Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 14 184
  • 244
  •   1
Отговори
# 90
Е масло и ядки на килограми няма да сложат , бъди сигурна . Макадамия и кедрова ядка не слагат , другите са по 20 лв. килограма , ако съберат общо 1 кило в тази торта аз главата си режа. Масло не повече от 200 гр. На продукти с глезотии повече от 30 лв. няма как да сложат и те са много защото купуват на едро . Другото е труд и украса. Само не казвай , че вярваш че са ти сложили за 60 лв. продукти и 20 лв. им е печалбата.

# 91
  • Варна
80 лева за 20 парчета си е адекватна цена, но не и за Неделя.  Mr. Green Не гледай яйцата, яйцата са най-евтината храна в България. Гледай маслото, гледай шоколада колко струват, гледай ядките.  Peace

Не бих поръчала торта за деца, в която има ядки или много шоколад.
Особено ако ще се носи в ДГ, където родителите няма да могат да контролират кой какво ще яде..

# 92
  • София
аз торта с килограми кедрови ядки,макадамия, масло и шиколад не искам и да ям, честно казано... всеки с вкуса си..ама да си мерите тортите...става жалка картинката, последните страници и в този си вид темата надали е полезна за никого...

# 93
  • София
tonkabonka , имаш пари даваш ги , но не всеки разсъждава така. , Айде не с тоя тон , че  всички които нямат бол пари за даване и умеят и имат желание да си правят да ги слагаш в графата балъци  Wink  ,
adelinda, не смятам, че съм използвала обиден тон, не знам с какво съм те докачила.  Peace Ако си се обидила за нещо, проблемът определено не е в моя пост и мнение. Бих ти се извинила, ако имаше за какво... За правените торти вкъщи и дума на съм обелила, за какви балъци говориш.  ooooh!

Не смятам да се извинявам, че купувам торти от 100 лв. И на мен ми идва солена сумата, но смятам, че качеството напълно си заслужава парите. А и подаръкът на детето от нас - родителите му, е именно тържеството. Друго не й подаряваме, защото и без това достатъчно получава от гостите си.

На мен изключително неприятно впечатление ми прави, че някои родители съзнателно купуват евтини торти за почерката в детската градина. Добре, че дъщеря ми торти не яде. Но понеже тя не яде ми се случва госпожите да ми дадат парчето торта. След една-две хапки тортата отива на боклука. Някои са безобразно отвратителни и са обида към децата.

Angel_Dust, какво значи да си мерим тортите? Нормално е качеството и цената да са обвързани. Ако ми дадеш пример за евтина, вкусна и красиво изработена торта, ще съм ти ужасно задължена!  Peace

# 94

На мен изключително неприятно впечатление ми прави, че някои родители съзнателно купуват евтини торти за почерпката в детската градина. Добре, че дъщеря ми торти не яде. Не визирам никого в темата - само това ми остава сега още някой да се нацупи.  Laughing

Ами разбира се, че е съзнателно.
Какъв е смисъла да се купува скъпа торта?
Скъпата торта е с по-хубава украса, съответно безсмислено дадени пари.
За по-вкусна, не съм много сигурна, но и да е така, на децата не им пука особено, щото пак ти казвам, 50% от тях торти не ядат, другите само ги опитват и тук там има някое дете, дето си изяжда цялото парче.
За рожденика е важно да има торта и да духне свещичките с приятелчетата и да стане купона в групата.
А дали ще е фигурална за 100 лева или с фотокартина за 20 лева, това зависи само и единствено от родителя, как е подготвил детето си на тази тема.
Моето дете миналата година, за първи път имаше торта с картинка в градината, предните години бяха дори без украса. Е имаше си празник, беше доволна, дори много.

# 95
И аз няма да дам 100 лева за хубава торта за ДГ. Ако е хубава, пак няма да я ядат децата, ами госпожите ще напълнят кутиите. За това купувах и от най-долната тоалетна хартия.  Mr. Green

# 96
Предпочитам собственоръчно да си направя тортата! :0) Иначе когато нямам време си вземам от тортите на Неделя, там лошо няма. Избирам тортата според сезона, за лятото нещо леко, зимата шоколадова и така.

# 97
  • София
Знаете ли, като чета започвам да се радвам, че в нашата градина не позволяват торти и носим само хартиена...Не че е по-малко пълна с боклуци вътре в парчетата, напротив, но поне мога да контролирам детето ще го яде или не.
Аз самата защитавам тезата за торта с качествени продукти за ДГ, за вкъщи, но не винаги бих могла да си я позволя, въпреки желанието ми.

# 98
MilenaZ каква е тази хартиена?

# 99
MilenaZ каква е тази хартиена?
И кутийките пълни с лакомства.

# 100
  • София
Знаете ли, като чета започвам да се радвам, че в нашата градина не позволяват торти и носим само хартиена...
При нас миналата година бяха забранили тортите, а сега отново са резрешени.  

Каквото и да си говорим, най-лошият вариант е скъпа торта, а гадна на вкус. Бих дала за пример две такива сладкарници, но ще се въздържа. Затова се придържам само към една изпитана, плюс още една като резервен вариант.

# 101
  • където мечтите се сбъдват
Тортите на бургаската сладкарница,за която споменах,са истински шедьовър,произведения на изкуството.Освен това са страшно вкусни.Заслужават си всяка стотинка.Жалкото е,че масата хора не могат да си ги позволят.Ние си позволихме такава торта за първия рожден ден на малката,за по нататък ще видим.За кръщенето взехме по-обикновена торта.

# 102
  • Бургас
Тортите на бургаската сладкарница,за която споменах,са истински шедьовър,произведения на изкуството.Освен това са страшно вкусни.Заслужават си всяка стотинка.Жалкото е,че масата хора не могат да си ги позволят.Ние си позволихме такава торта за първия рожден ден на малката,за по нататък ще видим.За кръщенето взехме по-обикновена торта.
Стефанел, аз поръчвам от "Захаро", поръчвала съм и от "Розата".Засега най-вкусни са ми тортите от "Захаро".
Коя е "твоята" сладкарница Simple Smile

# 103
  • където мечтите се сбъдват
Стефанел, аз поръчвам от "Захаро", поръчвала съм и от "Розата".Засега най-вкусни са ми тортите от "Захаро".
Коя е "твоята" сладкарница Simple Smile
За Кети Кейк става въпрос.Какво ще кажеш?Иначе харесвам и на Амадеус.Захаро са ми на трето място.

# 104
  • Mediterraneo
При нас тортите са разрешени, но съм решила да не нося такава за РД на малката след 2 седмици. Почти съм готова с направата на картонената торта- миналата година голямата предизвика фурор сред съучениците си с нея, вярвам, че и на малчуганите ще им хареса! Пак ще има снимки и почерпка, но така родителите ще контролират изяденото- парчето с пълнежа се оставя в шкафчето и вечерта се прибира  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт