Операция на миома 2

• 144 458
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Под Слънцето
Вкусът в устата ми след вкарването на тотема е все едно съм близала ръждясало желязо..Пиех я както текила- ближа лимон,запушвам носа и гълтам..

# 361
  • София
Момичета, благодаря за подкрепата, ще пиша, като мине, стискам палци на всички!

# 362
  • София
Вкусът в устата ми след вкарването на тотема е все едно съм близала ръждясало желязо..Пиех я както текила- ближа лимон,запушвам носа и гълтам..
А не ти ли казаха, че се разтваря в сок? Иначе дразни стомаха и наистина е гадно.

# 363
  • Под Слънцето
А не ти ли казаха, че се разтваря в сок? Иначе дразни стомаха и наистина е гадно.

Сок? Не! Казаха ми да сипвам няколко капки вода. Вкусът е по-траен с вода- този вкус на ръждясало желязо.. затва си измислих лимона и запушването на носа.

# 364
здравейте момичета пиша тук за да ме успокойте малко  Cry в сряда при профилактичен преглед ми откриха миомен възел 2,27см лекарката каза че няма нищо страшно да отида след 6 месеца да ме види пак,аз се разплаках и така от страх плача по цял ден и чета форуми,на 35 год съм но още несъм ра6ждала,умирам си от страх утре  имам час при най  готиния лекар тук,от Поморие съм,да видя и той какво ще ка6же..а вие какво мислите моля ви дайте съвет какво да правя,а иначе цикълът ми от 5 стана на 3 и то много оскъден само първия ден малко съсиреци и после прицапване

# 365
Не се притеснявай има момичета, които са износили бебетата си и с по големи възли зависи къде е.При мен са ми махали 2пъти възли, но после пак се появяват а една бременност ги стимулира допълнително и започват да растат по бързо заради промяна в хормоните.Ако ще ти го махат възела предполагам е с хистероскопия а тя е що годе лека манипулация и след няколко часа си вкъщи.

# 366
  • Варна
Хистероскопия, т.е. вагинално премахване е възможно само, когато възелът е вътре в матката. А не защото е малък. Ако е по стените, не става така. Само че такъв малък възел никой няма да се втурне да маха, вика те след 6 месеца, за да се проследи колко бързо расте и дали има смисъл от операция. За бременността - ако имаш идея да забременяваш - сега е момента. Според това, което са ми казали докторите - възелът расте, защото расте матката - представи си точка на балон, който се надува - и тя ще расте с него. Но пък после е възможно да се прекъсне кръвоснабдяването му и съвсем да не ти прави проблем. Така са ми казвали доктори.
Травмиращо е да ти съобщят такива новини, обаче сега се опитвам да си ги представям като бемките и циреите по кожата. Не знам до колко е аналогично, ама ми помага да не се побърквам. А е особено важно от ходене по АГ да не станеш за психолог, преди да ти има каквото и да е друго.

# 367
 Здравей, Саисис. Когато на мен ми откриха първия възел бях в същото положение като теб. Но се наложи да го махнат с коремна операция без много да чакаме, защото беше много кофти вид. След това забременях и родих Нормално първото си дете. По- късно се появи втори възел, с който последва втора бременност и пак нормално раждане, като само го наблюдавахме, но той започна да некротизира и се наложи втора мини операция. Уверявам те, че и аз като теб съм изчела всичко в нета, и се притеснявах предварително, но няма причина. Щом са ти казали, че само ще го наблюдавате, действай за бебче спокойно. Има различни методи за премахване на възелчетата, зависи къде се намират, но това не винаги се налага.
 Отиди на втория преглед и после пиши какво казва лекарят.

# 368
ох момичета толкова съм уплашена непомня от кога несъм спала от както чух за тоз възел,каза ми нищо да не пия и а отида след 6 месеца,ами ако расте през това време?Сега имам днес в 18 часа час да видя другия лекар какво ще каже,викате според вас не е голям?Аз пък и почнах 90 дневната диета и сега и от притеснения тази  сутрин като влезнах  в банята и от врялата водя и ми стана лошо и от това че вчера бях на плодов ден,едвам излезнах да си легна Sad цял живот ме е било страх от лекари а сега тоз възел ми липсваше,иначе си пуснах пълна кръвна картина щитовидна и някакъв полов хормон и всичко е повече от добре,ама таз пущина искам да изчезне,дали има случей да спре да изсъхне сама без операция?

# 369
ох момичета толкова съм уплашена непомня от кога несъм спала от както чух за тоз възел,каза ми нищо да не пия и а отида след 6 месеца,ами ако расте през това време?Сега имам днес в 18 часа час да видя другия лекар какво ще каже,викате според вас не е голям?Аз пък и почнах 90 дневната диета и сега и от притеснения тази  сутрин като влезнах  в банята и от врялата водя и ми стана лошо и от това че вчера бях на плодов ден,едвам излезнах да си легна Sad цял живот ме е било страх от лекари а сега тоз възел ми липсваше,иначе си пуснах пълна кръвна картина щитовидна и някакъв полов хормон и всичко е повече от добре,ама таз пущина искам да изчезне,дали има случей да спре да изсъхне сама без операция?
Аз поне не съм чувала да изчезват от самосебеси...освен когато се влиза в критическата #CrazyНе разчитай и на бабини илачи и билки..не помагат.Казвам го от собствен билков опит!!!

# 370
а поне нестава ли да спре да расте и така цял   живот  Cry

# 371
Спира да расте, ако се прекъсне кръвоносния съд, които я храни, но това не е вариант ако искаш дете(матката трябва да е кръвоснабдена).Раничко ти е да ти спре мензиса инак и тогава спира да расте, но ако вземеш да получаваш кръвоизливи махай го по навреме.

# 372
  • Варна
Все пак в хай-фу центъра в Плевен правят и операции с ултразвук, без разрези, но аз лично нямам опит с това, пък и доколкото съм чела е за възли на подходящи места и размери над 3,5 см.

# 373
  За хайфу методиката изчетох абсолютно всичко, защото и аз се хванах, че това ще е моят вариант, но Моят лекар ми каза, че има много пациентки, които са го пробвали този вариант, и полза от него няма. Всъщност не може да изчезне възелът, само намалява, а има и няколко отрицателни мнения, че нищо не се променя след манипулацията. Май е поредната машина за пари. Според лекарят ми- доволни са тези, които не са имали нужда от операция, можело е и така да си чакат и да го наблюдават на 6 месеца. Така че ако нямаш проблеми просто ходи на профилактични прегледи, но най- важното е при качествен лекар, защото ако не е в час, може и да не прецени точното положение. А ако се наложи да се маха има варианти и с лапаро, и с хистеро, и с мини разрези. Моят беше от най- странният вариант, който го има почти само по учебниците, но с мини разрез го махна проф. Томов, и възстановяването ми беше горе долу като при лапаро.
  Не се стресирай излишно- намери точния лекар и му се довери. Аз с моя нарастващ възел забременях от раз, износих си бременността без проблем и родих по нормален път 3,700 кг момченце. Така че каквото и да става притесненията ти трябва да останат на заден план. Хубавите мисли правят нещата да се случват добре. И не чакай много за бебче, защото и без възел времето тиктака.

# 374
Мерси миличка за милите и успокойтелни думи,да кажа сега ония ден отидох при най-добрия гинеколог при нас за второ мнение човека един час ми обясняваше и преглеждаше не като оная нищо да не ми обясни,каза ми че не е на лошо място и че за 2см не е нужно да го барам а да го следя на 6 месеца и тъй като не ми създава проблеми да си стой така ако не расте и щом ми е оскъдно кървенето ..пусна ми и цитонамазка защото другата както ви казах каза да чакам 10 дена тя явно ги събира на всички и тогава ги носи,вика я си отиди и не се шашкай,и така вчера отидох да я занеса докато чаках ми се сториха най дългите часове от страх и...излезе 2 група т.е. всичко ок,вече се успокойх но сега имам един въпрос кажете ми дали да пия някакви билки или само да си ходя на прегледи?почнала съм още от преди 90 дневната диета смятам да направя и житната на Дънов има хора на който е изчезнал от нея,как мислите възможно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт