Четки за грим-4

• 66 691
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Lodsi ще ти дам моята рецепта за почистваща течност.
рецептата е на око Laughing
 В свободно шише от сапун събери
100 мл шампоан за мазна коса
30-40 мл фери

обезмаслител 1с.л

1-2 с.л балсам за коса
зависи колко ти е гъст шапмоана разреди това всичко със преварена вода, около 50 мл

Никога не бих топила четка в 90% спирт
За така нареченото сухо почистване шишенце масло от чайно дърво разреждам с около сто грама преварена вода.
Пръскам четката и я забърсвам в хавлиена кърпа.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 18:54 от г-жа Стихийно бедствие

# 46
  • Видин
Къдрокоска, същата работа Sad
Имаше и шампоан на тази марка, но аз купих това, което ти препоръча.
Пера 102 на Zoeva, връхчетата на космите са бели, но сега и след прането си остават оранжеви. Ако твоята четка е с черни косми може би не се забелязва толкова ако все още има някакви остатъци от ФДТ ои нея  newsm78

Много странно. Пера Ф80 на Сигма с този шампоан и наистина след това е като нова.  newsm78 Нали връхчетата са бели и на Сигмата, няма сплъстяване, бели стават.
Ползвала съм и другия шампоан на Саносан - и от него пак съм доволна.

Както казах, пера я 3 пъти и слагам повечко. Няма обяснение наистина. Съжалявам.  Sad

# 47
Мен ме е страх да си мия четките с обезмаслители, веро и т.н. Колкото и доре да се изплакнат след това, имам чувството, че нещо би остналао по тях, а такива препарати хич не искам до очите или кожата си.  ooooh!

# 48
  • София
Ами при мен проблема може да е в това, че четката си остана недоизпрана от снощи и като е стояла 24 часа така после е по-трудно да се отмие може би.
Аз разтвора на г-жа Стихийно бедствие бих пробвала, но трябва да си купя препаратите специално, за да го направя.

# 49
Мен ме е страх да си мия четките с обезмаслители, веро и т.н. Колкото и доре да се изплакнат след това, имам чувството, че нещо би остналао по тях, а такива препарати хич не искам до очите или кожата си.  ooooh!
Да, и мен ме е страх и за четките, и за лицето ми. Мельото е супер вредно, колкото и да изплакваш все нещо ще остане....  ooooh!
Lodsi, аз ползвам обикновен сапун за пране, купуван от ДМ. Преди за четките  за ФДТ използвах и Душ-олио, пак от ДМ, но сега с ръкавицата на Сигма изобщо няма нужда. Изключително си облекчих почистването и прането на четки с нея.

# 50
Аз с обезмаслител не бих пробвала. Като знам как се отразява на кожата ми ако забравя да сложа ръкавици, в никакъв случай не бих пробвала върху четки или поне не върху хубавите. Последно ги прах всичките с Perwoll за вълна. Идеално се изпраха и са супер мекички. Не ги кисна много, леко масажирам с пръсти и проверявам на дланта дали излиза някакъв цвят, като остане само чист препарат плакна, суша легнали и готово. Спирта го ползвам за спешни случаи, когато ми трябва да направя с една и съща четка повече от едно нещо, а цветовете/продуктите са несъвместими.

# 51
Мога да споделя за коя четка си мечтая

Аз си купих преди време четката на Шисейдо за ФДТ. Когато проучвах за нея установих, че има два варианта на тази четка, едната(тази от снимката) се продава в дрогериите в Япония и е по-евтин вариант с известни разлики от по- луксозната версия (която може да се купи от ФЮ например). Четката е много хубава и удобна за зоните под очите и около носа. Сега се чудя дали ми трябва тази на Диор, защото бях решила до си я купя, но след като попаднах на два-три случая със разлепени диорски четки се разколебах. Иначе имам няколко запланувани четки, все високобюджетни, които се надявам да притежавам един ден. Съзнавам, че са глезотия, но... знам, че няма да им устоя.
Между другото,  имам четката за пудра на Шисейдо, която е изключително-изключително мека. Явно качеството на техните четки е много добро, както би трябвало да се очаква. Незнам дали се предлагат в Бг обаче.

# 52
  • София
Най-много ползвам тези двете:

От тази на Coastal Scent бих си купила още една. Ползвам я ежедневно за дръпване на крайчето на молива, или за поставяне на сенки вместо очна линия.....абе най-най любима ми е.

# 53
Ниана много ти благодаря за информацията, ще внимавам когато дойде времето да си я купя  bouquet

# 54
  • на последния етаж
Може да сте писали, но ми е убегнало. От къде да си купя мрежички за главите на четките?

# 55
от бай-ин-койнс Simple Smile

# 56
Влизам с молба за препоръки от ваша страна.
Много невежа съм по отношение на гримирането, в частност - използването на четки.
Ежедневно използвам течен фон дьо тен, все по-често го заменям с ББ крем.
Нанасям с пръсти. Иска ми се да пробвам и нанасяне с четка.
Нужни са ми препоръки за бюджетна такава /10-15 лв/, от която сте доволни.
Склонна съм да закупя и комплект от четки, като в употреба ще влязат най-вече тези за ФДТ, пудра, руж/гледах сетове на Екотулс и на So Eco/.

# 57

chervenokoska_2, с този сапун успяла ли си да изпереш четки, които преди това с друго не си могла?
Сега погледнах в Ebay, шипинга е няколко пъти по-висок от цената на сапуна...

Този сапун е уникален. Премахва абсолютно всичко, а да се има предвид, че аз използвам много тежка(професионална) артилерия (върху мен и други хора). Направен е така, че специално да почиства дори маслени бои, запечено и да предпазва косъма. Подходящ е както за естествен, така и за изкуствен косъм. Не прави пяна като шампоан, но има пенене. Има доста клипчета, аз направо се родих с него (освен това мирише леко и свежо).
За шипинга не мога да коментирам, тъй като използвам превозвач за целта и оскъпяването не е голямо.

# 58
  • София
Благодаря! Намерих го с безплатна доставка до УК и ще взема един малък за проба Simple Smile

# 59
Дами, много ми се ще да се сдобия със стиплинга на Real Tehniques. Бихте ли ми споделили вашия опит и колко ви излезе? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт