Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 14 244
  • 244
  •   1
Отговори
# 135
Струва ми се, че дори вкъщи човек трудно би приготвил торта за 20 лв. при положение, че само един пакет масло е 5-6 лв. Представям си при крайна такава цена, в която е калкулиран труд, консумативи, транспорт и прочее, какво остава за продуктите  Stop

# 136
Ако искаш да ти стане по-забавно, мога и снимков материал да приложа.  Peace
Аз мисля, че с Чери сме си съвсем по темата.

Не сте по темата. Stop Вие пишете по темата: Колко добре съм възпитала моето дете, защото не харесва евтини торти.
Какво ще се случи с  детето, ако един ден не може да си позволи скъпа, красива и вкусна торта? Аристократично няма да празнува рождения си ден с по-евтина?
Не, ще пусне тема, но няма да кажа в кой форум...  Grinning

Струва ми се, че дори вкъщи човек трудно би приготвил торта за 20 лв. при положение, че само един пакет масло е 5-6 лв.

Именно.   bouquet Ако е с маргарин и прахообразен крем, мога и 4 торти да ти спретна за 20 лева.

# 137
  • София
Колко добре съм възпитала моето дете, защото не харесва евтини торти.
Какво ще се случи с  детето, ако един ден не може да си позволи скъпа, красива и вкусна торта? Аристократично няма да празнува рождения си ден с по-евтина?
Детето ми си харесва тортите за РД от сладкарниците, които аз съм избрала. То няма идея от цената на тортата и не смятам, че е негова работа.

Не ми пробутвай, моля те, финансовата страна на нещата. Всичко в този живот е с приоритет. За цяла година все ще мога да събера 80-100 лв за торта на детето си. Не пия, не пуша, не съм се скъсала да си купувам тоалети - има от къде да спестя, ако ми се наложи.   Peace Знам 2 и 200.

# 138
  • Варна
Колко добре съм възпитала моето дете, защото не харесва евтини торти.
Какво ще се случи с  детето, ако един ден не може да си позволи скъпа, красива и вкусна торта? Аристократично няма да празнува рождения си ден с по-евтина?
Детето ми си харесва тортите за РД от сладкарниците, които аз съм избрала. То няма идея от цената на тортата и не смятам, че е негова работа.

Не ми пробутвай, моля те, финансовата страна на нещата. Всичко в този живот е с приоритет. За цяла година все ще мога да събера 80-100 лв за торта на детето си. Не пия, не пуша, не съм се скъсала да си купувам тоалети - има от къде да спестя, ако ми се наложи.   Peace Знам 2 и 200.

Защо да не пробутвам финансовата страна? Тя е част от темата.

# 139
  • София
Тя е част от темата, но не е свързана с детето ми. То не разбира от цени, както обясних.  Peace

# 140
Тони,
няма смисъл да обясняваш и едва ли не да се извиняваш, че като родител искаш да зарадваш дъщеря си с хубава торта по нейно желание и то на рождения й ден, който е веднъж годишно  Wink И, че държиш децата да не ядат маргарин и всякакви химии, които се надушват лесно от тези, които не ги консумират в ежедневието си

# 141
  • Варна
Тя е част от темата, но не е свързана с детето ми. То не разбира от цени, както обясних.  Peace

Именно, не разбира. Ако не можеш да си позволиш скъпа торта и му вземеш фототорта, то ще се сърди ли?

# 142
  • Варна
Тони,
няма смисъл да обясняваш и едва ли не да се извиняваш, че като родител искаш да зарадваш дъщеря си с хубава торта по нейно желание и то на рождения й ден, който е веднъж годишно  Wink И, че държиш децата да не ядат маргарин и всякакви химии, които се надушват лесно от тези, които не ги консумират в ежедневието си

Говорим за нормална торта за по 30-40 лв БЕЗ маргарин и химии.

# 143
  • където мечтите се сбъдват
Струва ми се, че дори вкъщи човек трудно би приготвил торта за 20 лв. при положение, че само един пакет масло е 5-6 лв. Представям си при крайна такава цена, в която е калкулиран труд, консумативи, транспорт и прочее, какво остава за продуктите  Stop

Точно така е.Последната домашна торта ми излезе точно 25 лв за продукти,а е съвсем обикновена  Peace

# 144
Какво ще се случи с  детето, ако един ден не може да си позволи скъпа, красива и вкусна торта? Аристократично няма да празнува рождения си ден с по-евтина?

Да го напиша тогава по-разбираемо: вече се разбра, че разликата в цената между фототорта и фигурална такава не е голяма, ако се имат предвид по-известните сладкарски вериги.
Не съм правила паралел, вероятно е така.
Имах предвид, че видът на тортата е от особено значение за мен и за детето ми, което обикновено има трудно изпълними желания и това е разбираемо.
И тъй като вид и вкус, както и съставки са важни и се стремя винаги да са на ниво, съм се спряла на 2 или 3 вериги.
И пак казвам, не тъна в пачки, но РД е един път в годината, детето ми го чака с огромно нетърпение и държи всичко да е на ниво.

# 145
  • Варна
Sourcherry , съгласна съм с горното.

# 146

Ако ми дадеш рецепта за торта с толкова много масло , защото това е цена за голям пакет. Разбира се , че за дъщерята на tonkabonka , за рождения и ден са най-важни тортите , които дори тя не яде , както тя не веднъж каза.

Шоколад, мляко , яйца, брашно , есенции и тн. ядки и прочее в най-луксозния си вариант не надвишава 30 лв. Ако се заиграя мога и калкулация да направя .

# 147
adelinda, защо въпреки всичко ти продължаваш да се заяждаш?
Да се правят аналогии и сметки е напълно излишно, но ако това ще те накара да се почувстваш по-добре - давай.

# 148
  • София
adelinda, ти не бери грижа за моето дете. То не яде торта, но всички останали ядат. Моята дъщеря само се радва на тортата, което е достатъчно. А аз не мога да обиждам гостите ни, предлагайки им торта, която на мен самата не би ми харесала на вкус и на вид.  Peace

Sourcherry, ти доста изпусна в темата. Добре, че дамата се осъзна навреме и си изтри бисерите.  Wink

# 149

Ако ми дадеш рецепта за торта с толкова много масло , защото това е цена за голям пакет. Разбира се , че за дъщерята на tonkabonka , за рождения и ден са най-важни тортите , които дори тя не яде , както тя не веднъж каза.

Шоколад, мляко , яйца, брашно , есенции и тн. ядки и прочее в най-луксозния си вариант не надвишава 30 лв. Ако се заиграя мога и калкулация да направя .

Не мога да ти дам рецепта, защото вкъщи торти не ядем и съответно не правим такива  Laughing По повод - купувам. Но освен в блатовете, масло се ползва и при кремовете или? А торта от 20 парчета за 30 лв. просто ми се струва нереалистично. Не се заяждам, просто си размишлявам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт