Операция на миома 2

• 144 436
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  В никакъв случай не искам да оплювам Хайфу методиката. Просто искам да кажа, че според всички интервюта и статии на лекарите от "Света Марина" и пациентките, лекувани по този начин, миомите не изчезват, просто намаляват размерите, а за мен не е ясно как ще се развият след това. Аз също бях сигурна, че ще ми помогне тази методика, но се оказа, че първо се плаща не малка сума за предварителни процедури и след това става ясно дали конкретната пациентка става за Хайфу манипулация. А и има индикации, които не позволяват при част от жените това да се случи. И аз исках да стане всичко по най- лесния начин и да се отърва от възела, но моят лекар, който ме наблюдава повече от 11 години ми потвърди, че няма да се оправят нещата по този начин, защото миомата ми е доста специфична. Затова ме изпрати за лапаро в "Света Марина". След всички изчетени положителни отзиви в нета за Хайфу, бях сигурна че няма как да не стане и при мен, но случайно попаднах на два разказа на жени, при които не само че не са намалели миомите, но и кръвотеченията и болките са се усилили, въпреки че наблюдаващите лекари твърдели, че размерите са доста по- малки от първоначалните. А след това прегледи при други лекари потвърждават, че истината е съвсем друга- никакво подобрение. Това ме стъписа и си мислех, че са само приказки, и при мен няма да е така, но след разговор с моя лекар и потвърждение, че и той има не една пациентка използвала този начин, сериозно се притесних. Едното момиче беше написало за непосилните  суми, които е платила, и как ако е имало поне едно мнение против в нета, е нямало да се хване на това хоро. Всичките й спестявания са отишли по дяволите и то без резултат, а само е заблуждавана как всичко върви добре. Така, че това явно не е панацея. И е хубаво при сериозни проблеми да се търси мнение поне на двама лекари, за да не бъдем заблудени с комерсиална цел. При мен и двамата лекари като видяха вида на възела, който се промени за няколко месеца в неблагоприятен вариант, веднага казаха че трябва да се оперира, и за справка Проф. Томов дори и не спомена за Хайфу центъра. Аз също с интрамурален миомен възел забременях от раз и изкарах превъзходна бременност, въпреки че размерът се увеличи доста, родих по нормален път и се чувствах прекрасно през всичките девет пълни месеца. Но две години и половина по късно нещата се промениха. Така че варианта на лечение при всеки е различен, и не винаги нещата са толкова розови, колкото ни се обясняват в интернет.

# 391
 Ох момичета като чета все повече страх ме хваща  Sad моят цикъл дори стана по оскъден от преди години,но от страх дето небях ходила толкова  време на гинеколог и незнаех за тоз възел,само се моля на господ да е спрял да расте и никога да не ми създаде проблеми,моля е изкренно,защото лекаря каза  че може да си е пораснал до тук и отдавна да е спрял да расте ама като несъм ходила знае ли някой  Cry

# 392
  • София
Момичета, аз чак сега разбрах, че ще ме оперират в УМБАЛ Георги Странски, Плевен, а не в Света Марина, както си мислех, много съм зле Rolling Eyes След две седмици ще е, ужасно се страхувам, нооо няма как. Не разбрах, дали предварително трябва да си направя кръвни изследвания, или там ще ми ги вземат, но за всеки случай, ще си направя. Моля за информация какво направление ми трябва - доколкото запомних е № 7, по кл.пътека 145, но не съм съвсем сигурна, имате ли спомен как беше?

# 393
Beba, твоят доктор не ти ли каза предварително къде ще те оперира? Името му не ми е познато от "Света Марина"- там ли работи? Знам, че и Проф. Томов и Проф. Горчев работят и в Университетската болница, и от това което съм чела, условията в нея са по- зле, но професионалистите са на ниво. Просто в "Света Марина" хигиената, оборудването в стаите и отношението на екипа е страхотно. Но се доплаща и то не малко, така че може би затова ще те оперират в градската болница, за да не плащаш, а да минеш само по здравна каса. Говори с доктора дали може в частна клиника, ако това искаш. Иначе не се притеснявай- по- бързо да идва деня, толкова много операции се правят всеки ден, че за лекарите  е рутина вече. Миомните възли са като хремата, лапарото минава бързо, а и коремните са доста щадящи. Не се шашкай- от опит ти го казвам, всичко ще бъде наред. Сравнително бързо е възстановяването, важното е да се махнат възлите, за да не правят проблеми в бъдеще. Стискам ти палци и пиши какво е развитието. На мен в "Света Марина" ми направиха изследванията в деня преди операцията, като отидох колкото да ми вземат кръв и се прибрах вкъщи. На другия ден ме приеха и тогава попитах за резултатите. Гледат хемоглобина, но и при нисък не е проблем- просто го имат предвид анестезиолозите.
  Гледай по- ведро- не си единствена в тази битка!

# 394
  • София
mama_na2, благодаря за подкрепата  bouquet
Лекарят ми каза къде ще е операцията, но чак при последния ни разговор, аз по принцип съм от София и той преглежда и тук, и в Плевен - оказа се, че в Плевен работи и на двете места: в Света Марина и в УМБАЛ -а, но аз не знам защо през цялото време си мислех само за частната клиника, с две думи - много съм неориентирана Joy Не държа да е в частната, просто искам да минава по-бързо, условията ще ги преживея, каквито и да са.

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 15:08 от beba

# 395
  В никакъв случай не искам да оплювам Хайфу методиката. Просто искам да кажа, че според всички интервюта и статии на лекарите от "Света Марина" и пациентките, лекувани по този начин, миомите не изчезват, просто намаляват размерите, а за мен не е ясно как ще се развият след това. Аз също бях сигурна, че ще ми помогне тази методика, но се оказа, че първо се плаща не малка сума за предварителни процедури и след това става ясно дали конкретната пациентка става за Хайфу манипулация. А и има индикации, които не позволяват при част от жените това да се случи. И аз исках да стане всичко по най- лесния начин и да се отърва от възела, но моят лекар, който ме наблюдава повече от 11 години ми потвърди, че няма да се оправят нещата по този начин, защото миомата ми е доста специфична. Затова ме изпрати за лапаро в "Света Марина". След всички изчетени положителни отзиви в нета за Хайфу, бях сигурна че няма как да не стане и при мен, но случайно попаднах на два разказа на жени, при които не само че не са намалели миомите, но и кръвотеченията и болките са се усилили, въпреки че наблюдаващите лекари твърдели, че размерите са доста по- малки от първоначалните. А след това прегледи при други лекари потвърждават, че истината е съвсем друга- никакво подобрение. Това ме стъписа и си мислех, че са само приказки, и при мен няма да е така, но след разговор с моя лекар и потвърждение, че и той има не една пациентка използвала този начин, сериозно се притесних. Едното момиче беше написало за непосилните  суми, които е платила, и как ако е имало поне едно мнение против в нета, е нямало да се хване на това хоро. Всичките й спестявания са отишли по дяволите и то без резултат, а само е заблуждавана как всичко върви добре. Така, че това явно не е панацея. И е хубаво при сериозни проблеми да се търси мнение поне на двама лекари, за да не бъдем заблудени с комерсиална цел. При мен и двамата лекари като видяха вида на възела, който се промени за няколко месеца в неблагоприятен вариант, веднага казаха че трябва да се оперира, и за справка Проф. Томов дори и не спомена за Хайфу центъра. Аз също с интрамурален миомен възел забременях от раз и изкарах превъзходна бременност, въпреки че размерът се увеличи доста, родих по нормален път и се чувствах прекрасно през всичките девет пълни месеца. Но две години и половина по късно нещата се промениха. Така че варианта на лечение при всеки е различен, и не винаги нещата са толкова розови, колкото ни се обясняват в интернет.

Уважавам мнението и правото на избор на всеки, но когато става въпрос за здравето, не бих правила компромис. Когато аз реших да се подложа на Хайфу, центъра в Плевен работеше от два месеца, информация за самата процедура намерих единствено в чужди сайтове.
 Не знам Вие от къде сте изчели толкова инфо, но много би ми било интересно да ми отговорите, защото лекаря, в който безрезервно вярвате вече 11 години не отстранява мимомата, а Ви изпраща в клиниката на проф. Горчев?
А що се отнася до непосилните суми, които е платило момичето, което описвате и това всеки сам преценява. Дали да избере коремна операция, лапароскопия, ако е подходящ случая или Хайфу процедурата, при която няма разрези и си тръгваш от болницата същия ден. Това, което се плаща преди процедурата е Ядрено-магнитен резонас (цената му наполовина се поема от Хайфу центъра) и един преглед, на който се преценява дали миомата е подходяща да премахната с този метод.
Когато аз отидох на първия си преглед при проф. Горчев, той само ме попита "Защо си чакала толкова време?" и ми каза, че ще ми махне миомата с лапароскопия, но аз не исках и лапаро, бях разбрала вече за Хайфу и му казах, че ако съм подходяща искам Хайфу. Никой не ме е карал да си правя тази процедура на сила, или да ме е заблуждавал с "комерсиална цел", както се изразявате.
Искрено се радвам, че при Вас миомата не е била проблем за износване на живо и здраво детенце, за жалост при мен ме беше така.
Още веднъж казвам, че ако някой иска да пита нещо по конкретно за Хайфу, аз с удоволствие бих отговорила.
А за всички, на които би било интересно ето линк към предаването "Здравословно" по тв Скат, където снощи д-р Добромир Димитров, онко-хирург от Хайфу център-а и Университетската болница "Георги Странски" в гр. Плевен повече от час говори за Хайфу лечението на доброкачествени и злокачествени тумори. Обясни подробно какво се случва с туморите след Хайфу аблацията, през какъв период се наблюдават.
http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=8036

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 23:42 от iv_ds

# 396
mama_na2, благодаря за подкрепата  bouquet
Лекарят ми каза къде ще е операцията, но чак при последния ни разговор, аз по принцип съм от София и той преглежда и тук, и в Плевен - оказа се, че в Плевен работи и на двете места: в Света Марина и в УМБАЛ -а, но аз не знам защо през цялото време си мислех само за частната клиника, с две думи - много съм неориентирана Joy Не държа да е в частната, просто искам да минава по-бързо, условията ще ги преживея, каквито и да са.

beba, не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Условията в университетската болница не са лоши, дори много по-добри от Майчин дом в София, например. Стаите са за 2 човека, баня и тоалетна и тв. Преди три месеца, в там ме оперираха от усложнен апандисит, въпреки, че и аз съм от София.
Седмица преди това се влачих с висока температура и болки в стомаха, но докторите в една небеизвестна частна болница в София не можаха да разберат какво ми има, въпреки направени една камара изследвания, рентген, ехографии, кръв и т.н. И след нарината една камара пари.... Най-накрая, безсилни да разберат какво ми е, казаха, че съм имала останало нещо в корема от секцио, правено преди 45 дни  #2gunfire
Отидох в Плевен, защото там ми гориха миомата, както вече писах, там се роди и дъщеря ми. Оперира ме д-р Добромир Димитров и чиста съвест мога да кажа, че ми спаси живота.
Мисли позитивно и се довери на лекаря, който си избрала. Вярвам, че ще направи най-доброто за теб! Желая ти успех!

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 23:44 от iv_ds

# 397
Момичета, аз чак сега разбрах, че ще ме оперират в УМБАЛ Георги Странски, Плевен, а не в Света Марина, както си мислех, много съм зле Rolling Eyes След две седмици ще е, ужасно се страхувам, нооо няма как. Не разбрах, дали предварително трябва да си направя кръвни изследвания, или там ще ми ги вземат, но за всеки случай, ще си направя. Моля за информация какво направление ми трябва - доколкото запомних е № 7, по кл.пътека 145, но не съм съвсем сигурна, имате ли спомен как беше?
Според мен изследванията ще ти направят в деня на операцията .за да са актуални за момента..излизат бързо и докторите знаят на какво да обърнат внимание.Не се правят предварително.Успех!!

# 398
Iv_ds, радвам се, че при теб нещата са се развили добре. Само искам да уточня, че моят доверен лекар след контролния преглед през септември ми каза, че възелът се е видоизменил /започнал да некротизира в сърцевината си/ и се налага спешно да се оперира. Ако чакам още известно време е много вероятно да се превърне в злокачествено образувание. Естествено ми предложи коремна операция, каквато ми е правена и преди 11 години по повод на първия открит възел, но с две малки деца просто не ме устройва да лежа 5-6 дни в болница, а именно това е начинът да се махне изцяло възелът, който е разположен в дъното на матката. Предложи ми да отида при Проф. Томов, който вероятно ще може да го махне лапароскопски, но както се оказа по време на операцията хистероскопията е опасна в този случай, а и лапароскопия с три дупчици не върши работа. Затова предварително ми бе поискано съгласие, ако се наложи да се направи 2-3 см радрез ниско долу на корема. Според мен професорът също е виждал, че чиста лапароскопия или хистероскопия няма да стане, просто не ми го е казал категорично, защото както се казва в гинекологията 2+2 може да е 1, а може да е и 100. Всичко става ясно в процеса на операцията. А този миомен възел според състава си не може да се раздробява и изсмуква на части- трябва да се махне цялата капсула, което е провокирало отваряне на корема. Както и да е- доволна съм от развитието на нещата- на следващата сутрин се чувствах чудесно, ходейки по стълбите и коридора, и вечерта с милото ми семейство. Моят лекар щеше да направи същото, но той за лапароскопия дори не спомена, каза че варианта е само коремно операция, но с престой малко по- дълго, от това което можех да си позволя. Когато си говорих с него за евентуалната хистероскопия в "Света Марина" той каза, че според него няма да стане така, но да пробвам все пак.
  Така, че всеки сам избира кой път да поеме, но определено е по- добре миома да бъде махната изцяло, отколкото да се намалява частично и част от нея да си остане, което за мен се оказа, че е животозастрашаващо. При по- благоприятни образувания Хайфу технологията сигурно подобрява състоянието, но си има категорични противопоказания, както е в моят случай.

# 399
Iv_ds, радвам се, че при теб нещата са се развили добре. Само искам да уточня, че моят доверен лекар след контролния преглед през септември ми каза, че възелът се е видоизменил /започнал да некротизира в сърцевината си/ и се налага спешно да се оперира. Ако чакам още известно време е много вероятно да се превърне в злокачествено образувание. Естествено ми предложи коремна операция, каквато ми е правена и преди 11 години по повод на първия открит възел, но с две малки деца просто не ме устройва да лежа 5-6 дни в болница, а именно това е начинът да се махне изцяло възелът, който е разположен в дъното на матката. Предложи ми да отида при Проф. Томов, който вероятно ще може да го махне лапароскопски, но както се оказа по време на операцията хистероскопията е опасна в този случай, а и лапароскопия с три дупчици не върши работа. Затова предварително ми бе поискано съгласие, ако се наложи да се направи 2-3 см радрез ниско долу на корема. Според мен професорът също е виждал, че чиста лапароскопия или хистероскопия няма да стане, просто не ми го е казал категорично, защото както се казва в гинекологията 2+2 може да е 1, а може да е и 100. Всичко става ясно в процеса на операцията. А този миомен възел според състава си не може да се раздробява и изсмуква на части- трябва да се махне цялата капсула, което е провокирало отваряне на корема. Както и да е- доволна съм от развитието на нещата- на следващата сутрин се чувствах чудесно, ходейки по стълбите и коридора, и вечерта с милото ми семейство. Моят лекар щеше да направи същото, но той за лапароскопия дори не спомена, каза че варианта е само коремно операция, но с престой малко по- дълго, от това което можех да си позволя. Когато си говорих с него за евентуалната хистероскопия в "Света Марина" той каза, че според него няма да стане така, но да пробвам все пак.
  Така, че всеки сам избира кой път да поеме, но определено е по- добре миома да бъде махната изцяло, отколкото да се намалява частично и част от нея да си остане, което за мен се оказа, че е животозастрашаващо. При по- благоприятни образувания Хайфу технологията сигурно подобрява състоянието, но си има категорични противопоказания, както е в моят случай.

Във Вашият случай Хайфу метода не е бил подходящ, но в други случаи може да бъде единствения благоприятен вариант - както в моя случай, за да бъде запазена матката. Точно по тази причина (тъй като не сте медицинско лице предполагам) не е честно, да давате крайни оценки както в първите си постове, за това са лекарите.
Може все пак да си пуснете предаването, което постнах по-горе и много неща ще Ви се изяснят относно Хайфу метода.
Сигурна съм, че проф. Томов е направил най-доброто за Вас и Ви желая здраве!

# 400
Момичета вчера по Гала даваха за сока от Нони че е много лече8бен,купих си го и веднага го почнах,как мислите някой пил ли го е,да даде отзиви?

# 401
Момичета вчера по Гала даваха за сока от Нони че е много лече8бен,купих си го и веднага го почнах,как мислите някой пил ли го е,да даде отзиви?
Аз също го гледах и ми стана интересно,но чух за него от предаването..хайде ще кажеш как е... #Crazy #Crazy

# 402
Момичета,
попаднах на тази информация и реших да я споделя. На някой може да му е полезна.
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/u-nas-se-prilagat-osta … a-borba-s-miomata

# 403
  • Варна
Аз пиех хапчета "Миомин", които не знам дали и какъв ефект имаха, тъй като поради прием на други лекарства трябваше да прекратя. Не ми ги е изписвал лекар, попаднах на тях на едно изложение в мола.
Лечението с лекарства, което са ми предлагали лекари е хормонално. Не съм го опитвала, но са ми споделили следното. Тъпчат те с хормони, за да имитират климактериум, естрогенът пада, уж туморът намалява, но тъй като спираш лекарствата, после нещата идват в начална позиция. Но вече си отнесъл страничните ефекти на хормоните.
Ако това са им съвременните методи на лечение, не виждам да са по-добър избор по какъвто и да било начин.

# 404
Момичета,
попаднах на тази информация и реших да я споделя. На някой може да му е полезна.
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/u-nas-se-prilagat-osta … a-borba-s-miomata
Аз също видях тази новина, има я в много сайтове, но никъде не пише на кой дати и в кой градове ще са прегледите, за това мисля утре да се обадя.

Общи условия

Активация на акаунт