ДЕКЕМВРИйки 2013

• 31 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
А ние последните дни акаме по 1 път на ден само  Confused Преди това, като давах повече кърма, си беше по-редовно, но сега нали е вече само на Аптамил + символично количество кърма...Сега постоянно си пръцка, напъва се, ама няма резултат. Има ли справяне с този проблем?

# 481
Ние пък сме само на кърма, но пак акото ни намаля, само пръцкане и охкане, но педиатърката каза, че вече ще започва акото да намалява.

# 482
коконче стискам палци по-бързо да ги качва тези грамчета малката принцеса и да сте и всички в къщи

# 483
Момичета, и при нас акото е по веднъж на ден, но е като за три (количествено).  hahaha Мисля, че е нормално около навършване на първия месец акитата да намалеят на брой... Някакви идеи?

Коконче, стискам палци Теичка скоро да е при сестричката си вкъщи!  Hug  bouquet Честно казано, не знам как човек се оправя с две бебета едновременно...

# 484
Коконче, храним я почти права.  Wink Не е от това. Има логика да е от нослето, защото като не може да диша докато се храни какво да прави освен да се задушава и като се стресне се захласва още повече и изведнъж изреве. На теб ти пожелавам да си прибереш детенцето най-скоро време, на мен ми я взеха за 2 дни и все едно ми откъснаха сърцето.  Hug Дръж се!  Hug

Стани, мен дядото също ми вика няма да я изкарваш, недей, ама аз си я извеждам като е хубаво времето и детето си спи много спокойно. Проверявам и често нослето дали и е топличко. Ама и аз се притеснявам не от студа, а от хората. Кихат кашлят вярно, че на въздух вън е по-трудно да се заразиш, но ме е страх. Confused

# 485
  • UK
Силвето_85, Дон Бебон благодаря ви мами  Hug
Клеопатра ние си взехме едни дозички физиологичен разтвор на Маример, плюс аспиратор за носле, пръскаш малко с дозичката и изсмукваш, вади и отпушва нослета Crazy

Днес си взех една помпа, медела мини електрик ииии направо се отчаях, че аз изс,уках всичко на всичко има-няма 3 капки кърма ooooh! Пък иначе, като поставя малката на гърда по 15 минути уж дърпа нещо си там и после си изпива и добавката от АМ newsm78 Ама, направо се отчаях, че аз съм нямала хич значи кърма, какво се праскам, че кърмя Crazy

# 486
Благодаря Кокона, аз с аспиратора не се справям нещо.  newsm78
Такъв е нашия, но с кое се смуче от нослето с широкото или с тънкото?  Embarassed Embarassed

# 487
Моля опитните мами за съвет.. Четох статии, в които се препоръчва зимно бебче да не се къпе всяка вечер, в други пише да се къпе .. Обърках се вече какво да правя. Приятелка ми даде съвет 3 дни да подмиваме дупенцето (без шампоан за тяло) и на 3-тия цялостно къпане с козметика.. Не знам дайте ми съвет .. как е правилно  newsm78 newsm78

# 488
  • Пловдив
Кокона,
Не се притеснявай, че не можеш да изцедиш кърма с помпата. И аз се бях шашнала, защото точно като теб изцеждах 2-3 капки след 10 минути мъчение. Но това очевидно не е показател. Когато отидохме на консултация се оказа, че момчето ми е качило 1150 гр., а не съм дохранвала. Просто бебчето се справя много по-добре, отколкото помпата.

# 489
Моля опитните мами за съвет.. Четох статии, в които се препоръчва зимно бебче да не се къпе всяка вечер, в други пише да се къпе .. Обърках се вече какво да правя. Приятелка ми даде съвет 3 дни да подмиваме дупенцето (без шампоан за тяло) и на 3-тия цялостно къпане с козметика.. Не знам дайте ми съвет .. как е правилно  newsm78 newsm78

Аз за първи път чувам такъв вариант - да не се къпе всеки ден. Мисля, че задължително малките бебенца трябва да получават всекидневната си баня. Но...знам ли, може да има някакви нови изледвания и препоръки  newsm78

А при нас втори ден поред - след баня - заспиване, ама яко и не мога да го нахраня. А преди това винаги си ядеше точно след баня много добре. Но вчера и днес...!? И още нещо от вчера забелязвам - докато се храни от шишето бибероната не я засмуква нормално, ами сякаш я дъвче или нещо се лигави, отваря си повече устата...не мога да го обясня, ама не е като нормалното смучене. И така по-бавно става яденето. Не на всяко хранене го прави, но предимно така я кара от вчера......

# 490
Ами ние не се къпем всеки ден например. Измиване на дупето - да, но иначе цялостното изкъпване става по моя преценка. Когато и мия дупето не използвам никаква козметика, само водичка  Peace
Коконче, аз с Ванко никога не успях да изцедя повече от 20 грама от двете гърди. Кърмих го 2 години, като първите 6 месеца беше само на кърма  Peace

# 491
Коконче, няма да се даваш на притесненията за Теа - може вчера да са я мерили преди да е напълнила памперса, а днес - след. Всичко ще е наред!  Hug
Клеопатра, нослето се смуче с тънкия накрайник, който е мек, силиконов. Моята помпичка за възраст 0+ е на Чико и има само такъв. Винаги съм се чудила за какво се прилага широкият  newsm78

# 492
Ние слагаме спрейче за нос и след това с клечка с ограничител махам, ако има секретче  Shocked Не знам обаче махам ли всичко или не.. Пак си хърка с носле .. Имаше в Джъмбо едни термометри дето измерват сух ли е въздуха ще купя да видим дали е от това ..
Гледах ти тия аспиратори .. ама не съм ползвала  newsm78 Май ще взема един да видим дали ще маха по-лесно и по-добре ..

# 493
ние се къпем всяка вечер,настава голям рев,но аз съм на мнение че бебенцето трябва да се къпе всяка вечер,да се намаже с олио и да му се направят масажите...понякога с много плач,понякога не,но се прави всяка вечер  Wink ...и нашия малчо хърка с носле,слагам спрей,но пак си хърка,доки каза че с времето ще отмине.... мен ме хвана следродилна депресия  Cry Cry Cry ужасноо е,само да остана сама и започвам да плача и на всичкото отгоре ми откриха камъни в жлъчката и искат в края на месеца да се правя операция,а аз като си помисля,че 3 дни ще съм в болница,далеч от малчо и изпадам в ужас....вече ми идва да се хвърля от някой мост...първо на свекървата глупостите(от тях кърмата ми спря) ,после адския плач на Марти от коликите,сега жлъчката..хората са казали правилно,че лошото никога не идва само  Sad Cry

# 494
станиславче много лошо мила Hug
аз всяка вечер си я къпя,дори по-късно и от 8-9 за да ми спи после като къпана Laughing мия един пат седмично с шампоанче косичката,и всяка вечер дупето със сапунче,а ганките телцето с водичка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт