Как се лекува разбито сърце?

• 48 583
  • 932
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Обратното - независимо дали е мъжът или жената,които е оставил кариера на заден план или пък може да докаже,че е загубил нещо заради грижи за семейството,има право на компенсация от другия.
Говоря общо за един белег,който всички сме забелязали в Българските мъже - маминка,която си обргижва детето до живот и му повтаря колко бил велик.И как жена им трябва да им й е емоцонална и често и физическа робиня и да им се набива,как маминка няма как да бъде преборена...А колко ли хора така живеят с родителите на мъжа и то доста често не толкова заради пари,а защото мъжлето иска да е до мама...Къде е мястото на жената тогава?
Ако щете варвайте,в Западна Европа това е рядкост,отколкото правило...Имам познати,изгонени на 18,за да се научат че няма да бъдат дондуркани до безкрай...

Е не навсякъде. Имаше статия за италианските мъже, на които държавата щяла да отпуска "стипендия", за да се изнесат от довомете на майките си на 40  Mr. Green Mr. Green

# 646
Признавам,за Италия и Испания нямам наблюдения.Не харесвам южняци и южен манталитет. Peace Говоря за по на север  Mr. Green

# 647
Наде, не мъжът по принцип, а мъжът,с когото сме се  надявали да се срещнем, той е подхранвал надеждата ни,но освен задник,друго не сме видяли. Говоря от наблюдения при  близки хора и размишления по въпроса,надявам се никога да не говоря от такъв  личен опит.

# 648
Ама защо трябва да ги гоним?
Това много ме дразни в манталитета на българските мъже - те са по-велики от жените,аджеба жената е длъжна да им се връзва за всичко...Това усещане се подхранва и с про-мъжките ни закони.
Смеем се в България на скандинавките,че били "мъжемелачки" и курви...щото нали сами си намирали мъжете и всичко...обаче те са в пъти по-добре от нас .
Да си в двойка е трудно,да...обаче в България не е само трудно,ами и жената е често поставена в ситуацията на "зависимост" и дори и да не е така,в емоциалната зависимост,че едва ли не без този мъж не може...

Радвам се че си прозряла нещата, преди да се опариш  Wink
Прозряла.....То всички ние, дето сме се опарили, сякаш не сме ги знаели на теория нещата.На 20 си мислим, че сме най-мъдрите на света, а после като се сблъскаме с реалността на разнообразните човешки взаимоотношения, почваме да се чудим как така не сме били подготвени за това.

Напротив, нищо не сме прозрели, защото такъв тип поведение в Бг си е нормално както и лафа ''жена ти слуша ли те''... Просто манталитета и традициите ни са такива.
Много пъти съм го казвала, но примерно българката се котира успешно на международния пазар, докато българина не! Освен ако не е женен за рускиня, или някоя друга народност в която са свикнали да подгъзуват на мъжете си  Peace
В Бг е прието родителите ти да ти кажат трябва да слушаш мъжът си, а мъжете от малки се възпитават че те са тези които командват парада;)

# 649
  • София
Наде, не мъжът по принцип, а мъжът,с когото сме се  надявали да се срещнем, той е подхранвал надеждата ни,но освен задник,друго не сме видяли. Говоря от наблюдения при  близки хора и размишления по въпроса,надявам се никога да не говоря от такъв  личен опит.

В повечето случаи за съжаление не той е подхранвал надеждите ни, а ние сме възлагали прекалено големи надежди в мъжът.  Rolling Eyes Rolling Eyes Ние сме тези, които си представяме годежния пръстен в джоба, романтичната сватба, малката къща с бяла ограда и н.т. А той просто вижда един хубав повод да прекара времето си безпроблемно. И в един момент нещата загрубяват, защото освен да възлагаме големи надежди в един момент започваме да искаме и да се изпълняват  Mr. Green Mr. Green И тогава той става задник и си тръгва  Laughing

# 650
Е, по някога е задник по рождение  Mr. Green

# 651
  • София

В Бг е прието родителите ти да ти кажат трябва да слушаш мъжът си, а мъжете от малки се възпитават че те са тези които командват парада;)

Е сега ще бъдеж изядена от майките на синковци  Mr. Green Mr. Green

# 652
Аз не мисля, че такъв тип поведение като в този случай, е типично българско.

# 653
  • София
А и това е чисто бг черта - щом някой не ни играе по свирката е
той - задник
тя - к..ва  Mr. Green Mr. Green

# 654
Кой случай ? Всички изброени случаи в темата са си абсолютно български  Laughing както виждаш българина е изобретателен и може да ти вади душата по различни начини  Mr. Green

# 655
  • Пловдив / София
Вече имам чувството, че Хорхе Букай участва в темата.

Аман вече и от тоя! Населението е пощуряло по лексиконни автори.

Ами друго, като не са чели.  tooth

# 656
 Joy Ох ще ме уморите...
Аз си имам мъж, съвсем чист булгар, но няма нищо общо със средно статистическия български мъж, който бе описан по-нагоре. (Дори и физически - доскоро в дискотеки на морето го таксуваха двойно за бира, 'щото го мислеха за скандинавец  Crazy) Много сме си добре, нямаме "зависимости" един от друг и никак не ми натяква това, че видиш ли той бачка по 12 часа без почивен ден, а аз ходя по 4 часа и после харча заплатката му...
Разбирам какво имате предвид, голяма част от познатите ми мъже се вписват точно в това описание  Peace

# 657
Е сега ще бъдеш изядена от майките на синковци  Mr. Green Mr. Green
Ми ще бъде, щото синовете често следват модела на бащите си и в каквато среда са израсли такива ще станат. Ако родителите са възпитани като идиоти и са си такива, и децата си ще възпитат така. Но не може да обобщаваш "В България е прието..."!  Naughty Прието е в семейства на идиоти, навсякъде по света, не само в България. Crossing Arms

# 658
Бижу, в Бг е все още патриалхалния модел....

# 659
В Българията, в която аз живея, сме нормални хора от 21-ви век. С кретени не контактувам в личния си живот, възможно е и някъде да е все още патриархален моделът. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт