Симптоми на цистит при чисти изследвания

• 5 275
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Понеже всички лекари, при които ходих до този момент, не успяха да ми помогнат, споделям проблема си тук с надеждата някой да знае нещичко по въпроса. Проблемът е следният - имам постоянни позиви за уриниране, както и болки зад симфизата (ниско долу), които продължават вече 4 месеца без да се влошават или подобряват. Пускала съм кръвни изследвания, стерилна и моментна урина, изследвания за ЧПВ и Кандида, гледана съм на ехограф и на рентген - всичко е чисто, няма микроорганизми, няма камъни и песъчинки, няма нищо нередно. Пила съм Изопринозин, Неоренал, Монурал, Невробекс Актив, Но-шпа, Папаверин Актавис, 5-Нитрокс, Ципрофлоксацин, Аугментин. Преди този случай години наред съм страдала от цистит редовно, с много по-остри болки, които минаваха като вземах Монурал. Сега уж симптомите са по-леки, но лекарите вдигат рамене и казват, че съм здрава, а мен ме боли. Моля за съвет!

# 1
Сега по-добре ли си? Имам сходен проблем, утре ми излиза МБ, имам 4 ехографа, нямам кандиди, нямам кисти и т.н., нямам силно течение. И на мен така ми казват, че съм здрава, а имам чувството, че яйчниците ми ще изпаднат през влагалището...

# 2
А изследвали ли сте микоплазма, уреаплазма и хламидии, за това се сещам.
 Освен това той цистита може да бъде не само инфекциозен....

# 3
А изследвали ли сте микоплазма, уреаплазма и хламидии, за това се сещам.
 Освен това той цистита може да бъде не само инфекциозен....

Не, никой не ми е казвал на мен.....изисках си 2 броя МБ + няклкото ехографа. Аз не мога да разбера ние ли като пациенти трябва сами да си пускаме изследванията??? Напряво откачам като ми изписват АБ "на око"  Sick

# 4
Ами сменяйте док, друго какво да кажа. За съжаление в София не познавам никой.
 Уреа- , микоплазма и хламидия е хубаво да се изследват, обаче се консултирайте с док. секрет ли ще се изследва, кръв ли....
Ето малко инфо
 Какви видове цистит има?
Скрит текст:
Какви видове цистит има?

Има различни видове цистит, някои от които с уникална етиология и терапевтичен подход:

Циститът може да бъде остър или хроничен. Острият цистит е остро неспецифично възпаление на лигавицата на пикочния мехур, при който симптомите възникват почти внезапно. Хроничният цистит е последица от недоизлекувано остро възпаление или е резултат на усложнение на други заболявания. При хроничния цистит симптомите са същите, както при острия цистит, но са изразени в по-слаба степен.

Освен от микроорганизми, възпалението на пикочния мехур може да се предизвика от различни други фактори като термични, химични, лъчеви, неврогенни, лекарствени, хормонални, паразитни, хламидиални и други. Към хронично прогресиращите цистити се отнасят и язвата на мехура, левкоплакия, интерстициален цистит, цисталгия.

Лекарствен цистит: голяма част от медикаментите се излъчват през бъбреците. Пикочният мехур е част от уринарния тракт и като резервоар на урината, която се отделя от бъбрека, неговата стена може да е подложена на вредното въздействие на някои от медикаментите. Примери за такива медикаменти са циклофосфамид, ифосфамид и други.

Хламидиален цистит: дължи се на хламидиална инфекция на пикочния мехур. Симптомите са подобни на тези при бактериалните цистити, но при микробиологичното изследване на урината не се изолират бактерии.

Трихомонален цистит: към паразитозите на пикочния мехур се отнася трихомоналния цистит причинен от Трихомонас вагиналис. При жените цистита обикновено е съпроводен и от симптоми на вулвовагинит, а при мъжете от симптоми на простатит. Трихомоналната инфекция трябва винаги да се лекува и при двамата партньори, независимо, че единия от партньорите може да няма симптоми.

Радиационен цистит: при лъчелечение на туморни процеси в областта на малкия таз може да се увреди необратимо и лигавицата на пикочния мехур. Най-честият симптом при радиационен цистит е хематурията - наличието на кръв в урината. Кръвозагубата може да бъде голяма и да доведе до развитие на хеморагичен шок. Пациентите, които са провеждали лъчетерапия и имат кръв в урината, трябва да се консултират незабавно с лекар.

Интерстициалният цистит е възпалителен абактериален процес с инфилтрация на цялата стена на пикочния мехур, което води до постоянно раздразнение. При пациентите с интерстициален цистит урокултурите са отрицателни. Не се използват антибиотици при лечението на интерстициалния цистит. Причината за интерстициалния цистит е неизвестна, макар че някои смятат, че заболяването може да бъде автоимунно (имунната система атакува на пикочния мехур). В напредналите стадии мехура намалява размерите си и се сбръчква, като симптомите на заболяването прогресивно се засилват.

Специфичен цистит - туберкулоза на пикочния мехур - причинява се от туберкулозните микобактерии, среща се рядко и най-често е усложнение на туберкулозата на бъбреците. Основните симптоми на туберкулозния цистит са често уриниране, отделяне на мътна урина, силна болка при уриниране, особено в края на микцията, задръжка на урина или инконтиненция и други. При всеки един упорит цистит, при който микробиологичните изследвания на урината са отрицателни, трябва да се мисли за туберкулозна инфекция.

Травматичният цистит е може би най-честата форма на цистит при жените и се дължи на травмиране на пикочния мехур, обикновено при необичайно силен полов акт. Това често е последвано от бактериален цистит с коли бактерии, които попадат от червата през уретрата в пикочния мехур. При сексуално активни жени най-честата причина за инфекция на пикочните пътища е от E. coli и Staphylococcus saprophyticus.

Хеморагичният цистит, може да се появи като страничен ефект на лечение с циклофосфамид, ифосфамид или след лъчетерапия. Радиационният цистит е една от формите на хеморагичен цистит. Няколко серотипове аденовирус се свързват с остър, самоограничаващ се хеморагичен цистит, който се среща предимно при момчетата. Той се характеризира с хематурия (кръв в урината) и обикновено вирусът може да бъде открит в урината.

Още за: Цистит: какви видове цистит има?
от framar.bg

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 11:40 от mama irina

# 5
Току що си взех МБ. Чиста е....Утре съм на вътрешен лекар в една клиника - ще правя ехо на корем и стерилна урина. Преди 20 дни имам ПКК + хормони на ЩЖ. Не че има нещо общо с цистита ПКК, но съм си направила труда да си пускам каквото се сетя. Като мине прегледа ще пиша пак, че моето всъщност не знам какво е - цистит не е типичен, бъбреци - не ми прилича на това, песъчинки - не знам  newsm78 Да видим каква гад ще изплува от урината

# 6
Изследвах микоплазми, уреаплазми и хламидии - всичко е чисто отново. Гледаха ме на ехограф - нямат забележки. Sad

# 7
Сега по-добре ли си? Имам сходен проблем, утре ми излиза МБ, имам 4 ехографа, нямам кандиди, нямам кисти и т.н., нямам силно течение. И на мен така ми казват, че съм здрава, а имам чувството, че яйчниците ми ще изпаднат през влагалището...

Нямам подобрение. Не се и влошавам. Направих микоплазми, улеаплазми и хламидии, също и трихомони. Всичко е чисто. Ехографията също не даде резултат. Вече ще станат 6 месеца откакто съм болна. Болките ми не са силни, но са постоянни. МБ също ми е чиста.

# 8
Много странно  newsm78

# 9
Днес бях на уролог, в петък пак съм на ехограф. Ако пак не открият нищо, се чудя дали да не отида на ЯМР. Ти по-добре ли си вече? Стискам палци!

# 10
Май съм по-добре. Не знам. Има дни, в които имам влагалищно треперене, болка или дискомфорт. Правих обикновена и стерилна урина. И двете абсолютно чисти.

Общи условия

Активация на акаунт