Електронни четци - XII

• 61 623
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Ясмина, да не би да е някакъв скан документа?

Не, epub е. При книгите, свалени от сайта на Амазон, се разпознава езика. А при тези от интернет ми извежда, че не е разпознат езика.
Е как Киндъл чете epub?
Аз имам книги от нета и си ги разпознава добре.
Сега ми е сменен речника, но не вярвам да има някаква разлика.

Имах предвид, че е свалена като .epub, а после Calibre я конвертира при прехвърлянето.

Със стария ми Kindle keyboard го нямаше този проблем.  Thinking

И на мен ми се е случвало с една-две книги свалени от Амазон. Уж калибрето го форматира в epub, но реално файла не е "редактируем", т.е всяка страница е като снимка. Дори като отвориш книгата с калибрето.
Мисля че е заради някаква защита, но така и не намерих решение, понеже както казах ми се случи само един-два пъти и не съм се занимавала. Иначе аз съм с Kindle keyboard.

# 661
  • Варна

И на мен ми се е случвало с една-две книги свалени от Амазон. Уж калибрето го форматира в epub, но реално файла не е "редактируем", т.е всяка страница е като снимка. Дори като отвориш книгата с калибрето.
Мисля че е заради някаква защита, но така и не намерих решение, понеже както казах ми се случи само един-два пъти и не съм се занимавала. Иначе аз съм с Kindle keyboard.

E, ако е като снимка няма да мога да маркирам определена дума, нали? А аз мога.

# 662
Имам въпрос относно Киндъл Пейпъруайт. Когато маркирам дума от книга на английски, свалена от Интернет, Киндъл не разпознава, че е на английски и съответно не дава обяснение от речника. Този проблем го няма, ако отворя "Гордост и предразсъдъци", която си беше на устройството.
Имам стандартния речник на Oxford, не съм инсталирала друг.
Като го отвориш с Калибре, разгледай метадата-та (заглавие, автор и т.н.) и виж дали е сетнат/определен езика. Отиваш на файла ->десен бутон на мишката->едит метадата->едит метадата индивиджуали ->избираш езика от падащото меню->сейфаш. Всичко това на моби-то.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 13:24 от .Ели.

# 663
Момичета,искам да си поръчам киндъл 4. Виждам, че в немския амазон е най-изгоден,но искам да попитам дали има възможност менюто да е на английски /тоест за избор на език/?

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 09:54 от kgg

# 664
Езикът се определя при първоначалната настройка, но можеш да го поръчаш само с превозвач от Германия  Peace

# 665
Момичета,искам да си поръчам киндъл 4. Виждам, че в немския амазон е най-изгоден,но искам да попитам дали има възможност менюто да е на английски /тоест за избор на език/?
Да, когато го включиш ти дава избор на език. Simple Smile Моят е точно този.

# 666
  • Варна
Имам въпрос относно Киндъл Пейпъруайт. Когато маркирам дума от книга на английски, свалена от Интернет, Киндъл не разпознава, че е на английски и съответно не дава обяснение от речника. Този проблем го няма, ако отворя "Гордост и предразсъдъци", която си беше на устройството.
Имам стандартния речник на Oxford, не съм инсталирала друг.
Като го отвориш с Калибре, разгледай метадата-та (заглавие, автор и т.н.) и виж дали е сетнат/определен езика. Отиваш на файла ->десен бутон на мишката->едит метадата->едит метадата индивиджуали ->избираш езика от падащото меню->сейфаш. Всичко това на моби-то.

Гледах, гледах, но език никъде не видях да се указва.

# 667
Гледах, гледах, но език никъде не видях да се указва.

# 668
  • Варна
Ели, благодаря много.   bouquet Версията ми на Calibre беше стара, направих ъпдейт и сега виждам тази опция. Всичко се оправи.

# 669
Благодаря за отговорите !В очакване на 2 броя от немския амазон.Сега остава да чета по темите, за да се ориентирам и евентуално пак да питам   bouquet

# 670
И аз имам киндъл 4.проблема е обаче че освен моби,друго не отваря.Някакви предположения на какво се дължи?  bouquet

# 671
И аз имам киндъл 4.проблема е обаче че освен моби,друго не отваря.Някакви предположения на какво се дължи?  bouquet
А какво друго освен моби очакваш да отваря?  Wink С какво си пробвала? Би трябвало да отваря и тхт и пдф, друго - не.

# 672
А какво друго освен моби очакваш да отваря?  Wink С какво си пробвала? Би трябвало да отваря и тхт и пдф, друго - не.
Ами именно тхт и пдф.Но не отваря нито на английски, нито на бг, ни маймуница ..

# 673
Какъв формат са тези, които не ги отваря?
Има една програма Calibre - слагаш си я и с нея за няколко секунди всеки формат става в моби.

# 674
Имам Calibre.
Просто се дразня,при положение,че като го купих казаха, че чете пдф и тхт. Пробвала съм директно на него да свалям с тези формати, но ми изписва, че не може да се  отварят.И се чудех в мен ли е грешката... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт