ДЕКЕМВРИйки 2013

• 30 486
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, да ви се похваля - днес като отидох да взема Мишо от леглото, ме посрещнаха две големи ококорени очички и една усмивчица  Grinning Много беше сладко. След това си общувахме чрез гукане, пулене, плезене и тем подобни маймунски номера  Laughing

# 541
Здравейте,

за Еспумизана - на мен леля доктор ми каза по 10 капки 3 пъти дневно. Вигантолът го пием по 2 капки 30 минути преди хранене сутрин (да-да, само когато съвпадне със смяна на памперса, иначе директно преди хранене). За коликите ползвам Инфакол, но забелязах, че от него много разрежда акането и напъните за дефекиране стават адски болезнени. А когато се изака, е омазана буквално до ушите от преливащия памперс.

Използвам Памперс Ню Бейби (двойката). По-често не пропуска, отколкото да протече. Сменям на 6 часа или през хранене. Или след омазване...  Embarassed

За къпането - къпя я обикновено всяка вечер, основно водичка без препарати. Мъничка обожава упражнението - ревът е когато я сложа в хавлията. Мъжът ми всяка сутрин тръгва в 6:30 за работа и гледам да му подсигуря и на него повечко сън, защото мъничка я храня когато поиска въпреки лекарските съвети, но напоследък имаме нощи, в които я храня към 11 вечерта и ми се буди към 6-6:30.

Вече минах изцяло на кърма, позарастнаха ми гърдите благодарение на силиконовите протектори, даже на едната гърда вече не ползвам протектор. Щом бях стигнала до там с помпата кръв да вадя...

Да чукнем на дърво, моето момче помага, когато си е вкъщи. Защото аз го закъсах с ръцете - възпаление на някакво каналче, през което минавали нервите за палеца. Толкова болезнено, че с дясната ръка не мога да режа с нож или да запаля клечка кибрит. Минах през невролог и ортопед и ме израдваха, че това се дължи на хормоналните промени и докато кърмя ще е така. Алтернативата - оперативна намеса. Е, ще се търпи...

Хайде и аз да се похваля - снощи мъничка направи две припълзявания по леглото.

# 542
е за къпане той ми помага много и обличането ,но памперс още не е сменил да го видя...сега изолиран  
викам баба ми полива аз си я оправям по-нататък ,за готвенето взе много да ми помага ,просто ако нямаш помощник с тия безсънни нощи си за никъде  Shocked #Crazy

аз  ползвах на памперс зеления пакет ню бейби,но минах на белия памперс и досега нямам пропуснато,само някой път ко си го  срита или  не съм го затегнала и през крачолчетата малко шуркаше Grinning

абе на мен ли ми се струва или линийките са ни не точни ? newsm78 нещо е изостанал таймера Laughing

# 543
а на мен за еспумизана ми казаха докторката и аптекарката 15 капки в 15,18,21 часа ...

# 544
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На нас пък Еспумизана ни го изписаха 3 пъти по 25 капки  Peace

И беба се усмихва в съня си. А вчера като я оставих в повивалника по гръб и я намирам на една страна, викам си сигурно си въобразявам нещо, защото е малка още. Обаче снощи пред мъжа ми я сложих по гръб, отидох да хвърля памперса, връщам се - тя на една страна.

Батко й така беше много шавлив - на 1 или 2 месеца, не помня точно, падна от спалнята - по гръб, по корем  и се придвижва човека. После на 6 месеца от клатене в стола счупи закопчалката и падна от стола за хранене и кулминацията беше на 8/9 месеца като прескочи кошарата, при положение, че беше на най-долно ниво и му стигаше до гърдите - как го беше направил това не знам..отидох до кухнята - връщам се той на земята и рев  Crazy Да не говорим, че седна на 4,5 месеца и на 7 месеца хвърчеше с паяка вкъщи  ooooh!

Отивам да сготвя аз  chef

# 545
TDI на мен ми бяха казали, че бебетата първия месец както ги оставиш тека ги намираш. Моята Ема така се върти, че с нищо не мога да я подпра, за да не е по гръб. И главата си върти и си я повдига от рамото ми. Абе мислех си, че са по-беззащитни. Мен ме е страх да я оставям на повивалника с това търкаляне. А да не казвам как ме рита в корема докато и сменям памперса.

Вчера бях при педиатърката да я премери и е 4140 на 22 дни, а я изписаха 3290. Но тя до преди седмица беше само на АМ. Сега може и да не расте със същите темпове като е само на кърма.
Оплаках се, че нослето се и е запушено и че нощем ми сумти и хърка. А педиатърката изтърси, че може да е стафилококова инфекция. Изследване щяла да вземе другата седмица. Сега пръскам едно спрейче(хомеопатични уж) и ако не се пооправи другата седмица носен секрет ще и взимат. Изобщо нямам представа как се е заразила и дали е от мен. На мен гърлен секрет от месец преди раждането ми беше напълно чист. Но после лежах в болницата та не знам. А хъркането още от болницата си го има, но там казваха нормално си е. 

# 546
И моят бебок е много подвижен, голяма борба при преобличане и смяна на памперса, извърта се амаааа...аха да се преобърне, а и едни мостове прави. Голям зор отсега да го удържам, не знам как ще е нататък. В кошарата ползвам навито одеялце или хавлия, за да го подпирам и предпазвам от обръщане, ама пак си се извърта. Взех от тези ...с ограничителите, които са, ама нещо сякаш ми се вижда неудобен, опира му в ръката и само 1 път го ползвах. Или може би не го сложих бебето както трябва, между ограничителите.
Ние преди малко бяхме 15 минути на терасата, блаженно си дремеше  Sunglasses Предните пъти, като рева, явно или много го бях опашкулила или не е бил на кеф нещо човечеца. Утре ще направим дебют с количката на двора или наоколо за малко Simple Smile
А иначе усмивките насън или докато е буден ги има редовно, както и разни странни и смешни физиономии, знам че са неосъзнати, ама много му се радвам, като е така...Дано постепенно станат повече тези моменти, за сметка на ревливите  Praynig
Утре правим 1 месец, а на консултация и имунизация ни записаха за след 5 дни. Гледат кога са правени ваксините в болницата, а аз мислих точно на деня, че трябва да се ходи.

# 547
Искам да попитам вие правите ли гимнастика на бебенцата?

# 548
  • Пловдив
Въпрос към ЛЛЛ
Ние сме на 37 дни и се храним изцяло на кърма. Според мен, а и според наддаването на първата консултация, кърма имам. Бебчо е качил 1150гр. и 5 см. Проблемът е, че на всеки час иска да е на гърда и суче така, сякаш не е ял поне 3-4 часа, лакомо и активно. Понякога суче 20 мин, понякога 40. Заспива или кротува, но за кратко - най-много 20-30 мин. и пак е гладен. Опитвам се да удължа паузите, като го забавлявам, гушкам, по съвет на педиатърката предлагам вода, но той я отказва. Пробвах и с биберон, но номерът минава за кратко. Така сме вече 20 дни, може и повече. През деня будуваме, вечер паузите са по дълги - на всеки 2-3 часа. Какво да правя? Нормално ли е това и да продължавам ли да давам гърда, макар и през час? Ще се регулира ли това? Става ми все по-трудно да удържам на този темп на кърмене. Мой познати ми казват, че макар да имам кърма, тя може да не е хранителна? Има ли нехранителна кърма и то при условие, че детето расте? Две вечери съм давала АМ в началото, бебчо изпива лакомо 90-100 мл. и спи като къпан 7-8 часа, което е объркващо за мен. Ще съм благодарна, ако ми дадете насоки.

# 549
  • София
Какви интересни работи се случвали с бебоците на 1 месец и нещо! Ноеми, Елендил, супер новини! Усмивки, придвижвания... чудно!
Аз май съм била преуморена и то затова ММ ми е бил толкоз крив  Blush. Не че сменя памперси редовно, но се старае човекът и прави много за нас. Но от недоспиване и без помощ бях откачила направо. Днес моята баба дойде и постоя с Анна 3 часа, аз отдох до офиса. Е, денят мина съвсем различно с тази разходка и мама не е изморена и бебе е доволно. Жалко че не може всеки ден така да е  Rolling Eyes
За памперсите, Асос, ами ще питам ММ, май от английския ги почъва той. Но тук купихме едни Памперс Premium Care и съм адски доволна от тях. Тези които поръчвахме от Англия са едни зелени с индикатор за напишкване като на Премиума.
 Hug момичета, дано е лека тази нощ за всички ни!

# 550
Аз имах малко стресираща вечер(за мен всъщност много).Малката се задави,когато я кърмих,но продължи да се задушава,после изпищя и заспа.Много страшно беше.Задавяла се е много пъти преди,но този беше различен,страшен.Още не мога да се оправя.
Нашият татко памперс не е сменял,но пък помага с други неща и малката много му се радва.Когато заплаче той много бързо я успокоява,докато при мен продължава да си плаче.От три дни му следи пръста(не е ли рано или е нормално вече?),аз пробвах снощи и днес-естествено мен не ме отразява  Mr. Green Явно ще е татково момиче и без това му е одрала кожата.Както казва майка ми-на мен само мъките по раждането,другото е на таткото  Crazy Жива и здрава да ни е!
Тази седмица излизаме.При нас е едно слънце.Аз излизам с едно тънко пролетно якенце и ми е топло.Първия ден бяхме час,втория час и половина,а днес почти три часа.Малката е доволна явно навън,спи си,не мрънка.Е,днес за малко изръмжа,но ние се забравихме с разходката и детето огладня.Дадохме биба и успяхме да се приберем без рев.
Ние сме на турските Памперс-пропускат ни почти всеки ден.
За колики пием Инфакол-не намирам да й помагат много,но и нашите акита станаха по-рядко и по-редки.Има газове и много се напъва,плаче.Къркори й също много звучно.
Утре сме на първа консултация.Дано сме наддали.Много се притеснявам.Продължаваме да се кърмим,само от гърда сме,не се изцеждам.Нещо не успявам и не се пробвам.Разчитам на малката.Тя обаче много различно се храни.Веднъж за 10 минути и заспи,друг път по час,дори и повече и още търси.Режим нямаме и яде,когато си поиска.Днес се старах да яде на два часа,само когато бяхме навън беше на три веднъж.
Аз другия понеделник почвам лекции.Това е най-трудния семестър,а аз едва ли ще мога да отида и веднъж.Мисля,че можеше да ми заверят един семестър от учебен отдел и да отида на изпитите.Дано се справя.
Бебка и тя е много шавлива.Тя пък от поза на страни я намерих по корем два пъти  Crazy И аз не смея да я оставям сама на повивалника.Къпането още не го обича много,но тази вечер например не можа да плаче  Grinning Стараем се да я къпем всеки ден,но се е случвало два или три пропуска.Не знам как ще я къпя другата седмица,когато баща й е втора смяна.Не знам,ако я къпем тогава сутринта няма ли да и се наруши режима.
Аз доста пописах,ще ме извините,но все искам,чета ви от телефона,но нямам време да седна на компютъра да пиша.
Хубава вечер на всички и дано да е спокойна,да поспят бебоците,а и ние  Hug

# 551
Добро утро ...
На малката доста й се белят ръчичките и крачетата.. бях чела че ипри вас е така ..кажете , моля ви , мазахте ли ги с нещо и с кокво

# 552
Добро утро ...
На малката доста й се белят ръчичките и крачетата.. бях чела че ипри вас е така ..кажете , моля ви , мазахте ли ги с нещо и с кокво

Аз мазах с олиото на Бочко и се оправи за няколко дена Simple Smile

# 553
Добро утро ...

И ние се мажем с олиото на бочко всеки ден , но още си се белят

# 554
  • UK
Добро утро ...

И ние се мажем с олиото на бочко всеки ден , но още си се белят

Добро утро ...

И при нас така и ние сме заложили на Бочкото  Crazy

Добър ден! Hug

Има вероятност да ми ипишат другото детенце този уикенд, ама е толкова мънинка  Crazy Засега вчера беше 1940 кг Party Малко малко човеченце, мама има здравословен проблем, отпуската на ММ свърши и как ще се справям сама, хич незнам, няма да казвам, че НЕ ме  е страх и, че не съм протеснена Crazy

MerryMerry Hug и мен от тези задавяния най-ме  е страх
ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт