Августовски мами много се вълнуват, за коледен подарък сърчица ще чуят

• 28 571
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
маймунка33,съвсем нормално е да не се вижда в 6г.с.(5с.4д.), особено ако са те гледали с коремен. Бъди спокойна и изчакай следващия преглед. При мен едва вчера ме гледаха с коремен, защото и предния път се видя, но не както трябва и в ранна бременност разчитат на вагинален, а на прегледа в 6г.с. като при теб имах само сакче Simple Smile Бъди спокойна и честита двойна радост!

# 286
  • Точно където трябва
Аз пък се връщам от лекар - растем си и това е.  Grinning С какво по-добро може да започе деня!

# 287
Аз съм в 9 г.с. и моят гинеколог ме записа за ЖК.

# 288
  • София
Здравейте отново. Неприятен въпрос имам, но това е живота. Днес почина бабата на съпруга ми, той хвръкна да урежда нещата...и сега седя и се чудя, може ли да отида на погребението утре. Искам да съм до мъжа ми, обичах бабата. Отделно още никой не знае за бременността ми, освен сестра ми

# 289
  • Точно където трябва
Аз мисля, че ако искаш може да отидеш. Няма логична причина да не може да го направиш. Освен ако няма някое поверие, но не съм чула такова.

# 290
  • София
Добро утро момичета,

Вчера говорих с вуйчо ми, който е лекар-ембриолог. По негов съвет утре и в понеделник ще пусна ЧХГ. Записах си и час при д-р Стратиева в МЦ "Света Петка" за сряда. Ако ЧХГ-то  пада е възможно да не стигна до прегледа, но поне имам план.

# 291
Здравейте, мили момичета! Честита Нова година!!!  Hug
Искам да пожелая на всички ни една невероятна година, изпълнена с много здраве, щастие, сбъднати мечти и безброй незабравими могове!  Hug

green_dawn, стискам палци много!  Praynig Дано се окаже фалшива тревога  Hug

tan4etok11, моите съболезнования  Praynig  Според мен остани си в къщи, запали свещичка и си спомни всички хубави моменти, които си преживяла с жената. Сбогувай се с нея мислено. А на гроба можеш да отидеш някой от следващите дни и пак да отдадеш почит! (една приятелка, която беше в твоето положение, беше постъпила така). Прегръщам те!  Praynig

маймунка33, не се притеснявай, според мен всичко е в рамките на нормалното! Стискам палци и на двете сакчета.  Hug

Момичета, и аз вече нямам търпение да отида на преглед! Живот и здраве другият петък, 10.01! Praynig Моля се, всичко да е наред и с двете ембриончета  Praynig Понякога ме хващат лудите, по време на празниците ми идваха разни идеи да звъня на моята гинеколожка за преглед- просто ей така, да видя дали всичко е наред и да съм по-спокойна. Слава богу се възпирах... Но вече нямам търпение!

Прегръдки на всички!  Hug  bouquet

# 292
И аз се връщам от непредвиден лекар.
Такъв стрес преживях тази нощ, че не знам как не получих инфаркт. Късно вечерта малко ме присви ниско долу стомаха и доста силно кръста. Проверявам - на хартията имам леко кафеникаво зацапване и направо изтръпнах. Септември месец направих спонтанен аборт точно по това време, който започна с леко розово зацапване.
Зацапването понамаля за час - два, днес сутринта почти нямаше следа.
Лекарката, която ми установи бременноста беше със запълнен график, но веднага ме прие. За наше щастие се видя ембрион и пулс, отговарящ на 8-ма седмица, добре закрепен и без видима причина за зацапването.
green_dawn, Късмет! Hug Praynig

# 293
Nell, настръхнах, докато те четях.  Hug
И аз имах подобна ситуация вчера, надявам се всичко да е наред.
Грийн, стиснати палчета.  Peace ЧХГ е истинския тест.
Приятен ден момичета.   bouquet

# 294
  • София
green_dawn, и аз стискам палци!  Praynig Много се радвам, че си взела нещата в свои ръце, търсиш друго мнение и не чакаш!!! Много-много искам нещата да ес окажат едно недоразумение!

tan4etok11, не ходи на погребението!!!!! Това, че си обичала бабата сега не е най-важното. Както те посъветваха по-нагоре, има начин да засвидетелстваш почитта си по-нататък. Погребението е много натоварващо изпитание, не е за бременни жени. Отворени или затворени ковчези, плакане на хора, стоене прав, вървене и пр. Не ти е мястото там. Аз когато ходих на погребението на баба ми, майка ми изрично ме спря и насаме ме попита - нали нямаш съмнение да си бременна, защото иначе оставаш тук! Не мога да опиша какво преживях да изпратя толкова близък човек! Не ходи! Измислете оправдание, ангажимент, но не ходи!

# 295
  • Навсякъде и Никъде
Здравейте момичета,явно повечето от нас получават такива зацапвания към 8,9г.с.Като говорих с моя док той каза ,че не е повод за притеснение в тези седмици се оформяла плацентата и от там е зацапването,разбира се да не е обилно пази Боже.А болките от нарастването на матката, нали порастват  човечетата,но е нормално да се притесняваме.
tan4etok11 и на мен се наложи да присъствам на толкова неприятно събитие,но бях само в дома на изпращането ,наистина е стресиращо и по добре си го спести мое мнение.
Момичета какво правите със свободното си време,аз направо се побърквам.Чета книги на компа пред тв ,но изкукуригвам,дайте идеи

# 296
Green_dawnq  Hug толкова ти се радвах за трите жълтъчета, дано поне някое да се е задържало.  Sad

Уф след всички отписали се момичета започна да ме стяга под лъжичката и да ме хваща параноя. Май няма да издържа за нов преглед, чак края на месеца.
При мен напоследък е много странно с прилошаването. Няколко дни ми е много зле. По цял ден ми е страшно лошо и нищо не мога да хапна. И след това няколко дни се чувствам супер. Не ми е лошо, ям си стабилно и дори не ми се спи толкова. Дали поотминават ранните симптоми или просто организма ми го приема различно в различните периоди.  Crazy

Момичета не се притеснявайте, когато бебчето отговаря на по ранна седмица а по календар трябва да е по късна. Това е абсолютно нормално. Лекарят не знае, кога точно сте забременяла и кога ви е била овулацията. Термина се изчислява на база цикъла а не датата на зачеване. Щом расте значи си е добре. На мен с първата бременност бебето изоставаше от термина с 10 дни и нямаше проблем. Сега пак е така - 10 дни разлика от линийката. Просто съм с късна овулация.  Wink

Моята наблюдаваща генеколожка ще ме запише за ЖК чак към 12-13 с.

eli70o0 честити две жълтъчета. Благородно завиждам на момичетата с близнаци, защото това ми е детската мечта, но не ми е било писано.

# 297
Wafi  и аз съм същата, има дни в които ми е адски зле и други, в които се чувствам супер! Явно е до организъм. Вчера ме гледаха и всичко беше ок.   Hug

# 298
wafi и аз съм така с гаденето. Няколко дни ми е много лошо и доста повръщам после ден два ми е по-добре. Надявам се да е нормално, поне така са ми казвали.

# 299
green_dawn  Praynig дано всичко се развие положително стискам палци!
tan4etok11  съболезнования  Hug И според мен е по-добре да не присъстваш на погребението, доста голям стрес си е и определено би повлияло негативно на психиката ти най-малкото, а от там и други последствия може да има. Както са казали и другите има и други начини да отдадеш почит и уважение.  Hug

Мен не ме подмина настинката, кашлям, гърлото ме боли, хрема, рядко щастие ... ужас. Смуча тука едни бонбони за гърлото, плодове си накупих, мед ям. Ходих и до личната лекарка, изписа ми Осцилококцинум и Студал води се хомеопатия и според нея няма никакъв страничен ефект и е подходящ за бременни, звънях на гинеколога си да се консултирам и с него, но не ми вдигна. Затова реших да попитам и вас за мнение, взех си само Осцилококцинума и се чудя дали да го пия. Кашлицата ще я лекувам с мед,лимон и чайчета, а в понеделник съм на преглед при гинеколога и ако не съм се пооправила ще го питам какво да приемам.
Благодаря предварително Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт