Операция на миома 2

• 144 426
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Привет, моята операция мина Grinning В крайна сметка започна лапароскопски, но приключи като коремна - миомата е била по-голяма отколкото се виждаше при ултразвука, два пъти по-голяма от матката, а отделно имах и киста, която също отстраниха. Оперираха ме във вторник, от вчера съм си вкъщи. Болките и страхът бяха доста, но вече всичко е наред, сега се раздвижвам. Стискам палци на всички, на които им предстоят интервенции   bouquet

# 421
  • София
Браво, радвам се, че си добре. Често се случва така, да не успеят да уцелят размерите на миомата, особено ако е по-голяма и ултразвука не я хваща. Почивай си, всичко е минало, остатъчните болки ще минат и те. Simple Smile

# 422
От доста години имам продължителна менструация - около 7-10 дни, придружена със силно кръвотечение със съсиреци. Преди няколко дни един лекар ми откри 5.52 см. миома и ми препоръча операция, като каза, че не става са лапароскоп. Насочила съм се към Плевен или ВМА, но не знам при кой лекар. Бихте ли препоръчали? Финансово съм затруднена и затова искам да мина по здравна каса, но не знам дали ще плащам нещо допълнително. Това също ще определи избора на лекар. Моля, помогнете с мнения и препоръки!

# 423
  • София
anra, почти във всяка болница, която има сключен договор с НЗОК, може да те оперират по здравна каса без да плащаш. Друг е въпросът колко може да се довериш така на случаен лекар.

# 424
  • Варна
В Плевен в "Света Марина" бях с направление от личен лекар за планова операция, но доплатих 1430 лв за лапароскопска операция. Тъй като си беше почти коремна имам и 3 нощувки отгоре, като не броят двете преди и след операцията. Така че за общо 5 нощувки - 3*80=240 лв. Коремните са с по-ниска цена, не знам каква. Но това е към дата 14.08.2012. Които са ходили по-скоро там могат да ти споделят дали има промени в цените. И които са ходили на друго място, могат да си споделят, ако има разлики.

# 425
В Плевен в "Света Марина" бях с направление от личен лекар за планова операция, но доплатих 1430 лв за лапароскопска операция. Тъй като си беше почти коремна имам и 3 нощувки отгоре, като не броят двете преди и след операцията. Така че за общо 5 нощувки - 3*80=240 лв. Коремните са с по-ниска цена, не знам каква. Но това е към дата 14.08.2012. Които са ходили по-скоро там могат да ти споделят дали има промени в цените. И които са ходили на друго място, могат да си споделят, ако има разлики.
В " Света Марина" 1800 лв. операция за миома, 80 лв. на ден престой. Аз също съм притеснена финансово и затова избрах д-р Чавдар Цветков, който е началник отделение обща и оперативна гинекология в университетската болница в Плевен. Но тъй като освен миома съм и с карцином на шийката на матката ще ме оперира в онкогинекологичното отделение на болницата и ще платя избор на екип- 700 лв. Търсих от приятели на заем, а после ще видя как ще връщам парите. Но исках да съм спокойна и уверена в лекаря.Другата седмица на 5 март ми е операцията.

# 426
  • София
В " Света Марина" 1800 лв. операция за миома, 80 лв. на ден престой. Аз също съм притеснена финансово и затова избрах д-р Чавдар Цветков, който е началник отделение обща и оперативна гинекология в университетската болница в Плевен. Но тъй като освен миома съм и с карцином на шийката на матката ще ме оперира в онкогинекологичното отделение на болницата и ще платя избор на екип- 700 лв. Търсих от приятели на заем, а после ще видя как ще връщам парите. Но исках да съм спокойна и уверена в лекаря.Другата седмица на 5 март ми е операцията.
Успех ти желая! Дано мине по вода!

# 427
  • Варна
Късмет и от мен. Всичко да е наред и ще чакаме да ни го напишеш после   bouquet

# 428
  • София
Успех и дано всичко да е наред  Praynig

# 429
Здравейте'
Откриха ми миома с размерите на 3-месечна бремееност, каквото и да означава това! Лекаря при който ходя не предприема никакво лечение /то дали изобщо има такова?/. И леко закачливо ми отговори, че като стана баба няма да я има, но аз съм на 33г., скоро няма да съм баба. Според вас трябва ли да се консултирам и с друг лекар?

# 430
Консултирай се и с друг лекар. Лечение за миома няма. Единственото решение е оперативно.Като има два варианта. Лапароскопски премахване само на възела или премахване на матката. Но трябва навреме да се потърси специалист. Миомата се храни с кръв, т.е. докато имаш цикъл тя ще расте, а после става и по трудно с премахването и. На 5.03. бях оперирана в Плевен, като ми махнаха матката лапароскопски, а миомата беше като четири месечна бременност.

# 431
Здравейте'
Откриха ми миома с размерите на 3-месечна бремееност, каквото и да означава това! Лекаря при който ходя не предприема никакво лечение /то дали изобщо има такова?/. И леко закачливо ми отговори, че като стана баба няма да я има, но аз съм на 33г., скоро няма да съм баба. Според вас трябва ли да се консултирам и с друг лекар?

Абсолютно непрофесионален отговор! Ти си още толкова млада, как може да не ти каже, че миомата ще продължава да расте и няма как да чакаш. Задължително се консултирай с друг лекар. Имай предвид, че миомата трябва да се следи, доста бързо нараства. Не отлагай консултацията!

# 432
Благодаря Ви момичета, ще ви послушам. Ще пиша пак!

# 433
  • Варна
didka81V,потърси друг лекар,при такава миома само операция е варианта.И не отлагай.
Ето и моята история.Аз се оперирах преди месец в Плевен.Знаех за 3 миоми.От умуване къде да отида,на видеозон в последствие се видяха 4 големи миоми.Почти нямало здрава тъкан от матката.На други места ми бяха отписали матката.Но в Плевен,ми дадоха надежда,че ще ми я запазят,впредвид това,че не съм раждала още.Разбира се операцията беше коремна,заради големината на миомите,които се оказаха 8 а не 4.Така,че споко има кадърни лекари. Чети,информирай се,вземи мнения ако трябва от няколко лекари.

# 434
Чета и се интересувам много, откакто разбрах. Миомата ми е интрамурална, не че много разбирам какво означава, но чета в интрнет и се чудя какво да правя. "Малко" съм стресната........

Общи условия

Активация на акаунт