ДУБАЙ 4

• 61 297
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
kamennikolov , поздравления за разказа! Инфото за Абу Даби ще ми е много полезно (за нол картите, както и цената от яс айлънд)... При нас сметката излиза на 0ла. Т.е. 4*25 за автобус +50 за такси до автогарата срещу 150 си е баш 0:0. демек ще се пазарим за такси от острова и сме в джаза...
Я кажи също и къде беше магазина за техниката - цената на панасоника ме заинтересува силно  Mr. Green. Пак ли около риф мол или...

itcka71 , луканка, сирене и т.н. може в чекирания багаж. Аз реших, че пита за ръчния заради тези 2 малки деца от подписа ... Joy. Иначе в чекирания може и литъри течности, не е задължително да са по 100 мл. За алкохола има ограничения - до литър мисля...
http://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/Poleti/Bagaj/Zabran … v-samoleta-veshti
ей този линк намерих и според него може сирене и в ръчния  Joy ако не е забранен вноса в страната, в която се отива, но аз лично имам опит с един човечец дето го караха да хвърля сирене на летището  Mr. Green. От друга страна мен са ме карали да хвърлям отверка с острие под 2 см, както и воден пистолет във формата на лилаво-жълта акула  Joy (и за играчки и за острие под 2 см има разрешение според директивите, но какво от това), така, че до голяма степен какво може да се пренася в самолета е въпрос на коя страна се е събудил митничаря  Joy

А прогнозата за времето продължава да растееееееее... Вторник 28 градуса, 3дни*27 и един 26. Ако верно е такова времето... ехехех! За Абу Даби няма такива оптимитични цифри, но пък 0% вероятност от валежи ме устройва на 100%

Всичката храна , за която съм писала съм я носила в ръчния багаж , а не в чекирания!Сиренето може би са го хвърлили , защото са преценили че саламурата е  повече от 100мл.Нас ни предупредиха за саламурата още от Варна.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 10:50 от itcka71

# 646
Камене, страхотно подробен разказ и много полезна информация  Hug! Аз искам да питам на Джумейра /безплатния плаж/ има ли някакви душове? Също така, ако не си заредим по 25 дирхама в Нол картите на отиване за Абу Даби, нали може да се плати и в брой? Сега отивам да разглеждам снимки  Grinning!

Душове има , на снимката горе е долу в дясно , а долу е горе в ляво.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 10:48 от itcka71

# 647
  • софия
Хехее, да не носите на Тити сиренце и луканки?  Grinning

# 648
  • София
kamennikolov Страхотно, това е, адмирации.......  bouquet

# 649
  • софия
Камене, имам въпрос за автобуса 190, в него ли се плаща в брой, или може и с НОЛ картата и колко пари трябва да заредим за целта?

# 650
kamennikolov,
И от мен голямо благодаря за подробната информация!

Искам да те питам за двете скоростни влакчета във Ferrari World - твърде екстремни ли са? В смисъл много ли са гадни, после става ли ти лошо (в едни ревюта четох да не се закусва преди това) и дали дете на 9 ще оцелее  Laughing
Моя син има голям мерак, особено за свръхскоростното, мен ме е страх, притеснявам се детето да не се стресира много   Rolling Eyes

# 651
  • Sofia
В автобус 190 се плаща в брой. Нол картата е само за Дубай и автобусите от/до Дубай. За градския транспорт в Абу Даби имат другите подобни карти, но за единични пътувания си приемат и cash. Цената е 4 дирхама на човек.

Nadia79 И за двете влакчета има ограничение на ръста на децата от 1.30. Formula Rossa си е доста екстремно влакче, но имаше доста деца, които се возиха на него (даже такива с premium pass-ове които слизаха от влакчето и се нареждаха пак на опашката). Според мен много си зависи от детето. Най-добре почнете от Fiorano GT Challenge (там хем няма опашки) и ще видиш детето как ще го понесе. Ако се изкефи и иска още качвай го смело и на Formula Rossa-та.

# 652
  • софия
Благодаря!

Някой може ли да помогне, нещо не се ориентирам в колко часа са тези обиколки с екскурзовод в джамията.
 Daily ‘walk-in’ tour schedule:
Days    Times
Sunday - Thursday           

10am, 11am and 4:30pm

Friday    

4:30pm, 7pm
Saturday    

10am, 11am

2pm, 4:30pm and 7pm

това ли са часовете?

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:18 от shhhh...

# 653
  • Sofia
Баш това са Simple Smile. На влизане в двора на джамията от дясната страна има голяма табела tour starts here и от там тръгват обиколките.

# 654
  • софия
Мерсиии!
Айде, наредих и аз програмата, отивам да плащам хотела и довечера започвам да събирам багажа  Party
Нямам търпение вече.
Пожелавам лек полет и страхотно изкарване на заминаващите тия дни!

# 655
  • Живее на Луната
Шътки, ела събери и моя тогава. Аз най-много от всичко мразя да събирам багаж  Crazy На всичкото отгоре трябва да мъкна и официални дрехи, заради тия барове, дето ще ме мъкнат. Мъжа ми и той се прави на интересен да съм му събирала аз багажа  Crossing Arms

Иначе направих застраховки, обмених пари, готова съм Simple Smile

# 656
Така... Педиатърката "разписа пътните листа" и на децата. Утре тръгваме четирима  Joy. Между 7,30 и 8,00 багажа беше стегнат, куфарите затворени и чакат в коридора. Тука на лаптопчето се зареждат около 10 различни мобилни устройства, защото нищо не бях пипнала  Joy. Дет се вика имам време да натръшкам децата по креватите и да изпия 2 големи уискита, че много ми дойде тези дни  Joy Joy Joy.

# 657
  • София
Богиня Е това се казва новина, много се радвам, приятно изкарване....  bouquet

# 658
Приятни и незабравими преживявания на всички ,които заминават към Дубай.
Айде пак ще моля за съвет.,макар да помня че четох по напред в темата ,но просто не мога сега да намеря отговора,а и вече поизпушвам  #Crazy
Та букнах преди малко билети за кулата ,но изобщо не успявам да ги разпечатам .Моля кажете  как ставаше номера с това .Благодаря предварително

# 659
Ще получиш потвърждение на мейла, който си посочил

Общи условия

Активация на акаунт