Домакини-25/Да посрещнем Коледа и 2014 с надежда за сбъднати мечти

• 33 343
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
J_M_M, да се оправя бързо момчето ти и приятно изкарване на партито!

Като спомена Тити за печени картофи, незнайно защо си представих цели картофи, та по този повод се сетих да посетя за надупени картофи, много ги обичаме у нас.  Grinning

# 76
Привет, красавици! Минавам Много набързо, дори нямам време да ви прочета. Не знам следващите две седмици дали ще имам нет, искам да ви пожелая весели празници! Дано следващата година е изпълнена със здраве, спокойствие и разбирателство в домовете ви и мир в душите ви!

# 77
  • при късмета
Смърфи, приятно изкарване, весели празници и много щастие и късмет през новата година  Hug и после искаме снимки
Джейми, дано се оправи детето за празниците!
Виви да се оправяш бързо
Благодаря за картичките на Хортензия и Ста ди  Hug
Много обичам пуешко, особено бутче, а цяла пуйка ако направя ще я ядем седмица. Виждала съм пуйка 15 кг. На Коледа обикновенно сме на свински или телешки пържоли с гъби и топено сирене. +каквото ни хрумне на момента.
Чудя се, ако направя тестото за меденките и не ги правя кръгли да ги слепвам после, а ги направим на разни формички - мечета, елхички и т.н. дали ще стане?  newsm78 В смисъл колко меко е тестото да не се разлеят и да станат безформени като се пекат?
Шефа си иска формичките от бисквитите.

# 78
  • София
Момичета, благодаря ви за пуснатите клипчета. Ориентирана съм и смятам,  че ще се справя. Не ми е проблем пълненето, ще я бъде с ориз + гъби, а как ще стане изпичането,.. да не е сурова.  newsm78 Ще внимавам. Людачка, нямам толкова голям плик, все са за пилета иначе това е добра идея.  Да, ще бъркам под кожата с овкусено масло  + зеленилки някакви, пък ще я видим.
Моренка,  не обичам много да питам из темите.  Мнение само от вас мога да взема.
Сега започвам баклавата или най-късно утре сутринта. Приготвих 350-400 г масло, 300 орехи, кори, лимон, захар.  Чудна я правя.
Много готвене , много нещо, а и няма кой с нищо да ми помогне. Да ви кажа тази година за Бъдни вечер се изхитрих и купих 2 буркана сварен боб. Той ще е за салата  и с част от него ще напълня и сухите чушки, само да нарежа праз лук и съм готова. Хубав- лош, това е положението. Не ми стига времето , а и багаж имам да подреждам...   на 30.12 пътуваме и ей такава ще стана.  #Crazy Разногледа. А и на Коледа сутринта трябва да скоча до църквата. Никога не пропускам службата.
...... Ако може утрешния ден да замръзне в 8:00ч и така 24 часа , ама няма да се получи в 16 ч трябва да сме отпътували  не знам как ще се оправя .
Не само утрешния, а няколко дни напред.  Simple Smile
Смърфи, на теб приятно! Да сте живи и здрави и една прекрасна Коледа да имате. Цун-мун по муцун!  Heart Eyes
До момента съм получила само две картички, но това не  е толкова важно, важното е вие да сте получили моите , защото нали знаете че ви    love001
Стига сте боледували, да оздравявате веднага!! Заповед! Пазете се!
Какво още, ами не се сещам.
Пак ще дойда да ви погледна!  Heart Eyes

# 79
Ма ко моята пуйка е 4 кг.
Ако ни писне прасвам остатъка във фризера и все ще го измисля какво да наготвя.
Ние правихме Меденки с формичките от пластелина.Измих ги и вече ще се ползват за това.пластелина отдавна го изхвърлих.
Не се разляха.Но ми станаха някак твърди.Слепих ги вчера.Днес са още твърди.
Смърфи,Марче весело пътуване.Ще чакаме снимки и разкази Simple Smile
Морена да взех специални малки картофчета.

# 80

Добро утро .
marchеva14 продават и големи пликове , има един вид които са 55 или 6 малки + един за пуйка , аз редовно такива купувам , иначе цяла пуйка не съм правила че много големи ги отглежда мама и няма толкова място във фризера за цели Simple Smile
Виж бройлери имам , даже миналата година един 5 кг  обезкостих и пълних.Снощи опекох кошницата , ама нещо не ми харесва и сега замесих ново тесто, да я преправя.Ставам да я оформя

# 81
Добро утро ,Джейми   тенкс  за кафето .
Снощи  през  няколко часа  изпих  2  фервекса,  ами Тити, аз като съм  м-во и ми се губят  понякога кой ден сме . Mr. GreenСлагам си капки за нос Виброцил .Кашлицата като че ли   поспря, ще видим.
Сега ще правя списък   ,довечера  мм  ще ходи  да пазарува .
ММ снощи  се  пребра  с армагани  по  1 плик  за  дребчовците пълен с многооо лакомства, един буркан мед  /захаросан/ домашно вино и ракия. Mr. GreenТорбите с лакомствата ги скрих и тях към  елхата с подаръците ,ще  сложа.
Аз  ще  правя  боб, сарми,питка, тиквеник, баклава,абе ще гледам по-малко,че един ден ще ми трябва само готвене.
Днес  ще  правя  мусака, за Коледа  пуйка няма да е,ще сме на пържолки с кюфтета и кебапи, може  и да се  пробвам торта да направя, казаха ми  една лесна  рецепта  за торта  с цедено кисело мляко и сладко с готови блатове . Mr. Green

# 82
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Тити, да не си ги попрепекла меденките, щом са ти твърди? И сложила ли си при тях разрязана ябълка?  
Те трябва да се пекат до преди да порозовеят, щом ги усещаш, че са готови, тъкмо преди да порозовяват - вадиш. 

Вивка, аз на 23ти готвя боба и завивам сармите, които пека на 24ти на бавен огън, а тях като извадя от фурната - мушкам питката. Simple Smile  Разпредели си готвенето за двата дни.  Simple Smile
Торта правя за НГ.

Аз днес съм почти екстра, вчера цял ден ме тормозеше главоболие, освен мижавите хрема и кашлица. Взимах ефералган само.

# 83
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро, девойки.

Днес съм отредила да бъде ден на плащане на сметки.

Ще трябва да купя и малко плодове. Няма да готвя тук, защото ние от мноого години бъдни вечер се събираме в моят дом при мама. Е, три стола вече са празни на трапезата, оредяхме, но докато тя е жива ще ни събира и ще сме там. После... после никой не знае. Но това при нас е традиция. Събираме се, готвим заедно- аз, тя и снахата и това е ...всъщност беше най-хубавият ни празник. Тази година ще е просто една вечеря и на другия ден в много ранни зори трябва да тръгнем, защото детето ми е на работа. Ние с него решихме, че Коледа и Нова година няма да празнуваме тази година и още на другия ден след Бъдни вечер започваме хранене по таблицата, която излезе от теста. Така че няма да има сладкиши, торти и тежки трапези...

# 84
Добро утро!
Благодаря за кафето.
Мари,аз съм си правила този тест 2 пъти и съм го спазвала,свалят се кг,а и се чувстваш много добре,защото са само храни подходящи за твоя организъм.
Ние ще сме си вкъщи за празниците(то къде и да сме с бебе,че и беше болен). Казала съм на роднините,който иска да заповяда. Мисля за Бъдни вечер да направя бял боб и сарми,а за Коледа най-вероятно някакви пържолки.Утре ще отидем с ММ да напазаруваме и ще решим.
За подаръците- вчера ходихме в едно фото и облякохме Гого като джудже. За всички баби и прабаби ще има по един календар.
За Гого мислехме да вземем играчка,но всички са му подготвили такива,че се чудя дали да не му вземем едно хубаво зимно яке.Имаме космонавт,но много се изпотява в него.Може би е за по-сериозни температури.
Вио,радвам се,че сте вкъщи вече и свиквате едни с други!

# 85
  • Талант на 2012,2013 г.
Sta_di, благодаря ти за това, което сподели за теста. За нас е от голямо значение. Аз ще се храня почти като него с изключение на кафето , което ще си приемам със захар и мляко, защото той и това не може да приема. Но пък има много неща, които може така че мисля, че ще се справим. В името на здравето. Hug

# 86
  • Sofia
Успех, Мари, ще се справите!  Hug

# 87
Имам смс от Еконт, чакам мъжа ми да ми донесе пратката. Умирам от нетърпение да видя какво сте ми изпратили, после ще снимам и ще кача снимки.

# 88
Добър ден, красавици!
Благодаря за кафето.
Днес времето е супер. Грабнах количката и с малчо ходихме на кафе  Heart Eyes Преди малко се прибрахме. Сложила съм едни сърми да се варят. Да видим дали ще ги докарам. Много ги обичам, но не ми се получават винаги. Иначе нищо ново. Чакат ме три перални дрехи за гладене, ама нещо май няма да ми се получи днес. Довечера ще излизаме с ММ (не сме били навън вечер от три месеца). Ще дойде детегледачката да спи в нас и така. Дано да си изкараме добре и да успеем да си поговорим сериозно, защото много неща се събраха и вече не мога да мълча. Трябва да си излея душичката. МРЪН!
Марѝ, сега се сетих, че майка ми си прави такъв тест скоро. Ядеше само подходящите за нея храни и за един месец без никакви усилия и ограничения в количество на храната смъкна два килограма. Дано да свикнете лесно.
Вио, сигурна съм, че ще ти хареса изненадата  Heart Eyes
Стади, и ние като вас ще сме вкъщи. С бебчо къде да се мъкнем... Ние му взехме боди червено като костюма на Дядо Коледа, ще кача снимки като направим. Нали ще ни покажеш и вашето джудженце  Heart Eyes
Марчева, би ли ми дала рецептата на твоето реване? Моля   bouquet
Трябва да ставам, много целувки на всички, няма да успея да си допиша поста. Цун и до скоро!  Hug

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 13:51 от *SK*

# 89
  • при късмета
Здравейте,
правихме меденки с шефа, ама той на средата ме заряза да ги довършвам сама. Не знам кое не е било наред, но тестото ми беше много меко и сега са си меки, няма да чакам да омекват  Laughing но пък на вкус са много хубави. Половината вече са история.
Мари казват, че има ефект храненето според тия тестове. Дано и при вас да се получи. Не за отслабване, просто за регулиране на организма.
И ние правим календарчета всяка година на детето. Аз си ги събирам. Даже на едно място намерих да не ги правят снимките на обикновенна хартия, а после ламинирана, ами са вградени, като нормалните календарчета.
И ние ще сме вкъщи по празниците.
Мъжа ми нещо е много напрегнат в последно време. Тормози се за нещо в работата и той не знае какво точно се мъдри и никой не казва. Ако ни секне единствения доход не знам какво ще става. Дано е само в неговата глава. До сега никога не му се е случвало да работи в напрегната среда, м/у хора, а не да не е напрегната работата. Дано всикко е наред и само да му се струва.
Оплаках се

Общи условия

Активация на акаунт