Как се лекува разбито сърце?

• 48 760
  • 932
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ум царува, ум робува, ум патки пасе.
Съдбата на авторката сама си я решава.
Аз нали писах за една моя патка, която съзнателно, целенасочено и целеустремено си разпердушини живота сам сама. Колкото и подкрепа да имаше от семейство и близки и приятели.

# 316
Стига де, това е гнусно!

О да защото от негова страна е много почтено Simple Smile Пропускаш факта че си имаш работа с манипулатор, който по всяка вероятност ще я накара да я моли да остане при него  Mr. Green
По добрия вариант е да накара някоя приятелка да седи с нея докато той си изнася багажа  Peace
Ама тя иска да бъде накарана да си го прибере!Иска само лееекинко да го уплаши, и да бъде убедена, че иска да е с нея.До следващия смс...Ако искаше да го разкара, нямаше да му звънка и да се чуди как да го викне на 4- км от мястото на празнуване.И да отлага изгонването за след Нова година.Чудесно натриване на носа щеше да бъде да му каже или напише, че багажа му е пред вратата, да намери кой да му го вземе.Да му поусложни малко празнуването.
Да вярваш, че мъж който дори не спи с теб и купува годежен пръстен на друга, те обича е равносилно на това да вярваш в Дядо Мраз  Laughing
Една връзка и то само от няколко месеца, в която няма секс я отпиши ...

# 317
  • София
Стига вече. Прекалено сте груби и то без никакъв повод.
Много ми се ще да ви видя как взимате решение и прекратявате една връзка от раз, в рамките на 3-4 дни. Няма как да се случи, колкото и да иронизирате, да се шляпате по морни чела, да овайквате съдбата на авторката и да я наричате с идиотски имена.
НЯМА как да стане това, дето го вещаете. Човек не може току-така да се откаже от вреден навик от раз, само защото е осъзнал, че е вреден. Де да можеше.
Авторката е на прав път, извървява пътя си на осъзнаването и малките крачки към откъсването от емоционалния изнудвач. Тези хора са много хитри манипулатори, откачането от тях не е като да се откачиш от циганката пред Шератон.
Айде стига патос и драма, на всички ни е ясно, че която и да е от вас да беше в такава ситуация, нямаше да може да отреже от корен (да бе, знам, знам, че вие в такава ситуация никога няма да изпаднете, ясно ми е това, а пък ако всееее пак ви се случи, о-хооо, по корем ще го накарате да се влачи тоя мръсник. И един мармот и той там).

# 318
  • София
Аз съм прекратявала десетгодишна връзка дори без едно изречение.
Прекратих я не за ден, не за час, за минута.
След дълги размишления, взех решение и това беше краят.
Не, че беше лесно, не. Минах си през всички фази, още повече решението ми да сложа край беше продиктувано от преценката ми, че не сме подходящи един за друг, а не, от подобни обстоятелства.

# 319
Оооо Бърди, имам опит в изнасянето на чужд багаж, като го ''изнесох'' през прозореца и го оставих да си го събира  Peace като преди това предвидливо смених ключалките на вратите  Peace И само за сведение, че става дума за общо жилище, а не само мое  Wink а авторката е в къде къде по изгодна позиция, бъдейки собственик на дома им  Laughing

# 320
Аз  мисля, че щом се е стигнало до тук, краят е ясен. Има 2 варианта:
1- авторката със зъби и нокти драпа да съхрани "връзката"
2- реже от корен, на момента, на секундата.
разликата е, че  при 2 ще е запазила поне малко от достойнството и себеуважението си, и по-бързо ще се съвземе, докато при първият агонията ще е продължителна и мъчителна........а, и ще се чувства прецакана.

# 321
  • София
Според мен и фактът, че нямат деца, не са женени и нямат обща собственост, също допринася за една безболезнена раздяла.
Раздялата с човек, с когото си семейство, имате деца и дом вече влиза в рамките на по-тежка и болезнена раздяла, защото едно на ръка е с много усложнения, второ си принуден да го виждаш и да общуваш с него и трето ако имате деца окончателната раздяла е на практика невъзможна, винаги си оставаш свързан с този човек.
Което прави нещата много по-болезнени, тегави и ти отнема възможността просто да събереш багажа в чували, да го оставиш при съседите, да пуснеш един смс с текст "багажа ти е при Васко, желая ти щастие", да си смениш картата на телефона за известно време, да блокираш всички фейсбуци, скайпове и прочие и да отидеш да реанимираш с другари. После- всяко чудо за три дни. Или два месеца.
Нещата могат да бъдат прости, хората са тези, които имат склонност към усложнения.

# 322
Освен това тук "връзката" е само от няколко месеца.Дори навик няма още.Ще го забрави доста бързо.Докато ако загуби няколко години ще стане много по-трудно.

# 323
Аз  мисля, че щом се е стигнало до тук, краят е ясен. Има 2 варианта:
1- авторката със зъби и нокти драпа да съхрани "връзката"
2- реже от корен, на момента, на секундата.
разликата е, че  при 2 ще е запазила поне малко от достойнството и себеуважението си, и по-бързо ще се съвземе, докато при първият агонията ще е продължителна и мъчителна........а, и ще се чувства прецакана.

По скоро съхрани би трябвало да е в кавички защото дефакто няма какво да съхранява. Един мъж престане ли да спи с една жена всичко е заминало на кино  Peace
А за 2 си напълно права и поне ще съхрани достойнството си.

# 324
  • София
Оооо Бърди, имам опит в изнасянето на чужд багаж, като го ''изнесох'' през прозореца и го оставих да си го събира  Peace като преди това предвидливо смених ключалките на вратите  Peace И само за сведение, че става дума за общо жилище, а не само мое  Wink а авторката е в къде къде по изгодна позиция, бъдейки собственик на дома им  Laughing

И на какво основание сменяш ключалки и хвърляш багаж на общо жилище? Това на нищо не прилича, освен ако не си била заплашена физически и е било буквално на живот и смърт! Да не стане така, че някой ден на теб да ти хвърлят багажа през прозореца и да ти сменят ключалките!

разбира се, че не е лесно скъсването от корен! Аз затова писах "ако реши".

# 325
Очакваш да разказвам подробности на всеослушание или ?  Mr. Green
За да съм го направила съм имала повод и повярвай ми съм си опекла нещата предварително, така че да не могат да ме пипнат с пръст  Laughing 

# 326
  • София
Много ти е весело, гледам! Как може човек дасе чувства горд от това, че се държи гнусно!  ooooh!

# 327
  • София
Жилището не е общо.
В момента в който реши, може да събере багажа.
А и това е най-малкото, което може да направи като отговор на неговото поведение.
Не е толкова неетично. не го краде, просто го избягва срещата и разговора с него.

# 328
Много ти е весело, гледам! Как може човек дасе чувства горд от това, че се държи гнусно!  ooooh!

Ужасно ми е весело, когато някой наглец си получи заслуженото Wink
а ти като гледам не знаеш никакви подробности, така че спести си моля те определенията  Mr. Green

# 329
  • София
Да, в случая на авторката, тя не му дължи нищо. Щом младежът купува годежен пръстен на друга и изнудва авторката с "ключа на секцията", да си ходи при другата. Поста на Трой имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт