Ново от 2014 г, майчинството се изчислява 18 месеца назад-2

• 52 306
  • 378
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ами,според мен ти ще си на минималното обезщетение и за теб ще е все едно.От колко месеца се водиш на работа,колко месеца реално си отработила и на колко пари те осигуряват?

# 316
  • Пловдив
ще имам 10 месеца на 420лв (последните 10 месеца преди да родя); имам 2 месеца на 307лв - общо 12 стават и това е..

# 317
  • Пловдив
ще имам 10 месеца на 420лв (последните 10 месеца преди да родя); имам 2 месеца на 307лв - общо 12 стават и това е..

На минималното ще си-340 лв две години.Все ти е едно дали ще променят базата

# 318
  • Пловдив
Аз по принцип си мислих, че ще е минималното, но одеве ме хвърлиха в тъча, че щяло да бъде някаква сума от порядъка на 235лв newsm78 #Crazy  Някаква схема за изчисление ми спретнаха, с която излезе тази сума. Иначе схемата беше: събирам сумите за 12-те месеца и деля на 24 и това била сумата, която ми се полага. А сега (преди да пиша тук) се рових из разни неща и намерих информация, че се събират сумите за 12те месеца и за остатъка (в случая още 12месеца) се взима минималната работна заплата за съответната година и се дели на 24 и се получава сумата.  #Crazy newsm78 леле, дано нещо се разбра от тези обяснения, че даже като пиша и почвам да се обърквам ( с малкия човек съм станала много разсеяна и объркана, чак на моменти се чувствам тъпа - дори в момента  Grinning )

# 319
  • Пловдив
Аз по принцип си мислих, че ще е минималното, но одеве ме хвърлиха в тъча, че щяло да бъде някаква сума от порядъка на 235лв newsm78 #Crazy 

Да,възможно е да ти се получава тази сума при изчисленията,но няма да я получаваш нея,а минималното 340 лв.

# 320
Здрaвейте! Последният ми болничен преди мaйчинските беше до 14.10. Деклaрaциятa е предстaвенa нa 13.11. Когa трябвa дa пуснaт преводa. Кaк нaй - просто кaзaно се изчислявa обещетението. Всички осиг. се събирaт от 18 м. нaзaд и се делят нa 18 или? Тaкa и не ми стaнa ясно. Блaгодaря ви зa бързите и точни отговори.  

# 321
Здрaвейте! Последният ми болничен преди мaйчинските беше до 14.10. Деклaрaциятa е предстaвенa нa 13.11. Когa трябвa дa пуснaт преводa. Кaк нaй - просто кaзaно се изчислявa обещетението. Всички осиг. се събирaт от 18 м. нaзaд и се делят нa 18 или? Тaкa и не ми стaнa ясно. Блaгодaря ви зa бързите и точни отговори.  - Реално дневната ставка за периода на бременност и раждане вече е изчислена с първия болничен за бременност. В периода от 410 календарни дни тя няма да се промени. Превод ще получите след като се промени статуса от "обработва се" на "изчислен", т.е. като видите реално изчислена сума за даден месец.

# 322
Промените не виждам да са публикувани в Държавен вестник, та хайде без паника.
Ако влезе в сила, ти ще си по стария начин, тъй като 45-дневният ти започва през 2014.

но е приет законопроекта или греша?

# 323
  • СОФИЯ
Промените не виждам да са публикувани в Държавен вестник, та хайде без паника.
Ако влезе в сила, ти ще си по стария начин, тъй като 45-дневният ти започва през 2014.

но е приет законопроекта или греша?
Внесен е законопроект от МС, все още не е обсъждан в НС http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15087/ , но да, има предложение периодът на изчисляване да се увеличи на 24 м. Естествено няма мотиви за това и е ясно, че за някои жени обезщетението ще бъде по-малко като размер.

# 324
Имам един проблем да ми помогнете ако можете!На болничния са ми изяли една буква отмадреса може ли това да е проблем и нои да ми го върнат за проверка?Моля ви отговорете ми да за да мога да реагирам веднага!Благодаря много предварително!

# 325
  • Пловдив
На болничния са ми изяли една буква отмадреса може ли това да е проблем

не

# 326
Благодаря елфита ами и името са ми объркали вместо ивелина са написали ивепина това вече е проблем нали?ама и аз патка не съм си погледнала болничния от начало преди да го предам в фирмата?

# 327
Елфи дали е проблем "л"с"п"  в името направо ми стана толкова нервно че нямам думи и тази бременност хептен!

# 328
  • Пловдив
Е,вече името е проблем.Утре отиди да ти го корегират.Няма защо да се ядосваш

# 329
Мами, бременна съм, терминът ми е за 13 февруари, имам стаж само 5 месеца, ще ме освободят от работа 7 дни преди да излезе 45 дневния ми болничен, но след това могат да ме регистрират, като земеделски производител, да плащам осигуровки още 7 месеца и след това да започна да получавам майчинство 340 лева,  та въпросите ми са ще получа ли пари за предстоящите ми болнични, и ако може да ме посаветвате какво мога да направя за да стане най - добре за мен?

Общи условия

Активация на акаунт