Как се лекува разбито сърце?

• 48 492
  • 932
  •   1
Отговори
# 780
Не мисля, че е възможно някой да приеме такива неща и да продължи живота си нормално. Сигурно има и такива случай, де. Но според мен избиват на някъде нещата в един момент. Или просто човек се "вроговява", "вмазолява се" - става по-нечувствителен и все по-малко неща го трогват и разтрисат. Сякаш нещо в него се пречупва, живее, но сякаш по инерция. Една постоянна тъга се загнездва в душата му и щастието му, когато го има, е твърде мимолетно. Така смятам не само за случаите на несподелена любов по някакви причини, а и за други сериозни драми в живота. Както и за твърде дълго продължаващ тежък период, макар и несвързан с любовни терзания.
Обичайно обаче е случая "мен ме излъгаха, аз страдах, сега аз ще излъжа следващия/та или просто няма да влагам особено много, за да не се мина пак". Един вид като защитен механизъм, макар и не винаги осъзнат. Така, както е страшно трайно да се демотивираш, да не мечтаеш, да не правиш планове с ентусиазъм и да се пуснеш по течението и да се обезвериш, ако преди това е имало период, в който не са се получавали нещата и дори най-нормални мечти и планове са рухвали. Но това са силните характери, тогава се проявяват наистина - когато живота ги "нагъзи" и се види кой какъв е реално, а не чрез голи приказки и поучителни мъдри статусчета във фейсбук.
Е така си мислиш ти. Истината е, че ако човек осъзнае тези неща, за които аз пиша, никаква мъка нема да го достигне и може да си живее цял живот в блаженство, далече от страданията. Мъдрите хора са казали - "Страданията на хората идват от егоизма им."  Wink Не че егоизмът е лошо нещо в някои случаи, но е добре да запази определени граници, за да е човек щастлив.  Simple Smile

# 781
Хахахха, и аз бях приела нещата с БНД, ама той си тръгна. Нали разбираш, че нещата никога не зависят само от нашите решения. Все пак всеки е отделен човек и може сам да реши какво да прави, без нзачеие ние на какво сме готови.  Peace

miracle_today, има хора с толкова много ограбващи връзки, една след друга, че не знам колко израснали трябва да са духовно, колко целокупни и обичани трябва да се чувстват. А не е така. Напротив. Стават все по-смачкани. Това, което казваш, нищо не го гарантира, че ще се случи.  Peace
Не си права за последното. Няма как да се чувстваш смачкан, че можеш да обичаш, ако обичаш неегоистично, т.е., не искаш нищо за себе си. Приемаш, че по подразбиране нищо не искаш и не се надяваш да получиш, а само да дадеш. Каквото получиш - приемаш за дар - голямо щастие!
За първото - ми нека си върви - никой не принадлежи на никого в крайна сметка - всички сме свободни души.  Wink

miracle_today ме е разбрала за любовта. Страдание няма да има там дето няма егоизъм, така че едното е несъвместимо с другото.

# 782
Няма как да се чувстваш смачкан, че можеш да обичаш, ако обичаш неегоистично, т.е., не искаш нищо за себе си. Приемаш, че по подразбиране нищо не искаш и не се надяваш да получиш, а само да дадеш. Каквото получиш - приемаш за дар - голямо щастие!
За първото - ми нека си върви - никой не принадлежи на никого в крайна сметка - всички сме свободни души.  Wink
Абсолютно!  Peace  bouquet
Който го е разбрал това или не страда, или страда "набързо" и бързо му минава. И много по-спокойно се живее така.

# 783
Истината е че такава възвишена любов да даваш без да искаш да получаваш човек може да изпита само към детето си Simple Smile

Сега един льохман тук като взех детската кухня се оплаква от жена си че цитирам "ги оставила без пари за празниците" А той 1 ЦЯЛ ден гледал детето тя докато е на изпити ( студентка) и после докато си оправи административните неща като детски и подобни) А и жената работила декември месец някакви нощни смени (денем си гледа  детето)  пък работодателя не и платил нищо. И той подскача като петел пред кокошки "колко била смотана" Направо такъв да го утрепеш му е малко.

И смотаняка моля ти се се пени пред кухнята и обижда жена си вместо де да знам да се хване да нещо той да направи
Ми смотана е като си е взела мъж дето иска от нея хем да гледа детето хем и пари да изкарва "че колата била сдала бъгажа и колко работи имало да и се правят"  и да чисти и да готви едновременно. А и до детската кухня той живее  200 м разтояние пеша по преки пътеки  идва с колата ( обикаля се 2 км )

Пък той разбираш ли 1 ден се побъркал с детето Simple Smile
Пък и един скопосан една детска  кухня не може да вземе обажда се на жена си "къде са ми бурканите" "къде са ми купоните" 100 пъти...

# 784
Истината е че такава възвишена любов да даваш без да искаш да получаваш човек може да изпита само към детето си Simple Smile
Е, не е точно така. Първо защото зависи какъв човек си и второ - достатъчно много родители отглеждат и "обичат" децата с с надеждата и с купища изисквания съответно да се грижат за тях докато изтрещят! Колко теми има от оплакващи се жени как мъжете им дундуркат родителите си повече от собственото си семейство или пък жени, дето за майките си са готови на всичко, но не и за бащата на децата им... Безусловната любов е трудно постижима и е присъща само на хора с възвишени души, но не е профилирана само от родители към деца. Може да обичаш всичко и всекиго по този начин, стига да си душа-камбана, а малко хора могат да са такива.

Виж, мухльовци като тоя описания, с лопата да ги ринеш!...

# 785
Безусловната любов е трудно постижима и е присъща само на хора с възвишени души, но не е профилирана само от родители към деца. Може да обичаш всичко и всекиго по този начин, стига да си душа-камбана, а малко хора могат да са такива.
Абсолютно!Пожелавам си всички хора да достигнем това ниво!Някога...

# 786
  • Sofia
Безусловната любов е трудно постижима и е присъща само на хора с възвишени души...

Хич нямам и стремежи към такива възвишени "постижения"...  Mr. Green

# 787
А, ми то никой никого не спира да се пържи в собствена мазнина и да си създаде собствен ад! Аз лично съм по-егоистично настроена и гледам да се грижа за комфорта на собствената си душа, която пък по този начин изглежда по-възвишена. Flutter

# 788
Така е да. Преди бях така,даже ако не си беше тръгнал бившия ми мъж сам, щях да му простя.

Сега вече гледам по-съвсем друг начин на нещата, и аз като Бижу гледам на мен да ми е добре. Но това води до толкова трудности да приема хората до мен с недостатъците им.

Онзи ден си говорихме с една позната на новогодишното парти, и тя прави скоро 30, че е много трудно да отсееш вече хората, с които се виждаш. Лично аз започнах да режа на първа среща и да не давам шанс ако нещо не ми хареса. Не искам да правя повече компромиси и това си е.

# 789
Не искам да правя повече компромиси и това си е.
Ей сега ще те емнат дългогодишно женените, че семейство без компромиси няма.  Peace

# 790
Здравейте!

Може би първо трябва да се извиня за ...........

мило момиче, НИКОГА, НИКОГА, АМА НИКОГА повече не прави такива неща за един мъж!!!

щом някой не те иска в живота си, веднага го напусни.  в любовта нещата трябва да стават естествено, и тя НЕ е битка, сражение, надпревара и съревнование с друга!

# 791

Не само. Но не на всеки се отдава. И льохманите имат нужда от обич, но малцина са способни да им я дадат, защото е лесно да дадеш нещо на някой, който заслужава, но да дадеш на този, който не заслужава, е по-трудно.
По друг  начин стои въпросът със справедливостта (описания от теб случай), но аз вярвам, че в крайна сметка всеки си получава заслуженото един ден. Simple Smile

Повечето хора не обичат, а се самозаблуждават в естеството на другия - мислят го за по-добър отколкото е. Да обичаш означава да си наясно, че другият не е стока и въпреки това да му даваш от каквото има нужда. Спирам с поученията.  Laughing

# 792
Според много съфорумки истинската любов има и битки и болка и компромиси безкрай.

# 793
Не искам да правя повече компромиси и това си е.
Ей сега ще те емнат дългогодишно женените, че семейство без компромиси няма.  Peace
Аз съм от скоро женена, но е така. По-добре човек да е сам, ако не е склонен на компромиси. Даже по принцип си мисля, че на човек му е по-добре да е сам, но може и да не съм права. Simple Smile

# 794
Наистина няма начин в едно семейство да не се правят компромиси. Проблемът възниква ако само единия от партньорите е склонен да ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт