ДЕКЕМВРИйки 2013

• 31 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
А ние последните дни акаме по 1 път на ден само  Confused Преди това, като давах повече кърма, си беше по-редовно, но сега нали е вече само на Аптамил + символично количество кърма...Сега постоянно си пръцка, напъва се, ама няма резултат. Има ли справяне с този проблем?
И моята щерка с Аптамила си докара запек. Оправихме положението с половинка бебешка клизмичка Мелилакс на Абока, смених млякото с Лактана Био и сега всичко е тип топ.

Иначе за къпането .. ами вече писах. Всекидневното къпане е безмислено от хигиенна гледна точка за мен, както и за половината свят извън България, между другото. Може би като някакъв успокоителен ритуал просто, не знам ... Особено пък къпането с козметика е убийствено за бебешката кожа.
Ето и малко неприятен опит на родители къпали бебето си ежедневно: http://www.huffingtonpost.com/galtime/how-often-should-you-bath_b_3768241.html. И техния извод:
Цитат
Healthy Children, the official parenting site of the American Academy of Pediatrics, states that infants up to a year old may only need bathing three times a week. And as we found out the hard way, bathing babies more often than is necessary can dry out their skin.

# 496
ами аз да попитам,не се заяждам просто ми е интересно като не къпеш бебето всяка вечер,как ще я мажеш с олио,да си е мека кожата,нали и банята отпуска да спят бебчетата по-добре....

# 497
И аз не къпя всеки ден, дупето мием на всеки памперс, но банята е на два-три дни. Баткото съм го гледала в бг и е къпан всеки ден, тук обаче не къпят всеки ден, даже първата седмица след раждането изобщо не се къпят бебетата.

# 498
Здравейте ! Simple Smile Нашето пъпче падна отдавна, но още не сме го хвърлили .. Та да питам спазвате ли я тази традиция или ги пазите..  Mr. Green

# 499
Аз мисля да го хвърляме някъде, но още не съм решила къде. Обмислям варианта да го дам на чичо и да го хвърли в Дания, но пък не ми се иска малката ми принцеска да ходи чак там , като гледам какво и е на свекито всеки път като си заминава  bash.

# 500
аз щях на майка в лондон да и дам  да го хвърли,но ми домиля и още си го пазя,аз си взех номерчето накрачето дет го слагат,листчето но кошчето с име тегло ръст,абе аз си ги пазя тия работи  Heart Eyes

# 501
  • UK
Здравейте ! Simple Smile Нашето пъпче падна отдавна, но още не сме го хвърлили .. Та да питам спазвате ли я тази традиция или ги пазите..  Mr. Green

Добър ден!

Аз смятам да я спазя  Crazy

И ние се къпем всяка вечер, така се успокоява бебка и си спи непробудно 3, че и 4 часа понякога Crazy

Ние сме на кърма и на Аптамил Прематюр ( такова им даваха и в болницата) засега нямаме проблеми и смятам да си го продължим Crazy

Станислава Димовска-Текьова изобщо не си сама! И мен ме хвана нещо подобно и в съчетание с притесненията за Теичка, а сега и за мама (има сериозен здравословен проблем) положението стана трагично, не минава ден или час в който аз да не рева за нещо или просто, ей така си стоя и сълзите ми си текват, само като се сетя за една от двете Rolling Eyes

# 502
Клеопатра аз с баткото ползвах аспиратор маример и действа безотказно каквото има го изкарва. Ползвам си го все още баткото като има сополи да ги изсмуквам.

Аз къпя малката всяка вечер, но се е случвало една вечер да пропуснем и тогава само и измих дупенцето с водичка. Според мен всеки сам може да си прецени според него кое е правилното за неговото си бебе. Мисля че като цяло е грешно да се изпада в крайности.

Кокона и аз знам че понякога с помпата нищо не излиза, но бебето си хапва добре. Недей да го мислиш, щом като суче от гърдата преглъща и не се изнервя че е празно значи все нещо има Simple Smile Стискам палци Тея скоро да стигне заветните 2000 гр и да я пуснат да се прибере при вас  Hug

# 503
Коконче, дръж се, мила  Hug Теичка ще си я вземете скоро, а майчето ти дано се оправи бързо! Стискам силно палци fingerscrossed

# 504
Стани, Коконче, няма да се давате на лошите мисли!  Ще минат и тези грижи и ще се наредят нещата Hug
Аз имам въпрос към тези, които са си подали декларацията за еднократна помощ за раждане на дете. В табличката "Деца, родени от майката, които са живи в момента на раждане" - пише ли се бебето или е само за предишни дечица?

# 505
Според мен се отнася за всички деца, родени от майката - бебето, каки и батковци, всичко Peace

# 506
  • София
ами аз да попитам,не се заяждам просто ми е интересно като не къпеш бебето всяка вечер,как ще я мажеш с олио,да си е мека кожата,нали и банята отпуска да спят бебчетата по-добре....
Бебе е с мека кожа и няма нужда от мазане. Иначе си спи добре засега - по 5-5.30 часа непробудно нощем. Не знам кое може да е по-добре на тая възраст.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 14:38 от Assos

# 507
Моят мишок заспа пак, преди да е ял  Sad От вчера и по-малко яде, наполовина почти от обикновено... Само правя мляко и хвърлям...Памперсите сменихме с по-големи, пак пропуснаха 2-3 пъти...По-малкия размер бяха по-прилепнали, тези по-големите едни висящи такива...някои бодита, които по принцип му стават още, сега вече не можем да ги носим, че опъва памперса...Пишете за реване и депресия...аз съм така, уж един ден се стягам, на другия пак съм зле. Една вечер уж по-спокойна, на другата - за компенсация - двойна порция плач и мъки.
Какви спокойни и спящи вечер и през деня деца има, като чета тук, а и по принцип...направо се отчайвам за нас си Sad
Не знам дали съм единствената, но ето...почти на месец сме вече, но някак не мога да се усетя като майка  Embarassed

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 14:02 от bugsy

# 508
Спокойно, майчета, и при мен ситуацията с депресиите и лошите мисли е подобна. Мисля че малко или много, всички минаваме през този период. И на мен понякога ми е адски трудно да съм спокойна, изнервям се на бебе доста и изпадам в криза, но... всичко отминава. Опитвам се да не се впрягам и да не се притеснявам твърде много, защото се отразява на кърмата. Е, понякога е адски трудно, признавам!

Тази нощ Деян беше адски неспокоен и в продължение на 2 часа не можеше да заспи нормално. Едно ръмжене, мрънкане, хърхорене... Нос ли му беше запушен, запек ли има, не знам вече. Такива вечери направо ме изстискват емоционално. Е, сега си спи спокойно детето и все едно нищо не е било. Ох, дано наистина е било само временно...

Що се отнася до цеденето с помпа - аз съм някакъв шампион. Днес изцедих 200мл от двете, а по принцип е по 100-110 мл на цедене, което правя има-няма 6-7 пъти за 24 часа. Голяма досада е цялата тази история, но това е положението. Докато има - ще цедя.

Във Великобритания някъде преди 10 години са променили схващанията си за къпането и след множество проучвания вече не препоръчват ежедневното къпане на новороденото. Нашето бебче беше измито за първи път едва на 3-4 ден, вече не си спомням... Беше ми много странно, че дори омазан след раждането, поне една вода не му плиснаха, но се съобразих... Все още не го къпем всеки ден, а на 3-4 дни веднъж, както ни препоръчват. Няма проблеми с кожата - само леко се бели и то на ръчичките и крачетата, където е нормално. Избягвам козметиката максимално - мия дупето на смяната на всеки памперс с памуче и вода. Лицето и коремчето също ги мия така почти всеки ден. Сигурно е излишно да казвам, че майка ми беше скандализирана, че не го къпем всяка вечер.  Laughing

# 509
  • Варна
мисля че е напълно нормално да сме в някаква депресия много промени преживяхме и аз доста си поплаквам ....моето бебче тотално е обарнало режима и незнам вече как да я накарам да спи през ноща вчера цял ден след всяко хранене се опитвам да я държа повече време будна и пак вечерта като се събуди в 11ч до 6ч сутринта няма сън не са колики не е гладна просто не иска да спи  а през деня едва я будя да яде и с тоя режим аз спя по 2 3 часа и се притеснявам че от това безсъние ми намаля кърмата...вашите бебенца спят ли по дълго през ноща

Общи условия

Активация на акаунт