т.е. не наблюдаващото АГ
tani4ka111 ако е от полза, постарай се вечер да спиш само на лявата страна (за по-добър обмен на кръвта, пък може индиректно да помогне и на кръвопотока към бебо)
за гестрационния диабет - важно е да се вземат мерки на време, така че все пак е добре, че АГ е съвестен
аз пия аспирин протект заради високи показателни при последното изследване (в началото на месеца) на фибриноген (т.е. трябва да разредя кръвта и да намаля риска от тромб)

# 658
  • София
wb втората ФМ беше около 40 мин като продълителност с подробен оглед на органи, броене на пръсти, прешлени, кръвен поток сърце, кръвен поток плацента и списък от 30-тина показателя + CD (както PISSSanka е описала с подробност)ФМ я прави друг доктор т.е. не наблюдаващото АГ
И при мен беше така. Peace Накрая ми даде разпечатан списък с отметки срещу всички органи, които е прегледал, и размерите, които е снел.

tani4ka111, съчувствам ти искрено за изследванията и стискам палци всичко да бъде наред. Hug Вчера може и да сме се засекли при Марков. Аз се изтърсих без записан час, само да му кажа какви резултати са ми излезли до момента и да го питам какво да правя оттук нататък. Той доста се учуди, че в Майчин дом така са ме наплашили и каза, че според него са били излишни половината изследвания. Crazy Записах си час за 28-ми януари за ФМ при него - добре, че успях да кадърдисам бабата на регистратурата. Първоначално като й казах, че искам час за след две седмици ми направо се облещи и каза, че сега записвали часове за март. Crazy Ама като й се примолих успя да ме вмести за края на месеца.

wb, на ФМ съм ходила при Димитър Марков и при Виолета Димитрова (тя преглежда във Фемина), така че мога тях да ти препоръчам. И двамата са добри, Марков е по-многословен в обясненията, Димитрова малко й теглиш думите с ченгел от устата. И за двамата часовете се записват с около месец предварително.

# 659
Здравейте! Да кажа и аз за моята ФМ. Докито каза перфектен мозък, бъбреци, сърце и т.н, но в листа не бяха изброени като при вас, а пише няма аномалии несъвместими с живота, плацента с нулева зрялост. За кръвен поток сега разбирам от вас. Преди това правих два БХС. Надявам се че всичко ще е наред, макар, че годинките ми са малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт