Как се лекува разбито сърце?

• 48 722
  • 932
  •   1
Отговори
# 360
  • Насред хаоса

И защо за мъжете се приема за нормално да скъсат връзката без обяснения, а за жените да се смята, че не е почтено да му събере партакешите за да не му се обяснява?
Защо? Не му дължи нито обяснения, нито почтеност, нито внимание за края на отношенията им.
А и аз не вярвам той да я разбере. не мисля, че и го заслужава.
Защото така е прието тук, в Булгаристан. Патриахална закостенялост и глупост, възприета колкото от мъжете, толкова и от доста жени. Което е в ущърб на жените, ама кога ще го разберат, не знам. А вече сме 21-ви век.

Естествено Simple Smile кога един мъж постъпва непочтено е пич, а когато  жената го изхвърли е непочтено Simple Smile Много двойни стандарти Simple Smile дано някои жени нямат дъщери ...
Да.   Peace  Hug Затова възпитавам дъщерите си обратно на това, което повеляват патриархалните догми. Да му мислят "пичовете". И аз мисля, че е по-добре някои жени да нямат дъщери. Не заради самите жени, а заради дъщерите им.

# 361
  • София
Разбирате го живота, но само нещо да не ви ядоса. Разярено теле съм виждала веднъж, на фона на тяхната благост, спокойствие и невъзмутимост, мазането беше тежко. Като с валяк, бавно, неумолимо, безмилостно и до пълна разсипия.

Андариел, ако ме питаш лично, аз не мисля, че дължа каквото и да било на някой, който не ми е отговорил със същото. Не бих се почувствала непочтена, ако реша, че от този миг не искам и една негова карфица в дома си, не желая да виждам лицето му, не искам да чувам гласа му и не искам да знам нищо за него, повече.
Би ми било по-лесно на мен и бих си спестила срещата. И най-вече обясненията. Но аз и да не си я спестя, съм съвсем друг типаж. И да мога да понеса разговора и срещата и обясненията, пак няма да го направя в знак на презрението, което бих изпитвала.

# 362
Всеки може да попадне в такава ситуация независимо от зодията  Peace
Въпроса е, дали ще се осъзнаеш и дали ще направиш нещо, или ще го играеш вечната жертва.

# 363
  • София
Е,  хубаво де, ако намекваш за написаното от мен по отношение постъпката ти, Трой, не разбирам какво би наложило хвърлянето на багажа през прозореца. Можело е въпросният багаж да бъде събран в нещо, пък дори и това да са черни чували, и да бъде оставен пред вратата.  Не да бъде хвърлян през прозореца. Освен отмъщение, и то по инфантилен начин, за друго не се сещам. Смяната на ключалките от какво е било продиктувано, от заплаха за убийство ли? Мен повече ме погнуси гордостта, с която беше описано всичко.

# 364
Може би искаш да кажеш, че не знаеш какво е продиктувало постъпката ми , но и това не ти дава абсолютно никакво право на определения  Wink Иначе съдейки от моя гледна точка, смея да твърдя че по гнусно изказване от жена не бях чела ....
Ако трябва да го изхвърля пак, бих направила същото отново, с тази разлика че бих му изхвърлила багажа в кофите за боклук, тъй като тъй или иначе повечето неща ги бях купувала аз и постъпих повече от благородно, позволявайки му да ги вземе Wink

# 365
Аз пък се надявам в момента Бял сняг да се забавлява някъде и от утре снегостта да се топи, бялото не е лошо да остане, но пък ако се и оцвети  - още по-добре. Леле, не знам защо толкова  присърце взех тази история, дали защото Бял сняг ми стана много симпатична или защото поне веднъж искам нещата да се развият заслужено...Не знам.

# 366
  • София
Обоснови се, кое точно е гнусното в моето мнение?
Очевидно  е, че пак би го изхвърлила! Иначе нямаше да се хвалиш с постъпката си. Това е чисто отмъщение на принципа - след мен и потоп.

# 367
Естествено че ще го изхвърля Simple Smile или мислиш че ще го играя жертва  Mr. Green
И да горда съм, че не понасям някой да се подиграва с мен, или пък да ме ползва за изтривалка на обувките си  Wink
Гнусното е когато дават гнусни определения, без да знаеш за какво по дяволите става дума... обикновено схващаш по бързо, но явно пак си решила да го играеш на въпреки ... Laughing

# 368
  • София
Не играя на въпреки. Просто не виждам никакъв здрав смисъл в това да хвърчат вещи през прозореца. Единствено отмъщение. Но то едва ли е било емоционален изблик, щом всичко е било планирано. Да си гаден нарочно, за отмъщение е същото лошо отношение като на другия - падане на неговото ниво. Поне нека не си играе на "аз не съм като него, аз просто възстановявам равновесието".

# 369
Андариел, защо дълбаеш, има хора, които се спречкват с нас и толкова могат да ни наранят, че най малкото е да ги изхвърлим физически и всякак. Понякога ритуално и по-безболезнено е това да е  багажът им....Аз разбирм Трой, не съм го преживявала лично, но знам за "говеда", на които  и това им е малко. Животи разни, няма как да се знае, кой какво преживява и кой какво е минал.

# 370
 Ама моля те голяма моралистка се извъди  Mr. Green И пак ти казвам недей да правиш ''умозаключения''  без да знаеш абсолютно никакви подробности  Wink Дали ще падна на неговото ниво или не, изобщо не ме притеснява и понякога трябва да разговаряш с хората на ''техния'' език, в противен случай си неразбрана Simple Smile
Мислиш ли че тоя мухльо, за който пише авторката на темата би разбрал, ако момичето се държи човешки с него ? Както гледаш не, дори е успял да и се качи на главата и да и вмени чуство за вина!

# 371
  • София
Той може да не разбере, но тя ще разбере. Ако човек иска да отмъсти - ок! Но от искането до правенето има много път за минаване. Едно е спонтанното действие, съвсем друго е обмисленото. В един момент постъпките на човек го застигат. Не че не може да си самовнуши всичко, каквото му е угодно, но винаги има едно гласче, което знае и след време започва да се обажда.

# 372
Продължаваш да си правиш сводобни съчинения Simple Smile ще те помоля да ги правиш на ум  Wink

# 373
  • София
какъв е проблемът с това, което пиша? Просто казвам, че човек винаги знае, когато прави нещо нарочно, с цел да си отмъсти. Не виждам никакъв положителен смисъл в изхвърлянето на чуждите вещи през прозореца, защото това не е нищо ритуално, а напълно материално. Разбирам да изгори ритуално любовните писма или общи снимки, за да се оттърве от говедото.

# 374
Ти обаче нямаш спирка  Mr. Green Казах ти нямам намерение да разказвам подробности и колкото и да не ти се вярва, си на абсолютно погрешен път Laughing

Общи условия

Активация на акаунт