Операция на миома 2

• 144 328
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Разбира се, че ако се налага, матката ще бъде отстранена и никой няма да те пита. Ние обсъждаме случай, в който става въпрос за личен избор, доколкото разбирам, но размера на миомата /без каквито и да е усложнения/ не налага това.

# 586
  • Sofia
Не бих казала, че махането на матка е въпрос на личен избор! Има ситуации в които нямаш избор! При мен влязох за операция на един възел на задна стена на матката с размер 6/8 см. Уговорката беше само за махане на миомата. При операцията се вижда че възлите са два с размери 10/8 см. В горна и долна част на маточното тяло и с прорастване около пикочен мехур. Останах без матка. За мен е било неспасяемо положението Sad Видях и снимки на находката. Мина почти една година от тогава и съм добре. Няма да раждам повече и съм достатъчно млада за критическа възраст!
След колко време се възстанови,как се чувстваш сега?
Колко болнични дават след такава операция?

# 587
  • Под гъбата
Върнах се след 20 дни на работа. Болничните могат да бъдат продължени до 6 месеца, след първият от 30 дни

# 588
  • Sofia
мерси bouquet

# 589
  • Варна
Писала съм,че е въпрос на личен избор,понеже на пациентката е дадена тази възможност да избира,дали да премахне матката или не.Не коментираме случай в който при здравословни причини,тя трябва да се махне на 100%.Има разлика.Четете внимателно.

# 590
Писала съм,че е въпрос на личен избор,понеже на пациентката е дадена тази възможност да избира,дали да премахне матката или не.Не коментираме случай в който при здравословни причини,тя трябва да се махне на 100%.Има разлика.Четете внимателно.

Какво от написаното според теб не сме прочели внимателно?! Нали коментираме точно въпросът с личния избор, или поне аз.

# 591
  • Варна
Да точно така.Аз имах предвид поста на I am the same,че коментираме случай при който става въпрос за личен избор.

# 592
  • София
А всъщност тези цени, за които говорите за лапароскопски операции ли са или за тези с HiFu техниката? Или пък за коремни? Защото тези HiFu операции мисля, че не минават по здравна каса и са доста по-скъпи.  newsm78

# 593
Нямам търпение да имам качесвен интернет достъп, за да ви запозная с развитието на моя случай. Накратка направиха ми отворена коремна операция,  при която на масата са намерили тумор с големината на юмрук в малкия таз. Според док. Ако не са ме разрязали нямало как да видят това нещо. Чак след време,  когато щяло да е доста късно.  Не подценявайте този вид операция. Бъдете здрави.

# 594
  • планетата Земя
А всъщност тези цени, за които говорите за лапароскопски операции ли са

Моята е коремна.Миомата беше голяма за лапаро.Хай футо още беше в изпитание и не ми го предложиха

# 595
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 596
От официалния сайт на Хайфу център "Света Марина":
"Цените за Хайфу процедурите зависят от локализацията на тумора. При тумор на млечната жлеза цената е 1600лв. При тумори на черен дроб, панкреас, бъбрек и матка тя е 3200 лв."

# 597
  • София
А някой да има отзиви за д-р Делчев от болница Доверие? И въобще за самата болница ....по повод миоми, разбира се.

# 598
Здравейте, момичета преди няколко седмици ми откриха миома с големина 7 -8 см. Обиколих доста доктори в София. Направих си ЯМР, субмукозна расте към кухината на матката, матка уголемена до 5 месечна бременност. Спрях се на доц. Р. Димитров от Майчин дом. Имам едно дете на 5 години, но искам да запазя матката си и да имам още едно. Много съм притеснена, но се надявам всичко да мине успешно. Дайте препоръки, съвети. Хемоглобин 130, но ниско желязо, което значи след месец два желязо-дефицитна анемия.

# 599
А някой да има отзиви за д-р Делчев от болница Доверие? И въобще за самата болница ....по повод миоми, разбира се.
Не се занимавай с тази пропаднала болница....ако можеш намери друга!!!Бях решила да си правя моята операция там ,но добре ,че не направих тази грешка...Сега щях да съм без яйчници и матка.В СофияМед запазиха всичко без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт