Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходими ли са курсове по математика в началните класове?
Какви са мненията относно идентифицирането на математическия талант и подготовката за състезания?
Какви са впечатленията на състезателите за подготовката преди и сега?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходими ли са курсове по математика в началните класове?
Дискусията във форума разкрива различни мнения относно необходимостта от курсове по математика в началните класове. Някои участници твърдят, че повечето интелигентни деца се справят добре с математиката през първите години, което не е признак на талант, а резултат от логическо и аналитично мислене. Други подчертават, че подготовката на малките ученици е много по-различна от тази на големите; малките се подготвят в училище и имат успех, докато големите се подготвят централизирано и успехът намалява непрекъснато.
-
Какви са мненията относно идентифицирането на математическия талант и подготовката за състезания?
Участниците в дискусията изразиха различни мнения относно идентифицирането на математическия талант и подготовката за състезания. Някои смятат, че децата се подготвят несистематично и разчитат на късмет, докато други твърдят, че развитието на дарбите на децата е отговорност преди всичко на родителите и че учителите нямат нито време, нито умения да го направят.
-
Какви са впечатленията на състезателите за подготовката преди и сега?
-
Какви са мненията на участниците относно участието на родителите в подготовката на състезателите?
-
Какво е мнението на участниците относно записването на курсове за подготовка по математика?

Има данни, но е още много малко, за да кажа какво ще стане. Ето, според детето АЗ поставям рамките. Разбира се в тях самите деца показват докъде може и дали се получава. Иначе аз също смятам, че децата трябва да имат своите избори, но на по-голяма възраст. Визирам важните избори, а не решване на ежедневни проблеми. Голямата в 4 клас се съобрази с моя избор, аз пък бях доволна, че получи своя, който беше различен, но беше по-добрия за нея. Сега целта й е НПМГ след 3 г. Лично аз не виждам каква би била реализацията й с конкретната природна наука, която иска, но поради някои неща съм склонна да се съглася с нея и да не търся начин да я посъветвам други неща.
И моята щерка няма данни нито за балет, нито за гимнастика.Но е ходила и на двете, като на гимнастика продължава още да ходи, въпреки, че не притежава никаква пластичност не съм я спирала. И на театър ходеше, въпреки, че пък това е последното дето би могла да се изяви, защото е пълен интроверт и е срамежлива. Сега и дребната иска да ходи на балет, обаче аз я виждам, че няма тази грациозност за балета, но няма да я спра. Моите граници са други , свързани с това да станат хора, да се научат на определени ценности, които смятам за важни, нищо че в момента в Бг не са модерни. Колкото до пианото - на голяма й се отдава, но няма упоритост, докато за малката бяхме убедени с г-жата, че няма да се получи поради невероятната енергия , която не й дава мирка да седне, но за сега това е единственото място дето стои и слуша без да мигне по 1 час всяка седмица и след това се упражнява толкова често , че направо ни пощурява. Ваче, имаме напълно различни гледни точки, но пак казвам, на мен ми е интересно да чуя различна от моята