Как се лекува разбито сърце?

• 48 688
  • 932
  •   1
Отговори
# 225
Трудно ти е да го пуснеш, Бял сняг. Защо - можеш да си отговориш само ти, евентуално с помощта на психотерапевт (напълно споделям идеята на Andariel - ще ти  е много полезно, но ще си иска време и средства).
Някои не вярват в историята, но за съжаление има много подобни, че и още по-крайни и обикновено в България това се случва на жени. Човешката психика е голям лабиринт. Спомнете си жените, които години са били заложнички на извратени луди мъже в Австрия. Бяха два случая един след друг. Първата беше украинка, ако не се лъжа. 12 години е била заложница, май беше и раждала от него, редовно пребивана, малтретирана физически и психически. И какво стана накрая? След като го заловиха и тя най-сетне получи свободата си, каза "Обичам го!". Има си обяснения за това, дори и термин някакъв имаше, но не съм специалист и не помня всичко прочетено...

# 226
Абе гангрена се реже издълбоко!

Кви коледни пожелания,кви 5 лева?

Авторке,ти наистина ли желаеше Коледа-та му да е весела и щастлива,или просто си търсеше повод да звъннеш?
Тука бъди честна със себе си,не с мен(аудиторията).
И другия път,като те напъне да звъниш,не се крий за "благородни мотиви",щото само си вредиш.

Абе не е лесно да си влубен,ама па минава бе..Минава кат на куче.
Стига да искаш да ти мине.
По-напред четох нещо,за тва,че се понякога се влубваме в идеята за връзка,а не в човека..Помисли над това по-сериозно

Аууу ама тя звъняла ли му е? Това явно съм го пропуснала Simple Smile
След такива ''изпълнения'' обикновено се отказвам да давам каквито и да било съвети .... Peace

П/с Имам една такава приятелка, която само мрънка че мъжът и е прасе, но като гледам нищо не прави и просто се е примирила. Тази сутрин отново ми мрънка и  на края и казах, че или да го сменя или да спре да ми се оплаква  Peace

Та мила ми бял сняг.... щастието не се преследва, а се създава !

# 227
Стокхолмски синдром

Ама тоя случай не е такъв

Тук на лице е синдромът на голямата бяла тица.

щастието не се преследва, а се създава
!

# 228

Та мила ми бял сняг.... щастието не се преследва, а се създава !

Peace Много точно!

"Моят критерий е следният: ако една връзка израства като дълбочина, всичко е наред. Продължавай! Постарай се да я изчерпиш, ако можеш. Но ако тя не израства, не се задълбочава, ако интимността вече не разцъфтява, ако всичко е спряло и ти се привързваш просто защото не знаеш как да напуснеш и как да кажеш довиждане, ти унищожаваш своята способност за любов.

По-добре да се движиш, да смениш партньора, отколкото да унищожиш любовта. Защото любовта е целта, а не партньорът! Ти обичаш един човек не заради самия човек. Ти го обичаш заради любовта! Любовта е целта. Затова ако тя не се случва с този човек, нека се случи с някой друг, но нека да се случи! Дай й възможност за приемственост. Тази приемственост, този поток на любовта, която непрестанно се случва, ще те въведе по-дълбоко в нея, ще внесе дълбочина, нови измерения, нови реализации…

Една истинска красива връзка не е просто добра – тя е изключителна! Никога не се задоволявай с по-малко. Само една изключителна връзка може да внесе дълбочина. Ако тя не се случи, имай достатъчно смелост да й кажеш сбогом – без оплакване, без недоволство, без гняв. Какво можеш да направиш? Щом не се случва - не се случва. Не можеш да накараш другия да се чувства виновен. Какво може да направи той? Каквото може да направи, той го прави. Каквото можеш да направиш и ти - правиш го. Но ако някак си не се получава, ако не си подхождате, ако не сте предназначени един за друг, не продължавай да насилваш нещата. Това е като да пъхаш квадратна тапа в кръгла дупка…

Аз ви уча да сте верни на любовта, а не на хората. Бъдете верни на любовта. Никога не изменяйте на любовта, това е всичко!

Ако пропуснеш любовта, ще пропуснеш всичко това, което е прекрасно в живота!"

Ошо

# 229
Понякога, влияние върху действията ни оказва зодията. На мен ми е интересно каква зодия е авторката?

# 230
  • София
Ти пък, баш този Ошо намери да цитираш! ooooh!  Peace

# 231
  • София
Понякога, влияние върху действията ни оказва зодията. На мен ми е интересно каква зодия е авторката?

Нима  newsm78 newsm78

# 232

Стокхолмски синдром

Благодаря! Пак няма да го запомня сигурно!  Mr. Green

А какъв е синдрома на "синдромът на голямата бяла тица"?

# 233
  • София
Така е.
Има хора, които са родени с такъв хъс към живота, че нищо не може да им се изпречи на пътя.
И това не важи само за връзките им, а изобщо за живота, имат претенции и рядко такъв човек не постига целта си.
Аз вярвам в това, че щастието не е до късмет, а наистина се създава и всеки си го създава сам.

И не се случва нито случайно, нито безплатно. Под безплатно, нямам предвид пари, а лишения, страдания и болка.
Важно е да знаеш, обаче какво искаш и към какво се стремиш в този живот.

Стокхолмския синдром е защитен механизъм на психиката да се запази.

# 234
  • Насред хаоса

Тц!  Laughing
Не издържах и му се обадих на обяд на Коледа... да му честитя ....
Е не!  ooooh! На сульото не му дреме за теб, ти си седнала да го търсиш да му честитиш след всички мизерии и унижения, на които те е подлагал. Е не мога да го разбера това. Уважавай първо себе си, за да те уважават и другите. Колкото повече поводи и поводченца си търсиш, за да го чуеш или видиш, толкова повече ще удължаваш собственото си страдание и унижение от реакциите му. Режи изведнъж и решително и това е.

# 235

голяма бяла птица ....

# 236

Стокхолмски синдром

Благодаря! Пак няма да го запомня сигурно!  Mr. Green

Да звъниш на човек, който ясно ти е показал, че не тЪ ще.
Следващият пост, очаквам да е какъв подарък му е подарила  newsm78

# 237
  • София

голяма бяла птица ....
Скрит текст:

Много сладък синдром  Mr. Green Mr. Green

# 238
Ти пък, баш този Ошо намери да цитираш! ooooh!  Peace

Пропусни "Ошо", прочети останалото  Laughing

Във връзка с цитата, докато жена в положението на Бял сняг не затвори вратата, няма как да се отвори друга врата. В смисъл докато не се откъсне от този - няма да срещне друг. Докато не спре да мисли за този - няма да има очи да види друг. И ще пропусне любовта, която ѝ е нужна.

Вместо обаче да се възмущаваме от обаждането, е по-добре да попитам Бял сняг ЗАЩО все пак му се е обадила? Какво я е накарало да му се обади? Какви мисли и чувства е имала преди да му се обади? Иначе е лекуване на симптома, не на болестта...

А птицата си е симпатична и изглежда щастлива!  Laughing Има доста такива щастливи женски птички - ти ги плюеш, те пляскат от щастие. Но случая с авторката на темата е друг.

# 239
Да, последен опит да го накара да се влюби в нея-страхотен подарък за Нова година, купен с коледния бонус.Може да е годежен пръстен kiss

Общи условия

Активация на акаунт