Четки за грим-4

• 66 718
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
  • София
veselina_s_p, благодаря за ревюто на четките, много ми беше интересно и полезно!   bouquet

# 496
  • гр.Добрич
Някой да е поръчвал четките на Зоева, но до немски адрес, но с българска карта?

# 497
  • София
Дами, какъв разтвор ползвате за основно почистване на четките? За позабърсването  имам този на MAC, но ми трябва нещо повече. Особено за четката за ФДТ. Миех я с бебешки гел, но взе да ми изглежда не добре почистена. Спомних си, че говорехте нещо за масло, за по-добро разтваряне и капнах малко арганово (само такова имах). Какво излезе от уж измитата ми четка-не е истина! Говореше се тук за разтвори някакви-масло, сапун, веро... Не си спомням точно. Може ли някой пак да напише формулата?

# 498
  • гр. София
Специално четката за ФДТ аз лично я мия или с шампоан за дълбоко почистване или с гел за лице. С бебешки шампоан не мога да се справя.

# 499
  • София
Да, очевидно и аз така. Simple Smile Аз с бебешки, уж по нежно, дрън-дрън...Виж, за гел за лице не се бях сетила.  Peace

# 500
Специално четката за ФДТ аз лично я мия или с шампоан за дълбоко почистване или с гел за лице. С бебешки шампоан не мога да се справя.

Това е супер идея  Grinning Имам един гел за лице, който въобще не ми харесва за моята кожа. Поне ще го уползотворя за нещо, вместо да го изхвърля  Wink
Иначе четката за ФДТ, аз си я мия успешно със зеления бебешки Бочки  Peace Но съм забелязала, че си зависи от ФДТ. Някои стоят някак супер мазно върху космите на четката и нямат махане просто  Rolling Eyes Основния ми ФДТ, който ползвам - на МФ 3в1, пада с бебешки шампоан без проблем  Peace

# 501
Четките за фдт ги чистя със зехтин + веро (или някакъв по-силен шампоан). После пак ги минавам с разтвора на МАС. Colorstay е много брутален фдт и с други продукти се сваля доста трудно.

# 502
  • София
А как точно? Смесваш ли ги или търкаше първо с едното, после с другото?

# 503
Да, смесвам ги в една чинийка. Ето клипче на Мишел Фан, тя го показва метода https://www.youtube.com/watch?v=vVdciJkmb7o

# 504
Най-бързо и лесно изпирам четките си с измиващия гел на Билка с краставица и пъпеш мисля беше   bouquet

# 505
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Ей, за това не се бях сетила...  Peace
Иначе и аз ги мия с бебешки шампоан.

# 506
  • Австрия
Дами, какъв разтвор ползвате за основно почистване на четките?

Мия ги със сапун за четки. Измива ги много добре (дори и четката за ФДТ на shiseido със oстатъци от ФДТ Revlon Colorstay), а самият сапун е много мек и приятен. Ползвам също и Quick Change Brush Cleaner на bareMinerals, когато искам веднага да ползвам същата четка с друг цвят.. Всъщност, доста често (почти след всяко гримиране  Crazy) ги мия със сапун. Затова досега не съм ползвала нещо по-силно за дезинфекция, мисля, че няма нужда на този етап.

# 507
Всичките ми четки освен тези за фдт ги мия с професионалните ми шамоани и маски за коса. Особено при четки, които са с естествен косъм искам да знам, че космите са в перфектно състояние.
От както го правя има голяма разлика, не падат косми, не се накъсват и не загрубяват.

# 508
  • Sofia
И аз ги мия с пяната ми за лице - излиза всичко!  Peace

# 509
Всичките ми четки освен тези за фдт ги мия с професионалните ми шамоани и маски за коса. Особено при четки, които са с естествен косъм искам да знам, че космите са в перфектно състояние.
От както го правя има голяма разлика, не падат косми, не се накъсват и не загрубяват.

С хидратираща или с протеинова серия ги миеш?  Laughing Laughing  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт