Ново от 2014 г, майчинството се изчислява 18 месеца назад-2

• 52 381
  • 378
  •   1
Отговори
# 90
благодаря за отговора а имате ли представа до колко време изплащат 45-дневния болни4ен аз ще изляза на 1.05

# 91
  • Пловдив
благодаря за отговора а имате ли представа до колко време изплащат 45-дневния болни4ен аз ще изляза на 1.05

Крайния срок за представяне в НОИ е 15 ти юни.От там НОИ имат 15 работни дни,за да ти платят дните от май.Обикновено по-рано.Изплащат се месец за месец болничните

# 92
извинявам се за невежеството но  до колкото разбрах веднага мога да подам болни4ния(дори на 2.05) и да ми го изплатят до 15 дни така ли .

# 93
  • В полите на Пирин планина
извинявам се за невежеството но  до колкото разбрах веднага мога да подам болни4ния(дори на 2.05) и да ми го изплатят до 15 дни така ли .

Да, може  Peace

# 94
Здравейте!Имам следния въпрос-в момента получавам майчинство за втората година за първото си дете,то ще навърши 2 г. Януари!Бременна съм в петия месец и второто дете трябва да се роди август докато съм в първото майчинство -Ще спрат ли да ми изплащат майчинството за първото? И в какъе размер ще е майчинството за второто?Подават ли се по -специални документи -в такъв случай?

# 95
  • Пловдив
Здравейте!Имам следния въпрос-в момента получавам майчинство за втората година за първото си дете,то ще навърши 2 г. Януари!Бременна съм в петия месец и второто дете трябва да се роди август докато съм в първото майчинство -Ще спрат ли да ми изплащат майчинството за първото?от 45 дневния за второто нататък ще получаваш обезщетение за второто дете,което ще е в размера на първото,ако това е по-изгодно за теб+170 лв майчинство за първото дете докато направи 2 години  И в какъе размер ще е майчинството за второто?Подават ли се по -специални документи -в такъв случай? не,няма нищо по-специално.стандартните за твоя случай-с 45 дневния попълваш и подаваш в работата прил 12 и прил 4

# 96
Много Ви благодаря!

# 97
Здравейте, бременна съм в 9 г.с. Имам общ трудов стаж около 3 години. От 7 месеца съм на трудов договор по заместване, титулярката има още 14 месеца майчинство (мисля де).  Как е най-добре да постъпя? Да ме назначат на постоянене трудов договор наши познати или да си остана там където съм? Какво ще получавам ако остана там и колко време? Благодаря ви предварително!

Остани на това място да завръщане на титуляра.Жената може да не се върне доста време,ако ползва 11 те месеца неплатен.Ако тя се върне,ще те назначат познати

Благодаря ти много!

# 98
Здравейте и предварително много благодаря за отговора! Голяма помощ сте за неориентираните счетоводно бъдещи мами!
Бременна съм с термин средата на ноември Simple Smile. До края на юни  2013 съм осигурявана по трудово правоотношение и имам повече от 12 м трудов стаж. От юли 2013 насам не се осигурявам за общо заболяване и майчинство (работя като  учителка в родителски кооператив и ми плащат на ръка). Въпросите ми са: Правилно ли съм разбрала, че ще имам право на минималния размер обезщетение за майчинство, ако продължа да не се осигурявам? Трябва ли да си намеря фирма да ме наеме 45 дни преди термина или върши ли ми работа да се регистрирам като самоосигуряващо се лице? Ако сега например си намеря фирма, която да ме наеме или се регистрирам като самоосигуряващо се лице, ще мога ли да си "вдигна" размера на обезщетението за майчинството или не защото имам "дупка" последните 18 месеца?

# 99
  • Пловдив
Правилно ли съм разбрала, че ще имам право на минималния размер обезщетение за майчинство, ако продължа да не се осигурявам? Не,нямаш право,защото се водиш безработно лице.За тях е предвидено социално майчинство 100 лв на месец за една година и то само ако дохода на човек е под 350 лв бруто Трябва ли да си намеря фирма да ме наеме 45 дни преди термина или върши ли ми работа да се регистрирам като самоосигуряващо се лице? и двете вършат работа.ако избереш второто,трябва да си на високия процент с фонд ОЗМ Ако сега например си намеря фирма, която да ме наеме или се регистрирам като самоосигуряващо се лице, ще мога ли да си "вдигна" размера на обезщетението за майчинството или не защото имам "дупка" последните 18 месеца? за задни месеци не може да внасяш.може от сега нататък да се осигуряваш на нещо високо,но няма смисъл.само ще наливаш осигуровки

# 100
Искам да попитам дали от 1-ви когато излизам болничен-45-дена преди термина мога да си взема 6 месеца болничен преди майчинството и ще ми повлияе ли на майчинството като сума

# 101
  • Пловдив
Искам да попитам дали от 1-ви когато излизам болничен-45-дена преди термина мога да си взема 6 месеца болничен преди майчинството и ще ми повлияе ли на майчинството като сума

Искаш преди 45 дневния да си вземеш 6 м болничен за общо заболяване ли?От твоя въпрос се разбира друго.
Болничният по време на бременността се отразява на обезщетението,ако 18 м преди него не си осигурена на една и съща сума

# 102
Някои ми беше казал че имам право на 6мес болничен но не преди 45-тте дни

# 103
  • Пловдив
Някои ми беше казал че имам право на 6мес болничен но не преди 45-тте дни

Нали ще си в болничен от 45 дневния преди термин.Как да си в два болнични едновременно?                       

# 104
  • В полите на Пирин планина

Честно казано нищо не разбрах  newsm78
От кога излизате "майчинство", а от кога в болничен 45 дни преди термин? И какъв болничен "преди майчинство" - за общо заболяване ли? Кога ще ползвате такъв?

Общи условия

Активация на акаунт