Операция на миома 2

• 144 439
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Мерси миличка за милите и успокойтелни думи,да кажа сега ония ден отидох при най-добрия гинеколог при нас за второ мнение човека един час ми обясняваше и преглеждаше не като оная нищо да не ми обясни,каза ми че не е на лошо място и че за 2см не е нужно да го барам а да го следя на 6 месеца и тъй като не ми създава проблеми да си стой така ако не расте и щом ми е оскъдно кървенето ..пусна ми и цитонамазка защото другата както ви казах каза да чакам 10 дена тя явно ги събира на всички и тогава ги носи,вика я си отиди и не се шашкай,и така вчера отидох да я занеса докато чаках ми се сториха най дългите часове от страх и...излезе 2 група т.е. всичко ок,вече се успокойх но сега имам един въпрос кажете ми дали да пия някакви билки или само да си ходя на прегледи?почнала съм още от преди 90 дневната диета смятам да направя и житната на Дънов има хора на който е изчезнал от нея,как мислите възможно ли е?

Аз с житния режим и двегодишно пиене на билките Миома-1 и Миома-2 успешно стигнах до лапароскопия... Не се заблуждавай! Пък и 2 см. не е чак толкова много, просто трябва да ходиш редовно на преглед.
Успокой се!   bouquet

# 376
artmilena kolko sm bqha twoite?az nishto nwrazbiram ot tez neshta a i neiskam,a ima li shans da iz4eznat ot samo sebe si?i ako ne mi prawqt problemi moje li da si ostanat cq iwot taka i bez da rastat?

# 377
  • София
Момичета, не помагат билки, не се лъжете!

# 378
  Аз лично не бих пробвала с билки, защото понякога ефектът е строго отрицателен. При малък възел се наблюдава на 6 месеца и щом не създава проблеми и не расте няма нужда да се оперира. Моят порасна много през бременността, но после пак понамаля, и ако не се беше видоизменил /от стената на матката към кухината- от интрамурален към субмукозен/  и некротизирал нямаше да го пипам. Не ми пречи че три дни цикълът е повече от обилен, но с това разпадане в сърцевината се наложи да се реже без много чакане. И с една операция всичко се нормализира, не е кой знае какво.

# 379
Писах ти и по-горе..Не се лъжи с билки ..не помагат!!!Загубих 2 години да храня гадината с билки.Ефекта беше НУЛЕВ!!!!

# 380
artmilena kolko sm bqha twoite?az nishto nwrazbiram ot tez neshta a i neiskam,a ima li shans da iz4eznat ot samo sebe si?i ako ne mi prawqt problemi moje li da si ostanat cq iwot taka i bez da rastat?

Не се плаши! В момента всяка втора жена е с този проблем, въпросът е колко от тях ходят редовно на прегледи и го знаят...
Моите бяха по 4-5 см., но на много кофти места, особено единия. Билката не ми помогна, но мсиля, че и не попречи. Просто загубих време в сляпо вярване, че ще има някакво вълшебство.... В 21-ви век сме и медицината достатъчно е напреднала, че да се справи с този проблем. Операциите не са сложни и възстановяването е много бързо. Оперирана съм преди 2 месеца, а вече белезите ми избледняха и всичко остана само един неприятен спомен...разказала съм защо.
Аз имам още 4 възела, които са много малки и не се налага да ги оперирам. На 38 години съм и въпросът с изсъхването на тези "гадинки" в моя случай е по-валиден от колкото при по-млади жени като теб. Макар че и на това не вярвам... Но ако се наложи втора операция след време - не бих се страхувала толкова. Знам какво ме чака и то не е фатално...
Пак ти казвам - не го мисли толкова, за да не се психясаш! С световната медицина има много случаи, които точно на психична основа стимулират растежа на подобни проблеми.
Вземи се в ръце, ходи редовно на прегледи и си живей живота!   bouquet

# 381
ох не да се психясам ами от четете на страхотий по форумите и сън не ме хваща  Cry аз хубаво от страх неходих и накрая възел,аман  #2gunfire : да  малък е,да не чуе дявола дано така да си остане,дано нетръгне да ми тече повече а си оскъдно Sick  и слабо по два три дена оххх 

# 382
  • Под Слънцето
ох не да се психясам ами от четете на страхотий по форумите и сън не ме хваща  Cry аз хубаво от страх неходих и накрая възел,аман  #2gunfire : да  малък е,да не чуе дявола дано така да си остане,дано нетръгне да ми тече повече а си оскъдно Sick  и слабо по два три дена оххх 

Я се стягай и мисли позитивно!  И никви билки! Гледай се на няколко месеца и ако  расте , или се промени мц към зле, действай.

# 383
ок ще те послушам и никакви билки,ама се моля с тоз хранителен режим който съм почнала да се махне проклетото baby_neutralо нещо,мамка му предочитам една година гладна да стоя ама да се махаааа ,и смятам през 3 да ходя не през 6 да съм спокойна,аз съм малко повече страхлива и какво да ви кажа.....

# 384
ок ще те послушам и никакви билки,ама се моля с тоз хранителен режим който съм почнала да се махне проклетото baby_neutralо нещо,мамка му предочитам една година гладна да стоя ама да се махаааа ,и смятам през 3 да ходя не през 6 да съм спокойна,аз съм малко повече страхлива и какво да ви кажа.....

Този режим, който си започнала аз го правих точно, когато ми откриха моите миомчета. Разбира се, че няма как да се махнат от него. Все пак сме здравомислещи хора, нали... Naughty Но от тогава до момента аз се храня следвайки принципа на този режим, без да се втилясвам толкова - не правя водния ден, понякога обърквам последователността на дните, но след това стартирам от начало. Аз се чувствам много добре с този хранителен режим, но не съм го правила и не го правя с някаква цел - отслабване или прочие. Просто така се чувствам добре.
За пореден път ти казвам да не се психясваш толкова! Живота е пред теб! Следвай съветите за постоянство при доктора и нещата ще се оправят.

# 385
Саисис , живей си живота момиче, има къде къде по страшни болести от една миома .Носи новите си дрехи и не се  вталясвай толкова , ходиш не лекар , следиш се и това, дори и да се стигне до операция ,не е дошъл края на света !

# 386
 Охххх милички само да можех да си изкарам таз гадна мисъл от живота Sad и от акъла Sad аз която се забавлявам ходя всеки ден на тренировки и спазвам хранителни режими сега съм се вгълбила в себе си от две седмици  като някоя баба,и да както казахте живота е пред мен очаквам ме тепърва мъж и деца,но....малко ми е ного страха,само се моля всеки ден на господ тоз възел да изчезне ей така от само себе си или поне да не порастне никога и да си стой така,може  би ако небях чела никога по форумите нямаше така да се уплаша а те там освен операции и глупости нищо хубаво непрочетох,къде ми трябваше да чета  ooooh!

# 387
  За хайфу методиката изчетох абсолютно всичко, защото и аз се хванах, че това ще е моят вариант, но Моят лекар ми каза, че има много пациентки, които са го пробвали този вариант, и полза от него няма. Всъщност не може да изчезне възелът, само намалява, а има и няколко отрицателни мнения, че нищо не се променя след манипулацията. Май е поредната машина за пари. Според лекарят ми- доволни са тези, които не са имали нужда от операция, можело е и така да си чакат и да го наблюдават на 6 месеца. Така че ако нямаш проблеми просто ходи на профилактични прегледи, но най- важното е при качествен лекар, защото ако не е в час, може и да не прецени точното положение. А ако се наложи да се маха има варианти и с лапаро, и с хистеро, и с мини разрези. Моят беше от най- странният вариант, който го има почти само по учебниците, но с мини разрез го махна проф. Томов, и възстановяването ми беше горе долу като при лапаро.
  Не се стресирай излишно- намери точния лекар и му се довери. Аз с моя нарастващ възел забременях от раз, износих си бременността без проблем и родих по нормален път 3,700 кг момченце. Така че каквото и да става притесненията ти трябва да останат на заден план. Хубавите мисли правят нещата да се случват добре. И не чакай много за бебче, защото и без възел времето тиктака.

Здравейте,
Аз съм една от жените подложила са на Хайфу в началото на 2013 год.
mama_na2, за втори път попадам на Ваш коментар, който меко казано оплюва Хайфу процедурата, но не мога да разбера точно по каква причина. По тази, че сте чела много или вашия лекар го е казал и същевременно Ви е изпратил в клиниката на проф. Горчев, защото той самия не може да се справи с миоминия възел, който имате?
Лично мое мнение, но се изказвайте толкова крайно за нещо, за което нямате реална представа, тъй като създавате грешно впечатление на жените, които търсят реална информация за самата процедура.
Моята миома беше 4 см., по външната стена, но в близост до най-големия кръвоносен съд на матката. През 2011 год. след неуспешна бременност за 8 седмици стана 7 см. и ми забраниха да забременявам докато не я махна. В София единственото, което ми предлагаха беше коремна операция, без гаранция за запазване на матката. На 33 години бях, нямах деца и не можех да приема този вариант, за това потърсих друг. На 25.03.13 год. ми направиха Хайфу, Януари 2014 год. забременях, малкото ми момиченце се роди през Септември. За миг не съжалявам, че се подложих на тази процедура, и се доверих напълно на лекари, и в момента съм спокойна с детенцето си. През Ноември 2014 год. се наложи да ми направят скенер на корема, по друга причина, миомата беше с размер 2 см. Най-важното е, че не ми създаваше проблеми по време на бременността, и детето ми се роди живо и здраво. След първата неуспешна бременност, за мен това е най-важно.
Така, че момичета, които имате подобен проблем, с две ръце препоръчва клиника "Света Марина" в Плевен, там ще получите отговори на въпросите си, там ще Ви насочат към най-подходящия за Вас метод за премахване на миомата.
Ако някой има въпроси или нещо по конкретно относно Хайфу процедурата го интересува, ще се радвам да бъда полезна!

# 388
  • София
 Hug Билките не лекуват миома!2011 ми констатираха 2 бр миоми-шаш и паника за мен.Пих билки в продължение на една година ползата от тях беше много по слабо кръвотечение и нищо повече /загубено време от страх/.Октомври 2012 вече се оперирах лапароскопски-чиста работа. Grinning newsm10 По време на операцията се намериха още 5 бр.

# 389
  • София
Саисис, не се шашкай толкова. Просто действай адекватно и навреме. Миомата ти е малка и ако случайно тръгне да расте, ще се разминеш с едната лапароскопия. Не е толкова страшно, не е болка за умиране. Понякога вадене на зъб боли повече! Това е най-лошото, което може да се случи. По-добрият вариант е (аз ти го пожелавам) да не расте. Живей си живота, свиркай си, следи я и не ставай роб на това миомско изчадие Simple Smile  Peace

iv_ds, значи все пак да разбираме, че и при теб миомата не е изчезнала напълно с хайфу, така ли? Еми всеки има право да си избере метод, който го удовлетвотява. Иначе колкото хора-толкова мнения. Едни ще са доволни, други не. Предимството тук все пак е, че няма скалпели. А една миома от 2 см никой не би пипнал.

За билки и глад - момичета, не се лъжете. Тук няма 2 мнения. Колкото и да съм чела, никой не е успял, за съжаление. Sad

Общи условия

Активация на акаунт