Операция на миома 2

• 144 469
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
добре, мамка му, някой по-умен да ми обясни как препоръчаният от надето гел против сраствания преди операцията , не бил 100% сигурен,нищо че бил на наса.. и в същото време нямал да ми спести въпросните сраствания , а сега се оказва че именно тва  при мен е  "адхезия" - трудната думичка, дето не я запомних вчера при разговора с томов..

бясна съм, чета тука де що изнамеря...

Топси, а все пак защо имаш такива болки, обясниха ли ти или трябва да отидеш на преглед? До колкото чета какво си пишем, не е обичайно след операция да е много силна болката. Аз иначе бионекта си го мажа и какво ли още не, ама сърби белега и това е, особено сега зимата с всичките тези ластици и катове дрехи.

# 346
  • Под Слънцето
Мрън, Наде... писах лс.. И без тва  тук никой не ми обръща внимание , освен да се иска   мобилния на Томов, който със сигурност не бих тръгнала да развявам  насам натам..

# 347
  • София
Здравейте, имам миома 3,6 см, която до скоро не ми създаваше никакви проблеми. От няколко месеца обаче цикъла ми стана много обилен и драстично започна да ми пада хемоглобина. Мисля вече за операция. Искам да питам девойките които вече са минали операция независимо каква - лапаро или коремна имали ли са пробелим с хемоглобина и дали това е пречка за операцията и първо се пият някакви препарати, и въобще някой имал ли го е този проблем. Благодаря ви. Освен това търся мнение за добър хирург за лапаро в София.

# 348
Dragica, обилното кръвотечение почти винаги е съпроводено с падането на хемоглобина.

Топси, и аз те чакам да споделиш в крайна сметка каква версия ти споменават като причина за болезненият ти цикъл след операцията. Аз имам същия проблем. Но пък винаги съм го имала и поне малко имах надежда, че след лапарото ще понамалее...но не било писано.
 Днес бях на първи контролен преглед след операцията, която беше на 28 ноември. Всичко е ОК и няма причина за ненормалният ми цикъл, като изключим, че вече си имам нова "екстра"... Като реакция на матката от хормоналния дисбаланс с операцията, фуликулът, който е трябвало да се отдели веднага след нея е поизостанал, капсуловал и сега е киста с размери 5 см.... Та вече започвам да се питам дали ще има край тази "одисея"... Едно изрежеш и веднага друго довтаса за компенсация... Ще бъда благодарна ако някоя от вас с подобна киста сподели какво е препатила, за да съм наясно. Сега ми предписаха противозачатъчни за 3 месеца...ако не - айде пак на масата...

# 349
  • Варна
Това ще да е фоликулна киста, която не е чак така тревожна за разлика от ендометриозните.
Всеки месец се образуват такива фоликули и в тях са яйцеклетките. Най-големия е с най-хубавта яйцеклетка. Растат до около 13-14 ден от цикъла, до 22 мм и се пукат. Това е моментът на овулация - т.е. сега се забременява. Ако по някаква причина фоликулът не се пукне става задържан фоликул и дори киста. Аз правя задържани фоликули, пречат ми да забременея, например. Ако не се пукне до 3 месеца с противозачатъчни, докторите му правят пункция - през влагалището с пълна упойка за 5 мин се изтегля съдържанието - течност и вероятно без яйцеклетка. Предния месец имах 5 см порастнал фоликул и за 2 дена ми предизвика болки в кръста и корема, сетне намаля за още 1 цикъл, други пък сами се пукат - коремни преси препоръчват за това. Моите не са се задържали повече от 2 месеца, ама пък след тях си правя нови такива и т.н. Фоликулната пункция е същото, с което при инвитро процедурите извличат съдържанието на фоликулите, а да изкарат яйцеклетките и да ги оплодят изкуствено. 

# 350
  • Варна
Здравейте, имам миома 3,6 см, която до скоро не ми създаваше никакви проблеми. От няколко месеца обаче цикъла ми стана много обилен и драстично започна да ми пада хемоглобина. Мисля вече за операция. Искам да питам девойките които вече са минали операция независимо каква - лапаро или коремна имали ли са пробелим с хемоглобина и дали това е пречка за операцията и първо се пият някакви препарати, и въобще някой имал ли го е този проблем. Благодаря ви. Освен това търся мнение за добър хирург за лапаро в София.
Моят хемоглобин беше паднал до 85 и за операцията успях да го кача на 96 с ферофолгамма /за 2-3 седмици някъде/.

# 351
В Плевен при нисък хемоглобин преди и след операцията могат да ти прелеят кръв, която ти набавяш в центъра и дори при стойност над 100 оперират.

# 352
Моят хемоглобин беше паднал до 85 и за операцията успях да го кача на 96 с ферофолгамма /за 2-3 седмици някъде/.
Чета си тука  резултатите преди операцията-хемоглобина ми е бил 133..въпреки че и аз бях с обилен цикъл явно не се е отразило на хемоглобина.След операцията ми е бил 88.При изписването се е вдигнал на 93.

# 353
  • Под гъбата
Аз влязох с хемоглобин 110. След операцията ме изписаха с 89. Пих лекарства за вдигане на показателите. Не става бързо! В Плевен ми казаха, че не са привърженици на кръвопреливането и само в краен случай ще ми направят такова.

# 354
Това ще да е фоликулна киста, която не е чак така тревожна за разлика от ендометриозните.
Всеки месец се образуват такива фоликули и в тях са яйцеклетките. Най-големия е с най-хубавта яйцеклетка. Растат до около 13-14 ден от цикъла, до 22 мм и се пукат. Това е моментът на овулация - т.е. сега се забременява. Ако по някаква причина фоликулът не се пукне става задържан фоликул и дори киста. Аз правя задържани фоликули, пречат ми да забременея, например. Ако не се пукне до 3 месеца с противозачатъчни, докторите му правят пункция - през влагалището с пълна упойка за 5 мин се изтегля съдържанието - течност и вероятно без яйцеклетка. Предния месец имах 5 см порастнал фоликул и за 2 дена ми предизвика болки в кръста и корема, сетне намаля за още 1 цикъл, други пък сами се пукат - коремни преси препоръчват за това. Моите не са се задържали повече от 2 месеца, ама пък след тях си правя нови такива и т.н. Фоликулната пункция е същото, с което при инвитро процедурите извличат съдържанието на фоликулите, а да изкарат яйцеклетките и да ги оплодят изкуствено. 

Благодаря за информацията! Звучи доста успокоително...)))  bowuu  bouquet

# 355
  • Варна
Тревожно е до толкова, че ако не се махне и особено ако боли ще трябва да претърпиш някаква лекарска намеса. Може да се махне и след първия месец на противозачатъчни. Моите и със и без противозачатъчни се махат за 2 месеца. Така че не бързай да се тревожиш. Такива кисти понякога се образуват и без да знаеш, защото не си ходила на прегледи. Тогава цикълът може да промени дължината си например и да не е 28 дена, а 22 или 35 и е месец без овулация. 

# 356
  • София
Здравейте   bouquet
Присъединявам се към вас, тъй като ми откриха миомни възли с големина 6 на 5 см и ми предстои операция в Плевен, при доктор Тодор Димитров. Миомата за пръв път я видяхме през септември, изчакахме, но сега вече докторът е категоричен, че се налага операция, като ще пробва лапаро, а ако не стане - коремна. Ужасена съм  #Cussing out, тъй като преди два месеца ме оперираха от фиброаденом и това ми идва малко в повече, ноооо няма как. Всякакви черни мисли ми минават през главата, не знам как ще издържа до февруари, когато се разбрахме да е операцията.

# 357
Здравейте   bouquet
Присъединявам се към вас, тъй като ми откриха миомни възли с големина 6 на 5 см и ми предстои операция в Плевен, при доктор Тодор Димитров. Миомата за пръв път я видяхме през септември, изчакахме, но сега вече докторът е категоричен, че се налага операция, като ще пробва лапаро, а ако не стане - коремна. Ужасена съм  #Cussing out, тъй като преди два месеца ме оперираха от фиброаденом и това ми идва малко в повече, ноооо няма как. Всякакви черни мисли ми минават през главата, не знам как ще издържа до февруари, когато се разбрахме да е операцията.
Няма нищо страшно...само на пръв поглед е така..Виж ни тука колко народ сме минали по тоя път и всичко после е ок.Споко...всичко ще е наред. newsm10 newsm10

# 358
  • София
Dragitsa, не пишеш на колко си, раждала ли си? Според мен и това има значение за това дали да се оперираш с толкова малка миома.  Хемогкобинът на мен ми ги вдигнаха с тотема от 115 на 135 за около 2 седмици.

# 359
  • София
Здравейте   bouquet
Присъединявам се към вас, тъй като ми откриха миомни възли с големина 6 на 5 см и ми предстои операция в Плевен, при доктор Тодор Димитров. Миомата за пръв път я видяхме през септември, изчакахме, но сега вече докторът е категоричен, че се налага операция, като ще пробва лапаро, а ако не стане - коремна. Ужасена съм  #Cussing out, тъй като преди два месеца ме оперираха от фиброаденом и това ми идва малко в повече, ноооо няма как. Всякакви черни мисли ми минават през главата, не знам как ще издържа до февруари, когато се разбрахме да е операцията.
Много жалко, но ще се наложи да намериш сили. Моята беше 7 см при откриването и бързо нарастна. Твоята е достатъчно малка за лапаро, но зависи и от разположението. В Плевен са добри лекарите. Дано мине безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт