МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 360
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Здравейте мами!
Цяла сутрин бях по лекари. Първо бях на ЖК, оттам ме пратиха на нефоролог - за бъбреците. След ехография се установи, че не са песъчинки, а че от бременността ми е притиснат и изместен бъбрека и в резултата на това работи по зле и е запушен в някаква степен, което било често срещано при бременни. Та когато ме боли ще си пия но-шпа-то и това е. След раждането ми казаха пак да отида на преглед с ехограф, за да видят дали се е оправил бъбрека. Отделно от това ми пуснаха стерилна урина, която ще я пускам чак в Понеделник и резултатите ще са готови след 24часа чак. Дано не се установят бактерии, че да не се стига до антибиотици.

wb- този съвет за обличането мисля, че е много удачен и логичен и аз мислех, да купувам дрешки със закопчаване отгоре, до долу.   bouquet

dely мен също ме рита бебока ниско долу, може да е от много ниско разположената ми плацента, или пък защото е обърнат надолу с главата, но не го усещам болезнено.

Като правих ФМ ми дадоха 1 лист с описание на всички измерени органи, както и размерите им и някакви други размери, които изобще не ги разбирам за какво са.  newsm78 . Също така ми казаха да се следи плацентата до 32 седмица дали ще се вдигне и ми го написа като забележка за моето АГ, което ме следи.

miglena_vl рецептата за кекса ще ти я искам на лично съобщение  Hug

# 661
Соник , моя час беше за 14 и 40 ама малко позъкаснях , може и да сме се засекли наистина Simple Smile

# 662
Здравейте, Май-чета Simple Smile, и от мен с  stork-boy  и терминът 2 май Simple Smile. Пожелавам ви много здраве и здрави юнаци и девойки през Новата година.
Нова съм и малко по-трудно се ориентирам в обстановката, за което се надявам да ме извините.

# 663
Мами как ви се струва кола маска в 6 ти месец на триългълника?

Досега си ходя редовно, но с ръка на сърцето казвам,че ме е страх сега. АГ казва няма проблем (питах я началото още на бремеността).  

На мен АГ ми забрани още в началото на бременността заради проблемите ми, нооо досега си правех, защото в живота си самобръсначка не съм използвала.
Тъй като обаче контракциите ми се засилват съм решила, че в понеделник ще си купя самобръсначка и каквото е нужно /ще питам да ми обяснят  Embarassed / и искам, не искам, ще започвам с бръснене, ужас.
Иначе по време на първата бременност си правех кола маска до последно. Незнам дали е съвпадение, но последния път беше вечерта преди да родя  Sad , а аз родих в 8-ми месец и сега вече ме е страх да продължавам с експериментите, щом и АГ ми забрани. Тя ми обясни, че кола маска на триъгълника може да предизвика контракции и затова е редно да се преустанови по време на бременността.

# 664
http://www.otmanastira.com/?page_id=41, Zori87 това ли са продуктите, аз също мн внимавам какво и откъде купувам, че ние с малката се алергизираме от нищо дето се казва Simple Smile
Дария, дрешките са супер сладурски, честито и от мен, струва ми се, че скоро ще отскоча до магазина им Simple Smile
Добре дошла на новото майче, ще си чакаме заедно и ще си "бъбрим"
Означава ли това, че мога да поръчам до вкъщи да ми донесат продукти? Някой правил ли го е от вас и доволен ли е от качеството? Интересуват ме плодове, зеленчуци, риба най-вече?

# 665
Относно феталната морфология искам да ви се оплача. на 15.01. в 19.30 часа имах час в МЦ Фемина при доц.Димитрова(тя ми прави амниоцентезата), които продължи точно 8 минути, при положение, че чакахме около 30 мин., за да дойде нашия ред.
И си задавам следния въпрос: не й се занимаваше вече с прегледи( докато бяхме в чакалнята се появи и каза на рецепционистката, че вече е свободна и можела да си ходи вече вкъщи, но тя я изненада неприятно, посочвайки към нас) или има прекалено набито око за аномалиите? И въобще достатъчни ли са 8 минути за преглед на морфология без значение колко е опитно окото на д-ра?
И останах доста разочарована от прегледа, за който пътувахме от Пловдив.

# 666
Относно феталната морфология искам да ви се оплача. на 15.01. в 19.30 часа имах час в МЦ Фемина при доц.Димитрова(тя ми прави амниоцентезата), които продължи точно 8 минути, при положение, че чакахме около 30 мин., за да дойде нашия ред.
И си задавам следния въпрос: не й се занимаваше вече с прегледи( докато бяхме в чакалнята се появи и каза на рецепционистката, че вече е свободна и можела да си ходи вече вкъщи, но тя я изненада неприятно, посочвайки към нас) или има прекалено набито око за аномалиите? И въобще достатъчни ли са 8 минути за преглед на морфология без значение колко е опитно окото на д-ра?
Честно да ти кажа, не съм засичала, но и на мен 8 минути ми се струват много кратко време! newsm78

# 667
Ewigkeit и за мен е много кратко...би следвало дори да са още по-обстойни, щом сте правили и амнио  Confused

# 668
Нещо полезно за контракциите и за това кога трябва да тръгнем към болницата Simple Smile Заповядайте!

# 669
  • София
И според мен са малко тия 8 минути. Дори и да е успяла да огледа всичко, все пак като се има предвид колко сте чакали и колко си плащате, е можела да обърне малко повече внимание и да ви обясни по-подробно. Rolling Eyes

miloto73, може да се поръчва от сайта и правят доставки по домовете. Мисля, че имат и Фейсбук страница, но нещо не успявам да я открия. Не съм пробвала да поръчвам обаче.

Соник , моя час беше за 14 и 40 ама малко позъкаснях , може и да сме се засекли наистина Simple Smile
Мне, аз се изтърсих чак към 17ч. Оказа се права за бактериите в урината - стерилната излезе чиста. Crazy

# 670
Каролка, в този ред на мисли, приятелско семейство са направили апликация (за андроид)
за тяхното бебе и докторите са ги поздравили (относно параметри, функционалност)
Апликацията е безплатна, така че който има андроид да тегли Simple Smile https://play.google.com/store/apps/details?id=com.developica.contracker&hl=en

# 671
Благодаря, МоникетHug Ей сега ще си сложа тази апликация, че ми се струва полезна! Simple Smile 

От манарстирския магазин с удоволствие бих си поръчала 3-4-5 нещица, но засега доставят само в Сф. Мръннн!  smile3516

# 672
  • Пловдив
Наистина са малко 8 минути,при положение,че съм чувала,че прегледа продължава 30-40 мин.
Но и мен ме претупаха,да не говорим,че чакахме един час да влезем.Не бяха 8 мин.,но пак ми се стори малко.Накрая ми даде лист какво е гледал(диафрагма,стомах,бъбреци),уж всичко е в норма,всичко е наред.
За ревността и на мен ми е притеснено детето как ще приеме новия член в семейството.Той е много привързан и ревнува дори от котките и кучето на нашите,като им се радвам.Надявам се,да не се чувства пренебрегнат.
Момичета и аз умувам от къде да купувам млечни продукти,в които наистина да има мляко.Но за сега не мога да измисля,нямаме село,един колега на мъжа ми продава прясно мляко и се чудя,дали е добра идея да взимаме от него,да варя и после подквасвам.
Скоро по празниците бяхме в нашите и майка ми редовно прави тутманик и баница и един ден изкара кисело мляко за айрян.Аз като погледнах датата ,млякото беше от 11-ти месец,значи забравено в хладилника повече от 1 месец.Отвори си го тя-нищо му няма  Shocked
Аз само от датата се обривам и като си помисля какви боклуци ядем (сухи млека).
Мисля и лютеница да си правим,че и там не е читава работата.Мъжа ми има село,близко е ,но там никой не живее.Друго си е някой да гледа краставички и доматки.

# 673
Привет момичета  Hug
Добре дошла Ewigkeit приятен престой ти пожелавам здраво момченце на термин.

Таничка, и аз се вкарах в нови филми след онзиденшното извънредно посещение на 4д-то. Околоплодни води на горна граница  Tired След пет седмици каза да отида отново, иска да ги измери както и да проследи отново кръвотока. Нищо повече не ми каза  Rolling Eyes попитах го за ГД той каза само че водите все пак са в норма...изглеждаше спокоен, но аз се притесних. Особено след като каза да си следя корема и ако необичайно бързо расте да се обаждам. Корема наистина ми изглежда голям, и ми тежи и пречи още от сега. Бебето върви седмица и три напред (840гр), но то си е така от началото.
Също така наблегна на това че трябва да лежа на ляво.
 Соник чудсни новини  Peace

# 674
Здравейте момичета,
Като първо честито на узналите пола  Party
Карола мила, да пазиш леглото, никакви натоварвания и прилежно си пий всичко, каквото са ти изписали и повечко магнзий. Hug
Мяуче, изпращам ти линка на моите капсули. Препоръчвам ги много и в аптеката и отзивите са повече от супер. http://shop.clark-vitamine.de/033-Orthica-Flora-Original
Тук можеш да видиш състава и да се информираш за близък препарат. Акцента е и на количеството 1-2 милиарда бактерии на капсула. Най-добре вечер пробиотици, преди сън в хладка вода. От едно време ( студентско  Joy ) помня един Лактофлор, но какво точно беше вътре.... newsm78
Бейли, защо да не лежиш на ляво??? Почивай си и ти повечко моля.
Соник, радвам се че резултатите са добри
За ниските болки и аз съм така, бебо лежи много ниско, корема ми си е все още под пъпа... newsm78 .
А тест за глюкозна нетолерантност ми престои и на мен на 29.01, надявам се да е наред всичко. С мъка спрях бисквитките  Cry
Аз обикалям дневно време мебелните магазини, снимам прилежно и вечер коментираме. Легло хубавко мога да намеря за около 180-190. Много ми се виждат скъпи матраците най-вече, това е най-важното според мен, та там се уливат с цени от 160 евро нагоре. Говоря за стандартен размен 70/140 см. А един "консултант"се уля да ми обяснява, че количките по 800-900 евро били......средна класа??? newsm78 Joy Не съм знаела честно колко ненормало ускъпени са бебешките неща. Между другото видях бебешка жилетка (размер 50) на Чико за невероятните 90!!!!! евро. Лудост!
Иска ми се всичко най-най, ама....

Общи условия

Активация на акаунт