Операция на миома 2

• 144 454
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • планетата Земя
Какъв ще е белегът зависи от кожата.Някои кожи правят ръбести и релефни белези,които почти не се заличават

Здравейте, от моята операция минаха вече 3 месеца, но все още над разреза кожата я чувствам странно и леко подута. Според вас нормално ли е?

Още доста време ще мине,за да си възстановиш чувствителността,а може и никога да не стане както преди.За подуто не мога да коментирам

Да, ама въпроса е колко дълготраен ще  бъде ефекта  newsm78

Според мен няма причина да не е дълготраен

# 151
  • София
При рязането са прекъснати нерви и може чувствителността да не се възстанови 100%. Подуването ще спадне с времето за около 6-7 месеца.

# 152
При рязането са прекъснати нерви и може чувствителността да не се възстанови 100%. Подуването ще спадне с времето за около 6-7 месеца.

А след втората операция как се чувстваш? И самата бременност усещаше ли разреза?

# 153
  • София

А след втората операция как се чувстваш? И самата бременност усещаше ли разреза?
По същия начин ми е безчувствено пак. Таман малко се беше възстановила чувствителността и хоп - наново. По време на бременността не съм усетила някакъв проблем да имам на разреза. След първата операция обаче имах сърбежи по него, а сега не усещам.

# 154
Здравейте, от моята операция минаха вече 3 месеца, но все още над разреза кожата я чувствам странно и леко подута. Според вас нормално ли е?

Аз след три дена правя два месеца от операцията. Преди четири дена имах някакви вътрешни болки вечерта около няколко часа и се притесних нещо да не съм се натоварила, но слава Богу на другия ден отминаха. Не знам от какво бяха. Но като цяло се чувствам добре. Моят корем също от разреза до пъпа все още е безчувствен и болезнен при натиск, но ми казаха, че ще се възстанови. Иначе болки от самия разрез нямам. Н езнам как изглежда защото ме е страх да го гледам. Един път след свалянето на лепенката го погледнах и не ми подейства добре на психиката и вече не го гледам.

# 155
Здравейте! Интересува ме дали някоя дама е пила по препоръка на лекар най-новия препарат ЕСМИА ,чието евентуално действие спирало или дори водело по думите на моята лекарка до намаляване размерите на миомите /аз имам една с 5-6 см и няколко други с по-малки размери-ок.2-3 и се водя с миоматозна матка /, та ако е пил някой вече този препарат , ще съм благодарна за повече информация !

# 156
Здравейте, след като изчетох всички теми за миома реших и аз да пиша, защото вашите коментари ми дават надежда, че всичко ще е наред. Януари месец ми откриха миомен възел с разер 22 мм. Края на април месец бях отново на преглед и е пораснал на   3см. Доктора ми пррепоръча да го премахна  при проф.Томов в Плвен. Вчера бях на преглед  в Плевен и на 9 юни ще ходя да ми махнат миомния възел, който вече е 4 см. Ще ми го махне лапаро. Въпреки положителните ви коментари все още съм леко притеснена как ще протече всичко. 

# 157
Здравейте, след като изчетох всички теми за миома реших и аз да пиша, защото вашите коментари ми дават надежда, че всичко ще е наред. Януари месец ми откриха миомен възел с разер 22 мм. Края на април месец бях отново на преглед и е пораснал на   3см. Доктора ми пррепоръча да го премахна  при проф.Томов в Плвен. Вчера бях на преглед  в Плевен и на 9 юни ще ходя да ми махнат миомния възел, който вече е 4 см. Ще ми го махне лапаро. Въпреки положителните ви коментари все още съм леко притеснена как ще протече всичко. 
Пожелавам ти всичко да мине успешно, аз си правих лапароскопия миналата година. Операцията е щадяща, възстановяването е бързо, вярвам че и при теб всичко ще бъде наред. Озадачена съм от бързия растеж на възела. Би ли споделила на колко години си, къде е разположен възелът.

# 158
На 25 год. съм и не съм раждала. Възела ми се намира по задната стена на матката.

# 159
На 25 год. съм и не съм раждала. Възела ми се намира по задната стена на матката.
Може би възрастта обяснява нещата. Не се колебай, всъщност ти нямаш избор, ако сега не го махнеш, в един следващ момент може да се наложи коремна операция, а от нея ще се възстановиш доста по-бавно. Желая ти успех!

# 160
  • София
Не се притеснявай, всичко ще е ОК. Тук има хора дето сме минали къде-къде по-тежки операции и сме се възстановили. Щом си при Томов, ще мине добре. Само добри отзиви чета за него.

# 161
  • Варна
Всичко ще е ок, момичетата дето бяха с лапаро при Томов - изписа ги на следващата сутрин, нямаше и 24 часа от операцията.

# 162
Всичко мина наред и вече съм си в къщи.  Успех на всички на който им предтои.

# 163
Всичко мина наред и вече съм си в къщи.  Успех на всички на който им предтои.
Как се чувстваш? Пожелавам ти бързо възстановяване!

# 164
Добре съм, отпаднало ми е още понеже не мога да спя нощем. Дупчиците не ме болият много. Другите жени с който бях още на същия ден можеха да ходят, да клякат. Аз започнах да ходя, но още ми е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт