Операция на миома 2

• 142 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • планетата Земя
ivanaaa,обади се в Плевен и говори с Горчев,сподели притесненията си.Ако си сигурна,че не искаш сега да те оперират,може да отложиш операцията и Горчев ще ти насрочи нова

# 31
Angelie, при мен си дойде на очакваната дата, но само за два дни. И 15 дни по - късно ме изненада нов цикъл. На 11.02 е контролния ми преглед. Нямам търпение, защото много въпроси " увиснаха във въздуха". Пожелавам ти бързо възстановяване!  За теб и всички момиче та  Hug Hug Hug

# 32
didka-moni, трябваше да  ми дойде преди 3 дни, но само някакво ръждиво течение. Надявам се по някое време да дойде и истинският цикъл.
Успех на контролния преглед, сигурна съм, че всичко ще бъде наред!!! Sunglasses

# 33
На мен ми дойде ден по рано. Със силни болки и кръвоизливи. Дано следващият месец нещата да са различни.

# 34
Здравей Милена!Благодаря ти за отговора!
Горчев каза, че ако избера да махна само миомата операцията ще е коремна, защото щяло да му е трудно да я извади лапароскопски, а тя е с размери 4 на 4,5 см . Ако избера махане на матката ще може да стане лапароскопски.
Гинеколога който ми следи бременностите тук ми беше предложил поставяне на спирала Мирена, но пък за нея четох, че при някой момичета е спрял Цикъла, което също не е добре, а и като казах на професора за нея той направи само една физиономия, от което разбрах че не е добър вариант.
Ох не знам вече!Много съм объркана и много ме е страх!
Здравей и от мен!
Горчев е светило, моите уважения!
Миналата година ми махнаха два миомни възела, които бяха с размера на твоите. Операцията беше лапароскопска, тук в София и ми запазиха матката. Пожелавам ти успех, каквото и да решиш.

# 35
Благодаря ти  Herz !  bouquet
Май ще се реша да ми махнат и матката заедно с възела.Не ми се иска след време да се подлагам на още една операция заради нов възел например.
Успех на всички!Благодаря че ви има!

# 36
Не искам да те разколебавам, не знам на колко години си, но ако не се налага махане на матката, е хубаво добре да обмислиш решението си. Всъщност, успех, дано всичко да мине по най-бързия начин, знам колко трудно се взима такова решение.

# 37
 Herz благодаря ти за разбирането!На 34 год. съм.
Колкото по-малко време остава толкова по-трудно става.

# 38
Да, предполагам, минах по този път Simple Smile Искам просто да ти го кажа, няма гаранция, че някога може би пак ще имаш възел. Махането на матката, ако не е по медицински показатели, ще те вкара в изкуствена менопауза, което не е за подценяване. Защо не обсъдиш подробно двете възможности с лекаря?

# 39
  • планетата Земя
Махането на матката, ако не е по медицински показатели, ще те вкара в изкуствена менопауза,

Моля,махането на матката по мед причине не вкарва в менопауза,а по не мед причини вкарва.Каква логиката на това твърдение???

Да не говорим,че махането на матката изобщо не вкарва менопауза.Матката не е хормоно отделящ орган.Това са яйчниците.Ако се махнат те,тогава идва менопаузата.Като се махне матката няма да има месечно кръвотечение и до там

# 40
Не твърдя че има значение дали е по медицински или не по медицински причини, а че това може да доведе до преждевременно настъпване на менопауза.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 11:49 от Herz

# 41
  • планетата Земя
а че това може да доведе до преждевременно настъпване на менопауза.

Ne e viarno

# 42
Не виждам смисъл да спорим

# 43
  • планетата Земя
Не виждам смисъл да спорим

Не спорим.Темата е важна и информативна за много жени и момичета,на които им предстои това.Несериозно е тук да се твърди,че ще настъпи менопауза след махане на матката.Някои е бягал от часовете по биология  Grinning
Ето една медицинска статия по въпроса.Цитат от нея  "•За настъпване на преждевременна менопауза не може да се говори, ако е останала дори част от единия яйчник."
Цялата статия

# 44
Никой не е бягал от часовете по биология, да не кажа че в онзи момент, когато сме учили анатомия на човешкото тяло, дори не сме предполагали, че такъв проблем може да дойде до главите ни. Не се заяждам! Статията, която ми препоръчвате, съм я чела, както и много други. Вие препоръчвате за един миомен възел, който може да се махне лапароскопски, отстраняване на матката, така ли? Само защото може пак да се появи възел във времето? На жена на 34 години?

Общи условия

Активация на акаунт