Ново от 2014 г, майчинството се изчислява 18 месеца назад-2

• 52 370
  • 378
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
За осигуряване на 4 часа каква сума се взима при майчинство?

# 76
  • Пловдив
За осигуряване на 4 часа каква сума се взима при майчинство?

Колко ще ти е голямо майчинство ли питаш????
Зависи от осигуровките ти 18 м назад.Пък и осигуряване на 4 ри часа нищо не значи.Сумите на осигуряване са различни

# 77
здравеите аз трябва да изляза болни4ен през април и сам самоосигуряващо се лице.
вьпроса ми е трябва ли да си платя и за април или не да, трябва
samo zdravna ili palna osigurovka

# 78
Здравейте!
Случаят ми е следния:след първата бременност бях по майчинство в периода 2008-2010,след което използвах и платената и неплатена отпуска.След това напуснах работното си място и бях за няколко месеца на борсата през 2011,като след борсата имам и 2мес.на друго работно място.От 08.2011 до момента не съм работила на трудов договор.В момента съм бременна и въпросът ми е при възможност да ме назначат на трудов договор със заплащане на осигуровки от моя страна за съответната позиция на работодателя,ще получавам ли изобщо майчинство?

# 79
  • Пловдив
Здравейте!
Случаят ми е следния:след първата бременност бях по майчинство в периода 2008-2010,след което използвах и платената и неплатена отпуска.След това напуснах работното си място и бях за няколко месеца на борсата през 2011,като след борсата имам и 2мес.на друго работно място.От 08.2011 до момента не съм работила на трудов договор.В момента съм бременна и въпросът ми е при възможност да ме назначат на трудов договор със заплащане на осигуровки от моя страна за съответната позиция на работодателя,ще получавам ли изобщо майчинство?

Да,ще получаваш

# 80
Благодаря за бързия отговор!
Понеже не уточних:ако в момента ме назначат на въпр. трудов договор ще имам 6м.преди раждането,останалите месеци до 18 от общия ми трудов стаж ли ще се вземат?В моя случай майч. ,което ще получавам евентуално за какъв период ще е и в какъв размер?
Ако съм задала ? си неправилно,моля за извинение!Не съм компетентна,а чувам най-различни теории!

# 81
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор!
Понеже не уточних:ако в момента ме назначат на въпр. трудов договор ще имам 6м.преди раждането,останалите месеци до 18 от общия ми трудов стаж ли ще се вземат?В моя случай майч. ,което ще получавам евентуално за какъв период ще е и в какъв размер?
Ако съм задала ? си неправилно,моля за извинение!Не съм компетентна,а чувам най-различни теории!

Ще получаваш 2 г майчинство.Базата ти е 18 м назад от 45 дневния ти болничен преди термин.Месеците,през които си безработна или на борсата в тези 18 м ги взимат на МРЗ в онзи момент.Ти скоро не си работила и ще взимаш 2 г по 340 лв.Да работиш 6 м преди 45 дневния е много,един ден е достатъчен.Ще се набуташ и много с осигуровки.Вариант ти е да отработиш няколко дни и да излезеш в болничен докрая

# 82
Здравейте, бременна съм в 9 г.с. Имам общ трудов стаж около 3 години. От 7 месеца съм на трудов договор по заместване, титулярката има още 14 месеца майчинство (мисля де).  Как е най-добре да постъпя? Да ме назначат на постоянене трудов договор наши познати или да си остана там където съм? Какво ще получавам ако остана там и колко време? Благодаря ви предварително!

# 83
  • Пловдив
Здравейте, бременна съм в 9 г.с. Имам общ трудов стаж около 3 години. От 7 месеца съм на трудов договор по заместване, титулярката има още 14 месеца майчинство (мисля де).  Как е най-добре да постъпя? Да ме назначат на постоянене трудов договор наши познати или да си остана там където съм? Какво ще получавам ако остана там и колко време? Благодаря ви предварително!

Остани на това място да завръщане на титуляра.Жената може да не се върне доста време,ако ползва 11 те месеца неплатен.Ако тя се върне,ще те назначат познати

# 84
  • В полите на Пирин планина
здравеите аз трябва да изляза болни4ен през април и сам самоосигуряващо се лице.
вьпроса ми е трябва ли да си платя и за април или не да, трябва
samo zdravna ili palna osigurovka

Ако целия месец си в болничен, то само здравна. Ако има и дни без болничен - пропорционално на работните дни - всички дължими осигуровки.

# 85
  • Бургас
Благодаря за отговора,Елфита.Да,ако осиг. са минималните за 4-ов раб. ден?

# 86
  • Пловдив
Благодаря за отговора,Елфита.Да,ако осиг. са минималните за 4-ов раб. ден?

ако 18 м преди 45 дневния си така или в тази база имаш безработни месеци,ще взимаш 2 г по 340 лв

# 87
Здравейте и аз искам да попитам нещо,че хич ме няма по тези неща.Честно казано съм си като индианец.
Бременна съм в 4 месец и ще раждам септември,но последните две години не съм работила почти.
Имам работено от последните две години три месеца от септември до декември 2012г и това е.Назад в годините иначе имам стаж,но той не се зачита доколкото разбрах.Нямам здр. осигуровки прекъснати са,та предполагам няма да взимам майчинство.Никакво ли няма да мога да взимам или ще мога да взимам някакво?
Благодаря предварително и се извинявам за тъпите въпроси,но нищо не разбирам  Embarassed

# 88
  • Пловдив
Никакво ли няма да мога да взимам или ще мога да взимам някакво?

Намери фирма да те назначи няколко дни преди 45 дневния ти болничен.Така ще взимаш 2 г по 340 лв
Ако останеш безработна и доходът на човек ви е под 350 лв бруто,ще имаш право на социално майчинство 100 лв на месец за една година+други помощи

# 89
Благодаря много   Hug ще търся значи някой да ме назначи формално

Общи условия

Активация на акаунт