Операция на миома 2

• 144 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Чета и се интересувам много, откакто разбрах. Миомата ми е интрамурална, не че много разбирам какво означава, но чета в интрнет и се чудя какво да правя. "Малко" съм стресната........
Интрамурална миома значи, че е вътре в самата матка и бързо се уголемява.Такава беше и моята по предната стена на матката и до стомаха ми от нея изпъкваше до толкова, че ме питаха дали не съм бременна.  Joy

# 436
  • Варна
didka81V,някои от моите миоми също бяха интрамурални,другите субсерозни.Не знам от къде си.От информацията в този форум разбрах,че има добри специалисти в София и Плевен.Аз съм от Варна,но тук не ми гарантираха запазването на матката и яйчниците.И така реших,след много четене и събиране на информация да се насоча към Плевен.А вече на самия преглед,ми обясниха,че заради големината на миомите,операцията ще трябва да е коремна.Аз поне знаех за съществуването им,но ми отне много време докато намеря читав лекар,който да съхрани детеродните ми органи.А през това време,разбира се миомите си растяха и увеличиха своята бройка.
Разбира се ако лекарят прецени в твоя случай може да направи лапароскопия.Зависи от много неща.
Знам,че притесненито е огромно,в главата на човек изникват хиляди въпроси от неизвестното,но ето  вече месец мина от моята операция.Стахът беше голям,но нещата после отминават.

# 437
Благодаря ти, аз съм от Видин. С четенето тук от форума ми се струва, че в Плевен са най-добрите. Ще трябва май да се насоча на там. В момента съм в цикъл и положението е трагично, много силно кръвотечение и огромни съсиреци. Ще гледам по най-бързия начин да се консултирам с истински специалист.

# 438
  • Варна
Стискам палци,по най-бързия начин да намериш решение на твоя проблем.

# 439
didka81v нямаш много време. Записвай час за проф. Горчев или проф. Томов /той оперира мен и съм страшно доволна/. В "Света Марина" политиката явно не е да се маха всичко наред, а се опитват доколкото е възможно да правят чудеса, така че шансът за бебе да остане и за в бъдеще. Моята миома също беше интрамурална /в стената на матката/, но и започна да расте към кухината навътре. Не беше чак толкова голяма, но с малък разрез проф. Томов я махна, и на следващия ден си бях вкъщи. При теб е малко по- сложно, но само на преглед може да ти кажат какви са възможностите. Коремните операции в тази клиника не са като в стандартните болници. Всичко е по- щадящо, и възстановяването е много бързо. Обади се за час навреме, защото и там се чака известно време. Но попитай и за цената, да не те изненадат в последния момент.
  Чакам да пишеш как се развиват нещата при теб. Стискам ти палци!!!

# 440
Здравейте'
Откриха ми миома с размерите на 3-месечна бремееност, каквото и да означава това! Лекаря при който ходя не предприема никакво лечение /то дали изобщо има такова?/. И леко закачливо ми отговори, че като стана баба няма да я има, но аз съм на 33г., скоро няма да съм баба. Според вас трябва ли да се консултирам и с друг лекар?
Моята миома беше колкото 4 месечна бременност-12/9 см .оперирах се с коремна операция,при която изрязаха само миомата!Запазих си матката без проблем.Не се бави и действай по-малка няма да става ,само ще нараства!Успех!!

# 441
Искам да споделя моя опит. Имам миома с некроза от 5 години.
Ходила съм при различни лекари, с които съм споделила, че имам ужасни болки, но те така и не ми казаха какви болкоуспокоителни да пия. Най-добре ми действа нурофен.
Освен това болката означава и некроза на миомата, което е признак, че организмът би могъл сам да се справи.
В резултат на некрозата миомата се храни лошо и има шанс да претърпи обратно развитие.
Един от видовете операции за миома е емболизация, но доколкото разбрах тук в България не се прави. Емболизацията се базира на прекъсване "храненето" на миомата, а следоперативния период е болезнен. С други думи емболизацията имитира некрозата.
Още нещо - за лекарите е най-лесно да пробегнат до операция, но не съм сигурна, че с това не се спекулира.

# 442
Във фейсбук има група Миома на матката, в която пишат жени минали през този ад.

# 443
  • Варна

В по предни постове едно момиче беше писало,че си е правило емболизация на утеринните артерии в Пирогов при Милан Тотев.

# 444
  • София
Здравейте, момичета.

Предстои ми операция и ме насочиха към д-р Щърбанова. В момента тя e в Тина Киркова. Моля за мнения, тъй като почти нищо не откривам за нея. Имам няколко миомни възела, а единия е доста голям и няма да стане с лапароскопска операция. Не знам също така дали ще може да се запази матката. Sad

Благодаря предварително.

# 445
Здравейте, момичета.

Предстои ми операция и ме насочиха към д-р Щърбанова. В момента тя e в Тина Киркова. Моля за мнения, тъй като почти нищо не откривам за нея. Имам няколко миомни възела, а единия е доста голям и няма да стане с лапароскопска операция. Не знам също така дали ще може да се запази матката. Sad

Благодаря предварително.

Не съм чувала нищо за д-р Щърбанова. Правила ли си и друга консултация и кой казва, че не може да се направи лапароскопска операция? Какво значи "доста голям"?

# 446
Момичета, операцията ми ще бъде на 27.04 в Пирогов. Стискайте палци всичко да е на ред!

# 447
Момичета, операцията ми ще бъде на 27.04 в Пирогов. Стискайте палци всичко да е на ред!

Стискаме палци! Всичко ще бъде наред  bouquet

# 448
  • Варна

кураж и от мен!

# 449
  • Варна
Здравейте, момичета.

Благодаря предварително.

И аз нищо не съм чувала за тази лекарка.И аз имах няколко миоми( 8 на брой),някои доста големи,но ми запазиха матката.Потърси второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт